واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
پشت پرده تذکر لاریجانی به حداد عادل
علی لاریجانی در جلسه علنی از حدادعادل گلایه کرد که به قرار پیشین درباره طرح دوفوریتی برجام وفادار نبوده است. رئیس مرکز پژوهش های مجلس در راهروی مجلس درباره پشت پرده این تذکر توضیحاتی داده است.
خبرآنلاین: علی لاریجانی در جلسه علنی از حدادعادل گلایه کرد که به قرار پیشین درباره طرح دوفوریتی برجام وفادار نبوده است. رئیس مرکز پژوهش های مجلس در راهروی مجلس درباره پشت پرده این تذکر توضیحاتی داده است.
آنگونه که ایرنا روایت کرده است؛ رییس مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه فراکسیون اصولگرایان علیرغم توافق انجام شده به طرح دوفوریتی رای نداد، گفت: ما در راستای طرح دوفوریتی جلساتی با اعضای فراکسیون اصولگرایان داشتیم، ما خواهان وحدت بودیم اما برخی ها به گفت وگو وفادارنبودند.
کاظم جلالی در پاسخ به سوالی درباره طرح اقدام متناسب و متقابل دولت ایران در اجرای برجام که امروز در مجلس تصویب شد، افزود: پیش نویس این طرح از مدتی پیش تهیه شد و با برخی نهادها هماهنگی های لازم صورت گرفت.
وی با تاکید بر اینکه در راستای این طرح جلسات مختلفی برگزار شد، ادامه داد: قرار بود روز سه شنبه هفته گذشته ما این طرح دو فوریتی را ارایه کنیم اما برخی افراد دلسوز قائل به این بودند که بهتر است هماهنگی هایی با فراکسیون اصولگریان داشته باشیم .
رییس فراکسیون رهروان ولایت اضافه کرد : هفته گذشته جلسه یک ساعته ای بین علی لاریجانی با علیرضا زاکانی انجام گرفت و در مورد این طرح دو فوریتی گفت وگو کردیم.
جلالی اضافه کرد: قرار بود روز چهارشنبه گذشته طرح در جلسه علنی مجلس مطرح شود، ما صبح چهارشنبه هفته قبل مجمع عمومی فراکسیون رهروان ولایت را تشکیل دادیم و لاریجانی در آن جلسه توضیحاتی درمورد طرح ارایه کرد.
جلالی ادامه داد: لحظاتی قبل از تشکیل جلسه فراکسیون ما با علیرضا زاکانی تماس گرفتیم بیان کرد شب گذشته با دوستان خود جلسه داشته و موضوع پیش نویس طرح را برای آنان مطرح کرده است و دوستانش تقاضا داشتند با لاریجانی جلسه داشته باشند.
وی یادآور شد: من این موضوع را با رییس مجلس مطرح کرده ام و به دلیل آنکه لاریجانی برای این کار اولویت قائل بود و خواهان ایجاد وحدت، صبح چهارشنبه هفته گذشته در جلسه علنی مجلس حاضرنشد و در دفترش با این افراد جلسه برگزار کرد.
این نماینده مجلس افزود: در این جلسه غلامعلی حداد عادل،علیرضا زاکانی، علی اصغر زارعی، مهرداد بذرپاش، محمد دهقان ،حسین نقوی حسینی و محمود نبویان حضور داشتند که بنده نیز در این جلسه دعوت شده بودم.
جلالی ادامه داد: لاریجانی در این جلسه ضمن آنکه طرح را تبیین کرد و ماده آن را برای نمایندگان توضیح داد، به آنان گفت اگر در فراکسیون به دنبال رد برجام هستید ما با شما نیستیم و شما می توانید طرحتان را بیاورید و ما هم طرحمان را می آوریم و منتظر می مانیم که کدام رای می آورد.
وی اضافه کرد: لاریجانی همچنین خطاب به آنان بیان کرد اگر به دنبال آن هستیم که از این مقطع عبور کنیم، می توانیم تعامل داشته باشیم.
رییس مرکز پژوهش های مجلس افزود : در آن جلسه نبویان گفت من می خواهم طرح رد برجام را بیاورم و اساسا نمی دانم چرا به این جلسه دعوت شده ایم ولی دوستان دیگر چنین مطلبی را قبول نداشتند و بنا شد برای بررسی این طرح جلساتی داشته باشند.
جلالی در ادامه گفت: ما گروه 3 + 3 را تشکیل دادیم که علیرضا زاکانی، علی اصغر زارعی و مهرداد بذرپاش از فراکسیون اصولگریان و بنده ، علاءالدین بروجردی و منصور حقیقت پور از فراکوسیون رهروان ولایت در این جلسات حضور داشتیم.
