واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر؛
جدال آتشنشانان بجنوردی با شعله کمبود/لزوم افزایش نیرو وتجهیزات
شناسهٔ خبر: 2930384 - شنبه ۱۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۰
استانها > خراسان شمالی
بجنورد- آتشنشانان بجنوردی باوجود شغل پرخطر و فعالیت در محیطهای آسیبزا، باید برای حفظ جان و مال مردم، افزون بر جدال با شرارههای آتش، با شعله کمبود امکانات و نبود نیروی کافی نیز مبارزه کنند. به گزارش خبرنگار مهر، حرفه آتشنشانی ازجمله مشاغل سختی است که فعالیت در آن به فراهم بودن امکانات و شرایط اقتصادی و روحی مساعد نیازمند است چراکه فعالان این عرصه به دلیل ویژگیهای شغلی خود همواره در معرض آسیبهای جسمی و روحی مختلفی قرار دارند. یک آتشنشان هنگام مبارزه با حریق و موارد اضطراری بهمنظور حفظ جان اشخاص و سرمایههای ملی باید بدون تعلل و خطا عمل کند و برای این منظور یک سازمان آتشنشانی باید از هر حیث مجهز به ابزار و ادوات نجات و اطفای حریق باشد. در این میان سازمان آتشنشانی بجنورد، مرکز استان خراسان شمالی تاکنون بهخوبی توانسته از عهده بسیاری از عملیات نجات وامداد بربیاید اما بههرحال با کمبودهایی مواجه است که نیاز به توجه مسئولان دارد. آتشنشانی بجنورد نیازمند تجهیزات بهروز است حسن سلمانی طبری، یکی از نیروهای واحد عملیات آتشنشانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه در امدادرسانی امکانات حرف اول را میزند، میافزاید: با افزایش وسعت شهر بجنورد و ساخت شهرکهای صنعتی در اطراف آن و وجود کارخانههای مختلف در این مکانها، مواد آتشزای متنوع و جدید وجود دارد که در صورت وقوع حادثه، اطفای حریق آن تجهیزات بهروز را میطلبد.
وی بابیان اینکه وجود گوشیهای موبایل به معضلی برای نیروهای امدادی آتشنشانی در زمان اطفای حریق تبدیلشده است، اضافه میکند: گاهی مواقع در زمان فعالیت آتشنشان در محل حادثه، افرادی از طریق گوشی موبایل خود اقدام به فیلمبرداری و یا عکاسی در مسافت کمی از حادثه میکنند که این خود موجب دستوپا گیری در زمان امدادرسانی میشود. این آتشنشان میگوید: فشار و استرس کاری به آتشنشانان در زمان امداد دهی بسیار زیاد بوده و مردم باید در هنگام بروز حادثه از تجمع و اظهارنظر غیرتخصصی و یا شایعهپراکنی در خصوص فعالیت آتشنشانها خودداری کنند. سلمانی طبری با اشاره به میزان حقوق دریافتی آتشنشانها در بجنورد، ادامه میدهد: حقوقی که به آتشنشانها داده میشود در حد یک نیروی امدادی نیست. وی اظهار میکند: مسئولان باید بادید وسیعتری به آتشنشانها نگاه کنند و به این موضوع توجه داشته باشند که کار یک آتشنشان لحظهای بوده و استرسی که با شنیدن هر بار آژیر به من و همکاران وارد میشود بسیار بالاتر از آن است که قابلتصور باشد. مالکان به ایمنی ساختمان خود اهمیت دهند جواد منفردی، مسئول پیشگیری سازمان آتشنشانی بجنورد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار میکند: پیشگیری مهمترین عامل در جلوگیری از وقوع هر حادثه دلخراش است. وی ادامه میدهد: یکی از مشکلاتی که آتشنشانی با آن روبرو است، ساختمانهایی است که تا پیش از سال ۹۲ ساختهشدهاند و بسیاری از مسائل ایمنی چون سیستم اطفای حریق در آنها اجرانشده است. مسئولان باید بادید وسیعتری به آتشنشانها نگاه کنند و به این موضوع توجه داشته باشند که کار یک آتشنشان لحظهای بوده و استرسی که با شنیدن هر بار آژیر به من و همکاران وارد میشود بسیار بالاتر از آن است که قابلتصور باشد منفردی اظهار میکند: لازم است مالکان پیش از ساختوساز، نقشه ساختمان را به آتشنشانی بفرستند تا تعداد خروجیها و جانمایی اطفای حریق آن ساختمانها موردبررسی قرار گیرد. وی با اشاره به اینکه مالکان ساختمان که هزینه زیادی را صرف ساخت مسکن میکنند مقداری را نیز صرف خرید یک کپسول آتشنشانی کنند، میافزاید: اگر ساختمانی دچار حریق شود شاید در همان ابتدا وجود یک کپسول آتشنشانی در ساختمان مانع از بروز حادثه بزرگی شود. منفردی اظهار میکند: مسئولان نیز در ساختوسازها و طراحی اداری ساختمان از آتشنشانی نظرخواهی کنند.
منفردی با اشاره به اینکه رعایت فاصله استاندارد بین نردههای ساختمان و جانمایی استاندارد دودکشها نیز از عوامل ایمنی است که باید رعایت شود، اظهار میکند: فراگیر کردن سر کودکان در بین نردههای غیراستاندارد ازجمله حوادثی بود که بارها شاهد آن بودهایم. وی همچنین در مورد کمبود نیرو در سازمان آتشنشانی بجنورد، میافزاید: در حال حاضر دو نفر در حوزه پیشگیری آتشنشانی بجنورد فعالیت دارند درصورتیکه این حوزه باید حداقل چهار نفر نیرو داشته باشد. آتشنشانی بجنورد به فضای آموزشی مناسب نیاز دارد مهدی جعفری، مسئول آموزش آتشنشانی بجنورد نیز در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار میکند: کمبود نیروهای آموزشی بهعنوان مربی ازجمله مشکلات حوزه آموزشی آتشنشانی است. وی میافزاید: حوزه کاری آموزش به سه الی چهار نفر ثابت نیاز دارد تا برای آموزشهای داخل سازمان و خارج از سازمان مانند ادارات، مدارس، مهدکودکها استفاده شوند و این در حالی است که به دلیل نبود مربی در حوزه آموزش از نیروهای عملیاتی استفاده میشود. جعفری با اشاره به اینکه در حال حاضر از محیط عملیاتی برای آموزش استفاده میکنیم، میافزاید: آتشنشانی برای آموزش به فضایی نیاز دارد که در آن کاربری آموزشی ازلحاظ سیستم صوت، فضا، نبود موانع مثل ستون در داخل ساختمان و محیط بیسروصدا و بهدوراز تنش و مزاحمت برای همشهریان موردتوجه قرار گیرد. مدیرعامل سازمان آتشنشانی بجنورد: آتشنشانی باید همواره به دنبال مجهز کردن و بهروز شدن باشد و هیچگاه نمیتوانیم جلوتر از حادثه پیش برویم وی اظهار میکند: ما باید فضا و امکانات لازم را برای آموزش بهروز داشته باشیم تا بتوانیم آتشنشانها را به سطح آموزش و توانمندی موردنیاز در خصوص فنّاوری و پیشرفتی که وجود دارد برسانیم. جعفری از مسئولان درخواست کرد تا شرایط آموزشهای تخصصی و بهروز را برای آتشنشانهای بجنوردی فراهم کنند، چراکه به گفته او تاکنون در وقوع حوادث مختلف، پیشآمده که برای نخستین بار با دستگاه و یا خودروی جدیدی روبرو شدهایم و شرایط برای گرفتن اطلاعات لازم را نداشتهایم. وی میافزاید: از شهروندان نیز میخواهیم تا درخواست آموزشهای لازم در خصوص برخورد با حوادث را از آتشنشانی داشته باشند تا بتوانند در زمان وقوع حادثه بهدرستی عمل کنند. هیچگاه نمیتوانیم جلوتر از حادثه پیش برویم علی گودرزی، مدیرعامل سازمان آتشنشانی بجنورد در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار میکند: حوزه ایمنی، حوزه گستردهای بوده و فنّاوری نیز آنقدر پیشرفت کرده که نوع وقوع حادثهها نیز نسبت به گذشته فرق میکند. وی ادامه میدهد: با توجه به لوازم و مواد آتشزای جدید، در حوزه تجهیزات، آتشنشانی باید همواره به دنبال مجهز کردن و بهروز شدن باشد و هیچگاه نمیتوانیم جلوتر از حادثه پیش برویم. گودرزی با اشاره به اینکه آتشنشانی بجنورد در همه حوزههای مختلف با کمبود مواجه است، میافزاید: برای جبران کمبودها ۳۰ درصد اعتبارات از سوی دولت تأمین میشود که برای سازمان کافی نیست. گودرزی اظهار میکند: همواره نیروهای سازمان با ایثار خود توانستهاند کمبود تجهیزات و نیروهای آتشنشانی را کمرنگ کنند.
وی اضافه میکند: ازلحاظ تعداد ایستگاههای آتشنشانی و ماشینآلات، سازمان آتشنشانی بجنورد نسبت به شهرهای دیگر استان وضعیت مناسبتری دارد. گودرزی با اشاره به اینکه آتشنشانی بجنورد باید در محدود شهری خدماترسانی کند، میگوید: به دلیل کمبودهایی که در آتشنشانیهای شهرستانهای مختلف وجود دارد بهناچار باید بخشی از تجهیزات موجود در شهر بجنورد را به شهرستانها و روستاهای اطراف و مسیر راهها بفرستیم که این امر موجب بالا رفتن استهلاک ماشینهای آتشنشانی میشود. وی با اشاره به خرید خودروی نردبان برای آتشنشانی بجنورد، میافزاید: بهمحض آنکه وزارت کشور ۵۰ تا۷۰ درصد خرید این خودروها را تأمین اعتبار کند خودروی نردبان خریداری میشود. گودرزی همچنین با اشاره به کمبود نیرو در آتشنشانی بجنورد، میافزاید: چارت سازمان آتشنشانی برای سه ایستگاه ۱۰۵ نفر است اما در حال حاضر آتشنشانی بجنورد با چهار ایستگاه تنها با ۸۳ نفر نیرو فعالیت میکند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]