واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
![شبکه های اجتماعی؛ شگرد جدید سارقان اطلاعات تلفن همراه شبکه های اجتماعی شگرد جدید سارقان اطلاعات تلفن همراه](http://media.jamnews.ir/medium1/1394/06/05/JamNewsImage12573067.jpg)
رئيس پليس فتاي تهران بزرگ هشدار داد؛
شگرد جدید سارقان اطلاعات تلفن همراه
رئيس پليس فتاي تهران بزرگ در مورد فعاليت سودجويان و اخاذان در نرمافزارهاي ارتباطي تلفن همراه نظير تلگرام، واتساپ و ... هشدار داد.
به گزارش سرویس حوادث جام نیوز، سرهنگ محمدمهدي کاکوان در گفتوگو با ايسنا، اظهار کرد: متاسفانه در ماههاي اخير پروندههاي متعددي داشتيم که در آن ها فردي با مراجعه به پليس فتا اعلام کرده بود که اطلاعات درون تلفن همراهش نظير تصاوير شخصي، شمارههاي تلفن، پيامهاي مبادلهشده و ... از طريقي نامعلوم به سرقت رفته است و پس از مدتي نيز افرادي با دادن پيامهاي تهديدآميز اعلام کردهاند که در صورت پرداخت نکردن وجهي، اين تصاوير را منتشر خواهند کرد. وي با بيان اينکه هيچ يک از اين افراد نميدانستند که چطور اطلاعاتشان از تلفن همراهشان به سرقت رفته است، اظهار کرد: گروهي از کارآگاهان پليس فتا رسيدگي به اين موضوع را آغاز کرده و در تحقيقات خود متوجه شدند که فردي با جعل عنوان تلگرام، لاين، واتساپ، بيتاک يا ديگر شبکههاي ارتباطي پيامي را با اين مضمون که نرمافزار شما نيازمند بهروزرساني است براي کاربران ارسال کرده است. کاکوان اضافه کرد: در اين پيامها از کاربران خواسته ميشود که با ورود به لينکي که آدرس آن در پيام آمده، نسبت به بهروزرساني يا تکميل روند ثبت نام و ... مشکل خود را حل کنند. وي ادامه داد: پس از ورود به اين لينک نيز به کاربران گفته ميشود تا دقايقي ديگر پيامي حاوي عدد برايشان ارسال ميشود که لازم است براي اتمام فرآيند اين پيام را دوباره به همين شماره ارسال کنند. رئيس پليس فتاي تهران بزرگ افزود: پس از ارسال اين پيام در حقيقت اين اجازه به طرف مقابل داده مي شود تا به اطلاعات داخل گوشي کاربر نظير عکسها و تصاوير، شمارههاي تماس، پيامها و مکالمات طرحشده و نظاير آن دسترسي پيدا کند. اين فضا باعث سوء استفاده برخي سودجويان شده که لازم است شهروندان نسبت به اين موضوع حساس و هوشيار باشند.
وي با بيان اينکه در گذشته چندين مورد از اين پروندهها کشف و رسيدگي شده است، اظهار کرد: ممکن است برخي از اين موارد نيز به اخاذي و سوء استفاده از کاربر منجر نشود اما برخي افراد از اين طريق قصد دسترسي به اطلاعات و محتويات مهم داخل تلفن همراه کاربران را داشته باشند. ممکن است برخي از آن ها حتي در خارج از کشور دست به چنين اقدامي بزنند؛ به همين دليل به شهروندان و کاربران اين فضاها هشدار ميدهم که از پاسخ به چنين پيامهايي جدا خودداري کنند و بدانند که اگر اين نرمافزارها قصد بهروزرساني نسخه جديد خود را داشته باشند از شيوههاي ديگر موضوع را به آنان اطلاع ميدهند و به هيچ عنوان با کاربر چت يا گفت وگو نميکنند. رئيس پليس فتاي تهران بزرگ گفت: همچنين لازم است که شهروندان براي بهروزرساني نرمافزارهاي خود به سايتها و نرمافزارهاي مجازي که به همين منظور طراحي شده است، مراجعه کنند. به گفته کاکوان، اين اکانتهاي جعلي هيچ يک، داراي اعتبار نيست و نبايد به آن ها اعتماد کرد. وي در پايان تصريح کرد: تنها کدي که کاربران بايد وارد کنند کدي است که در هنگام ورود به اين نرمافزارها از طريق پيامک براي آنان ارسال ميشود؛ بنابراين هيچ گاه هيچ يک از نرمافزارهاي ارتباطي از کاربران خود نميخواهند که در فضاي چت يا همان گفتوگو، کدي را برايشان ارسال کنند. 2007
۱۱/۰۷/۱۳۹۴ - ۱۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]