واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۲ مهر ۱۳۹۴ (۱۷:۲۸ب.ظ)
ضرورت تشکيل صندوق توسعه حملونقل براي انسجام در اجراي پروژهها موج - معاون برنامهريزي و اقتصاد حملونقل وزارت راه و شهرسازي گفت: براي انسجام و منظم کردن مشارکتها در اجراي پروژههاي بخش حملونقل به صورت PPP چارهاي جز تشکيل صندوق توسعه حملونقل وجود ندارد.
به گزارش خبرگزاري موج، امير اميني، معاون برنامهريزي و اقتصاد حملونقل وزارت راه و شهرسازي، با اشاره به اهميت اقتصاد حملونقل گفت: ما در انجام پروژههاي حملونقل و مسکن به دنبال اقتصادي کردن پروژهها و افزايش سطح سرويس و خدمات هستيم که به افزايش جابهجايي کالا و مسافر منجر شود.
معاون برنامهريزي و اقتصاد حملونقل وزير راه و شهرسازي افزود: پهنه سرزمين ايران از شمال کشور تا ترکمنستان، آذربايجان و درياي خزر در ارتباط است. در جنوب با خليج فارس، اقيانوس هند و درياي عمان، در شرق با پاکستان، افغانستان و در غرب نيز با ترکيه و عراق همسايگي دارد. همچنين با کريدورهاي حملونقلي که ارتباط بين شرق آسيا و اروپا را برقرار ميکند در ارتباط است.
وي ادامه داد: مزيتهاي موجود در داخل ايران فقط گذشتن کريدورهاي شرقي غربي شمالي جنوبي از ايران نيستند، بلکه ويژگيهايي در ايران وجود دارد که ميتواند براي سرمايهگذاران ارزش افزوده ايجاد کند و اين ارزش افزوده با احداث پارکهاي لجستيک و بنادر خشک ايجاد ميشود. ايران با ۱۵ کشور ارتباط مرزي دارد و تعدادي از اين کشورها کشورهايي هستند که نياز دارند، براي توسعه روابط تجاري از ايران استفاده کنند. در حوزه شرق کشورهايي مثل ازبکستان و افغانستان و حتي چين براي دسترسي به آبهاي آزاد نياز به استفاده از کريدور سرخس-چابهار دارند بنابراين اين منطقه نيازمند احداث بنادر خشک و لجستيک پارکها است.
وي ادامه داد: ايران از طريق ۲۵ مرز زميني و ۹ بندر فعال با ۱۵ کشور در ارتباط است که بنادر امام خميني، بوشهر، خرمشهر باهنر و رجايي از جمله بنادر فعال ما هستند.
اميني با بيان اين که تعداد ۹ بندر در خليج فارس و ۳ بندر در درياي خزر فعاليتهاي بندري و تجاري دارند، يادآور شد: ۱۲۰ موافقتنامه دو جانبه با کشورهاي مختلف امضا شده و ايران جزء ۷۰ کنوانسيون بينالمللي است که نقش بسيار مهمي در يکپارچهسازي حملونقل در منطقه و جامعه بينالمللي دارد.
وي تاکيد کرد: بر اساس گزارش مرکز آمار سال ۲۰۱۴ سهم حملونقل دريايي از صادرات ۵۸ درصد، سهم حملونقل جادهاي ۳۸ درصد و بقيه سهم حملونقل هوايي و ريلي بوده است.
معاون وزير راه و شهرسازي يادآور شد: جريان حملونقل در کشور نشان ميدهد که لازم است کريدورهاي شرقي و غربي و شمالي و جنوبي فعالتر شوند در حال حاضر تجارت ۷۳ ميليارد يورويي بين چين و اتحاديه اروپا فرصتي در اختيار ايران قرار داده است که به زيرساختهاي کشور بيشتر پرداخته شود و راههايي مثل مسير چابهار- سرخس و توسعه بزرگراهي همين محور به سمت شمال بيش از پيش توسعه يابد.
اميني افزود: ايران ۹۴.۴ درصد سهم ترانزيت جادهاي و ۵.۶ درصد ترانزيت ريلي دارد که نياز است ميزان ترانزيت ريلي با سرمايهگذاري بيشتر افزايش يابد البته سال گذشته شاهد رشد ۵۵ درصدي ترانزيت ريلي در کشور بودهايم.
اميني با بيان اين که حملونقل ۸ درصد اشتغال کشور را پس از کشاورزي، ساختمان و خدمات به خود اختصاص داده است گفت: طبق اعلام بانک جهاني، ايران به لحاظ طول راهها در بين ۱۸۰ کشور رتبه ۲۰، در حوزه ريلي با داشتن ۱۰ هزار کيلومتر خط آهن در بين ۸۳ کشور رتبه ۲۰ و در حوزه هوايي در ميان ۱۳۴ کشور رتبه ۳۴ را دارد.
وي مشارکت بخش خصوصي در پروژههاي حملونقلي را مناسب ندانست و افزود: مشارکت سرمايهگذاري بخش خصوصي در پروژههاي حملونقلي ۱۶ درصد است در حالي که سهم دولت ۵۱ درصد، اوراق مشارکت ۱۴ درصد و منابع داخلي دستگاهها ۱۹ درصد است.
معاون برنامهريزي و اقتصاد حملونقل وزارت راه و شهرسازي يادآور شد: بيشترين مشارکت بخش خصوصي در پروژههاي آزادراهي، تأسيسات بندري و فرودگاهها است که پس از آن سرمايهگذاري در بخش ناوگان حملونقل ريلي و هوايي قرار دارد.
وي افزود: براي انسجام و منظم کردن مشارکتها در بخش حملونقل به صورت PPP چارهاي وجود ندارد جز اينکه به سراغ تشکيل صندوق توسعه حملونقل برويم و هزينههاي پراکنده را با مديريت اين صندوق هدايت کنيم.
اميني با تاکيد بر اين که در حال حاضر دولت در ساخت آزادراهها ۴۶ درصد مشارکت دارد که اين مساله موجب ميشود برخي پروژهها ۷ تا ۱۶ سال طول بکشد، گفت: چنانچه اين صندوق تشکيل شود ارزش افزوده و تضمين سرمايهگذاري به نحو درستي محقق ميشود و سرمايهها در جهت درستي هزينه ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]