تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 23 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس روزه دارى را افطار دهد، براى او هم مثل اجر روزه دار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815403916




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

هواپیمای عتیقه و گرانبها کیلویی 4 هزار تومان!+تصاویر


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



هواپیمای عتیقه و گرانبها کیلویی 4 هزار تومان!+تصاویر
روز نو : یکی از مسئولان پیشین صنعت هوایی کشورمان که به تازگی عهده‌دار سمتی در مرکز ملی فضایی کشورمان شده، در نشست اخیر خبری خود با اصحاب رسانه، از تبدیل برخی هواپیماهای بازنشسته ناوگان هواپیمایی کشورمان به هواپیماهای آبپاش و امثالهم خبر داده که هیچ سنخیتی با دایر کردن موزه و حراست از گنجینه هوایی کشورمان ندارد و تنها نگرانی‌هایمان را چند برابر می‌کند!

چهل و چهار سال سن؛ فکرش را بکنید اتومبیلی داشته باشید که در زمان خود یک کالای فوق لوکس به حساب می‌آمده و در دهه پنجم عمرش به سر می‌برد؛ چنین خودرویی چقدر برایتان ارزشمند محسوب می‌شود و برای نگهداری از آن چه خواهید کرد؟ اکنون اگر جای آن خودروی فوق لوکس، یکی از نمادهای تکنولوژی چند دهه پیش را قرار دهید، درک مطلبی که پیش رویتان قرار دارد، ساده تر خواهد شد و احتمالا تبعات آن تلخ‌تر!


در سال 1374 میلادی، سه چهار سال پس از تولد پیکان در کشورمان، محصولی به کشورمان آورده شد که قرار بود به کمک آن اتفاقی شگرف رقم خورده و ایران تبدیل به هاب هوایی منطقه خاورمیانه شود؛ چند فروند بوئینگ های 100-737 که تکنولوژی روز دنیا به حساب می‌آمدند و با استخدامشان در شرکت هواپیمایی هما، قرار بود اتفاقات بزرگی رقم بزنند.



فروش هواپیمای عتیقه و گرانبها از قرار کیلویی 4 هزار تومان!



این ناوگان سه سال بعد با واردات چند فروند بوئینگ 200-737 و مدتی بعد، افزوده شدن هواپیماهای 747 مدل 100 و 200 رشد کمی و کیفی یافت تا استفاده از موقعیت ژئوپولتیک کشورمان پیگیری شده و هما عنوان رو به رشدترین خط هوایی را به دست آورد.


البته روند پیشرفت این مسیر با بحران اقتصادی‌ای که در دوران پهلوی رقم خورد، کند شد و بعدها با جنگی که رژیم بعثی عراق و تحریم هایی که هم‌پیمانان رژیم گذشته به کشورمان تحمیل کردند، به نوعی تداوم یافت که بحث درباره آن در این مقال نمی‌گنجد. اما شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید چه بر سر داشته‌های مدرن هما آمد؟


اگر کمی در این باره کنکاش کنیم، درخواهیم یافت که از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز، هدف‌گذاری کشورمان بر توسعه صنعت هوایی با افق خودکفایی در این عرصه بوده و بر این اساس، از شهریور سال 1365، اولین و تنها مرکز دائمی نمایش‌های هوایی ایران و خاورمیانه به منظور نمایش هواپیماها و آشنایی نوجوانان و جوانان با پرواز و هوافضا شکل گرفت؛ نمایشگاهی که حدود شش ماه بعد، در فروردین ماه سال 1366، فعالیت رسمی آن با حضور مقام معظم رهبری (که در آن زمان رئیس جمهور بودند) آغاز شد و سال‌هاست که در چهار کیلومتری آزادراه تهران-کرج پذیرای علاقمندان می‌باشد.


البته این پایان راه نبود چرا که یکی دو سال پیش سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشورمان، این گنجینه بی نظیر که پذیرای چند ده فروند هواپیمای بازنشسته از انواع مختلف، انواع مدل‌های بدون سرنشین، ماکت‌های هوایی و فضایی، قطعات هواپیمایی و تاریخچه مصور شکل‌گیری پرواز و هواپیما در ایران و جهان است را کاندیدای ثبت نخستین موزه تاریخ هوانوردی ایران معرفی کرد و این اتفاق به تازگی عینیت یافته و موزه هوایی دایر شده است.



فروش هواپیمای عتیقه و گرانبها از قرار کیلویی 4 هزار تومان!



این موزه‌ مشتمل بر انواع پرنده‌های آهنینی است که روزگاری در آسمان ایران جولان می‌دادند و به انواع مسافربری محدود نشده، چرا که افق دید کشورمان در این زمینه رشد داشته است، تا جایی که مسئولان وعده ثبت جهانی این موزه (در سازمان بین المللی موزه‌ها موسوم به ICOM) را مطرح می‌کنند و از پیگیری ساخت اولین پارک فناوری‌ و گردشگری هوانوردی در کشورمان در راستای ترویج دانش عمومی هوانوردی در ایران سخن می‌گویند.




با این حساب شاید به نظر برسد که برخلاف برخی عرصه‌ها که اتفاقات عجیب و غریبی رقم می‌خورد، گنجینه صنعت هوایی کشورمان به خوبی پاس داشته خواهد شد اما متاسفانه این گونه نیست؛ می‌گوییم متاسفانه چون به تازگی خبردار شده‌ایم که همراستا با پیگیری مسئولان برای دایر کردن موزه هوایی، اتفاقات تلخی نیز رخ داده است؛ اتفاقاتی مانند اوراق کردن و فروش یکی از نمونه‌های گرانبهای این گنجینه از قرار کیلویی چهار هزار تومان و به کارگیری دوباره چند هواپیمای موزه‌ای دیگر!


باورش سخت است اما به تازگی یک فروند هواپيماي 100-737 ايران اير به ريجستر EP-IRF كه چندسالي گوشه نمايشگاه هوايي به سر مي‌برد، تکه تکه شده و به خریداران ضایعات فلزی از قرار کیلویی 4000 تومان فروخته شد؛ هواپیمایی که به نوعی تاریخچه شکل گیری هواپیمایی ملی کشورمان است که پیشتر هما نام داشت و حالا با نام  «ایران ایر» در تمامی جهان شناخته شده است.



فروش هواپیمای عتیقه و گرانبها از قرار کیلویی 4 هزار تومان!



تلخ‌تر زمانی است که بدانیم یکی از مسئولان پیشین صنعت هوایی کشورمان که به تازگی عهده‌دار سمتی در مرکز ملی فضایی کشورمان شده، در نشست اخیر خبری خود با اصحاب رسانه، از تبدیل برخی هواپیماهای بازنشسته ناوگان هواپیمایی کشورمان به هواپیماهای آبپاش و امثالهم خبر داده که هیچ سنخیتی با دایر کردن موزه و حراست از گنجینه هوایی کشورمان ندارد.


اتفاقی که این مسئول با آب و تاب خاصی از آن سخن می‌گوید تا انتظار داشته باشیم که به زودی از بازگشت به کار برخی هواپیماهای بازنشسته که می‌بایست راهی موزه شوند، آن هم در عملیات‌هایی چون اطفای حریق بشنویم و نگرانی هایمان چند برابر شود؛ هواپیماهایی که زمان پروازشان به سر آمده و طبیعتا پرواز با آنها ایمن نیست، بماند که اغلب سن و سال بسیار زیادی دارند و می‌بایست به موزه پیوسته و به عنوان گنجینه صنعت هوایی کشورمان نگهداری شود!




تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۴ - ۲۲:۵۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن