واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: وقتی منابع آبی پرباران ترین استان کشور آب می رود خبرگزاری پانا:گیلان بعنوان پرباران ترین استان کشور طی 50 سال اخیر شاهد کاهش متوسط سرانه آب قابل دسترس از حدود هفت هزار متر مکعب به دو هزار و 776 متر مکعب بوده است .
۱۳۹۴ يکشنبه ۱۲ مهر ساعت 12:45
به گزارش خبرگزاری پانا،این در حالی است که جمعیت استان در همین مدت چند برابر افزایش یافته و میزان آب مورد استفاده در مصارف مختلف خانگی، کشاورزی و صنعتی چند برابر شده است .
از سویی گرچه متوسط بارندگی گیلان، یکهزار و 61 میلیمتر در سال است اما بیش از 75 تا 80 درصد آب تجدید شونده گیلان نابهنگام بوده و در فصل غیر زراعی جریان دارد .
از این رو کارشناسان هشدار داده اند که باتوجه به روند نزولی سرانه آب قابل دسترس در استان در صورت فقدان برنامه ریزی مناسب برای مهار و عدم بهره برداری و مدیریت بهینه ، بروز تنش های آبی در پرباران ترین استان کشور نیز اجتناب ناپذیر خواهد بود.
* دست و پنجه نرم کردن گیلان با کم آبی
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان در این باره گفت : کشور ما کم آب است و متوسط بارندگی سالانه از 245 میلی متر در آخرین ارزیابی ها به 204 میلی متر و منابع آب تجدید پذیر از 130 میلیارد متر مکعب به 104 میلیارد متر مکعب رسیده است .
سیف الله آقا بیگی متذکر شد: سرانه آب تجدید پذیر ایران از مرز یکهزار و 700 مترمکعب عبور کرده و کشور ما وارد دوره تنش آبی شده و گرچه گیلان از پرباران ترینهای کشور است ولی تهدید کمبود آب شیرین برای همه ما وجود دارد .
وی خاطرنشان کرد: در گیلان گرچه ما کاهش بارندگی نداشتیم اما توزیع بارندگی ناهمگون بود و پراکندگی بارش در فصول مختلف یک نواخت نبود و قسمت اعظم بارش در فصل پاییز و زمستان صورت گرفت و در فصل زراعی (اردیبهشت ،خرداد ،تیر ) که نیاز به آب داشتیم کاهش شدید بارندگی را شاهد بودیم .
وی با بیان این که بخش زیادی از آب مورد نیاز کشاورزی از خارج از استان و حوزه قزل اوزن تامین می شود گفت : شاهد کاهش 56 درصدی روان آبهای سطحی قزل اوزن و سفیدرود هستیم .
اقا بیگی اظهار کرد: میزان ورودی آب به سفیدرود از یک میلیارد و 600 میلیون متر مکعب طی 15 سال گذشته به یک میلیارد و 100 میلیون متر مکعب رسیده و بدین خاطر شاهد کاهش جدی آب هستیم .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]