وی اضافه کرد: ما در روز پنج شنبه گذشته ساعت 10 صبح جلسه تشکیل دادیم که تا ساعت 14 عصر همان روز به طول انجامید، مجددا روز جمعه ساعت 16 تا19.30 تشکیل جلسه دادیم و روی مسائلی با هم اتفاق نظر کردیم و بنا شد در مسائل اختلافی جلسه ای با لاریجانی داشته باشیم. جلالی گفت: روز گذشته از ساعت 14 تا 17 جلسه ای با آقای لاریجانی برگزار کردیم که در این جلسه سه ساعته به صورت مفصل در مورد طرح بحث و بررسی کردیم و در نهایت به این دوستان از فراکسیون اصولگرایان گفتیم که طرح را شما هم امضا کنید.
وی با بیان این که آن ها گفتند ما در صورتی این طرح را امضا می کنیم که گزارش کمیسیون برجام ابتدا خوانده شود، اظهار داشت: این موضوع هم انجام شد اما دوستان باز هم طرح را امضا نکردند که این موضوع مورد اعتراض احمد توکلی نماینده تهران نیز قرار گرفت زیرا وی در جلسات پنج شنبه و جمعه نیز حضور داشت.
نماینده مردم شاهرود در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: بسیاری از دوستان در فراکسیون اصولگرایان علیرغم توافق انجام شده به طرح دو فوریتی رای ندادند و ما متاثریم که دوستان همیشه سخن از وحدت می گویند اما همیشه ما برای آن پیشگام هستیم و در نهایت آنان از ما دورتر می شوند زیرا وفادار به گفت و گوها نیستند.
جلالی تاکید کرد: در این راستا من به آقای حدادل عادل در حاشیه مجلس گفت و گو کردم.
وی افزود: در موضوع برجام بسیاری از دوستان مخالف لیست واحد بودند اما آقای لاریجانی آبرو گذاشت و گفت موضوع ملی و مهم است و همه باید در این مضوع ملی سهیم باشیم و کمیسیون برجام با گرایشات مختلف شکل گرفت.
این نماینده مجلس تاکید کرد: علیرغم گام وحدت آمیزی که فراکسیون ما برداشت نتیجه به آن سمت و سو پیش نرفت.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا درباره رای گیری امروز مجلس در مورد طرح دو فوریتی که با تشکیک برخی نمایندگان همراه بود، گفت: ما برای تصویب دو فوریت این طرح 5 رای کم داشتیم و از مجموع افراد حاضر در مجلس 16 نفر موفق به رای دادن نشدند که از آن میان 10 نفر مربوط به فراکسیون رهروان ولایت بودند.
جلالی افزود: حتی افرادی همچون غلامرضا دستغیب و جواد جهانگیری زاده به دلیل خراب بودن دستگاه رای گیری موفق به رای دادن نشدند و طبعا اگر رای ها محاسبه می شد دو فوریت رای می آورد.
وی اضافه کرد: در این راستا جمعی از دوستان تشکیک کردند اما به دلیل اینکه شمارش آرا الکترونیکی است امکان محاسبه دوباره آن وجود نداشت.
رییس مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی یادآور شد: طبق آیین نامه قبلی اگر تشکیکی از سوی 25 نماینده مطرح می شد، می توانستیم با آرای کاغذی رای گیری کنیم اما هم اکنون آیین نامه در این راستا خلاءهایی دارد و دیگر نمی توان رای گیری کرد و در نهایت تشخیص رییس مجلس این بود که دوباره رای گیری نشود.
جلالی در پاسخ به این سوال که هم اکنون وضعیت این طرح به چه صورت می شود؟ گفت: از زمانی که این طرح به کمیسیون امنیت ملی مجلس ارجاع شود، نمایندگان 48 ساعت فرصت دارند پیشنهادات خود را مطرح کنند و کمیسیون ظرف یک ماه فرصت دارد آن را به صحن ارایه کند اما به دلیل این که تاریخ اجرای برجام 26 مهرماه است، ما باید تا قبل از این تاریخ تعیین تکلیف کنیم و قانون مشخص کنیم تا به تایید شورای نگهبان برسد.
وی افزود: در این راستا من پیشنهادی دادم تا هفته آینده مجلس تعطیل نباشد و هفته سرکشی به حوزه های انتخابیه نمایندگان یک هفته به تعویق بیفتد. هم اکنون این پیشنهاد در هیات رییسه در حال رسیدگی است.
جلالی در پاسخ به سوالی درباره اختلافات در کمیسیون ویژه برجام گفت: در جلسه شب گذشته برای نهایی کردن گزارش 10 نفر حضور داشتند که با آرای 6 نفر گزارش تصویب شد و گزارشی که امروز در صحن قرائت شد، مصوبه 6 نفر است و 4 نفر دیگر در جلسه بودند که رای مخالف دادند اما نظر کمیسیون این بود که نصف به علاوه یک حاضران در این کمیسیون اگر موافق باشند، گزارش به صحن ارایه می شود.
تاریخ انتشار: ۱۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۵۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]