واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روسيه در مرز افغانستان نيرو مستقر ميكند
حدود پنج روز پس از سقوط مشكوك شهر كليدي قندوز در شمال افغانستان، مقامهاي روس استقرار سربازان خود در مرز با تاجيكستان را به طور جدي بررسي ميكنند.
به گزارش «جوان»، روزنامه كامرسانت چاپ روسيه گزارش كرده كه با تشديد ناامني در مناطق شمالي افغانستان، به خصوص قندوز، روسها قصد دارند در مرز با تاجيكستان نيروي نظامي مستقر كنند. روسها هفته قبل نيز در جريان نشست سازمان امنيت دسته جمعي (CSTO) در دوشنبه پايتخت تاجيكستان كه ولاديمير پوتين رئيسجمهور روسيه نيز در آن شركت كرد، كمك نظامي به تاجيكستان را امكانپذير دانسته بودند و يوري يوشاكوف دستيار عالي سياست خارجي كرملين به خبرنگاران گفته بود كه پوتين با امام علي رحمان رئيسجمهور تاجيكستان در اين باره گفت و گو خواهد كرد. يوشاكوف گفته بود: «ما آماده كمك به هر نحوي از جمله حمايت سياسي هستيم. به نظر من، اين موضوع يكي از موضوعات كليدي در جريان گفتوگوهاي (پوتين و امام علي رحمان) خواهد بود.» حالا به تشديد ناآراميها در شمال افغانستان و به خصوص سقوط مشكوك شهر قندوز در مرز تاجيكستان، نگراني بين روسها در مورد احتمال نفوذ تروريستها از مرز افغانستان به تاجيكستان افزايش پيدا كرده است. برآورد منابع اطلاعاتي روس از چند ماه قبل اين بود كه تروريستهاي داعش قصد دارند بعد از سوريه و عراق، مناطق حاشيهاي روسيه در آسياي مركزي و قفقاز را ناامن كنند و حالا، برخي حدس و گمانها اين است كه نقطه ورود تروريستها به آسياي مركزي، از مناطق شمالي افغانستان است. سقوط مشكوك شهر قندوز كه برخي ناظران افغان آن را با سقوط شهر موصل در شمال عراق مقايسه ميكنند، به اين حدس و گمانها دامن زده است. ضمير كابلوف مدير اداره دوم آسياي وزارت امور خارجه روسيه روز جمعه اعلام كرد تصرف شهر قندوز در شمال افغانستان توسط طالبان نشاندهنده شكست طرح امريكا براي آموزش نيروهاي افغان است. كابلوف در گفتوگو با ريانووستي به گزارش نيويورك تايمز، استناد كرده كه نوشته است: «فقط 500 عضو طالبان در تصرف شهر مشاركت داشتهاند. براساس آمار رسمي، تعداد كل نيروهاي امنيتي افغان در استان 7 هزار نفر است. چگونه 7 هزار نفر از دست 500 عضو طالبان فرار كردند؟» اين مقام روس افزود: «اين البته نشاندهنده كيفيت آموزش آنهاست.»
تشديد حملات طالبان در ايالاتهاي شمالي
منابع افغان روز پنجشنبه اعلام كردند با كمك نيروهاي امريكايي و ناتو توانستهاند شهر قندوز را پس بگيرند ولي برخي گزارشها از ادامه درگيريها در اين شهر حكايت دارد. منابع خبري همچنين از گسترش تحركات طالبان به ولايات (استان) ديگر شمال افغانستان از جمله بدخشان، بغلان و تخار حكايت دارد. بر اساس گزارش خبرگزاري صداي افغان، طالبان همچنين مدعي اشغال ناحيهاي در ولايت فراه شدند. يك مقام محلي در ولايت بدخشان نيز از سقوط ولسؤالي وردوج اين ولايت به دست طالبان خبر داده است. طالبان همچنين توانست هواپيماي ترابري سي - 130 امريكا را در شرق افغانستان ساقط كند و سخنگوي طالبان رسماً مسئوليت اين اقدام را به عهده گرفت. گسترش ناآراميها در شمال افغانستان، ترديدها را در مورد سازماندهي شده بودن عمليات طالبان نيز تشديد كرده است. خبرگزاري صداي افغان در گزارشي نوشت: «كارشناسان مسائل نظامي ميگويند كه هرگز انتظار نميرود آنچه در قندوز و به تبع آن در ولايتهاي همجوار آن مانند تخار و بغلان و نيز فراه از سوي گروه طالبان شاهد بوديم، صرفاً از سوي شبه نظاميان آموزش نديده و آماتور اين گروه، طراحي و اجرا شده باشد.» به نوشته صداي افغان، طالبان به شيوه ارتشهاي كاملاً آموزش ديده و حرفهاي عمل كردند. آنها از تاكتيكهايي بهره گرفتند كه ويژه نيروهاي حرفهاي و كارآزموده است. به عنوان نمونه آنها همزمان با تحكيم سيطره خود بر شهر قندوز، در ولايتهاي بغلان و تخار نيز جبهه جداگانهاي را گشودند تا به اين ترتيب، توان و توجه نيروهاي امنيتي دولتي را از آنچه بر سر قندوز آمد، منحرف كنند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۳۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]