محبوبترینها
آیا میشود فیستول را عمل نکرد و به خودی خود خوب میشود؟
مزایای آستر مدول الیاف سرامیکی یا زد بلوک
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1855393083
معتبرترین جوایز علمی دنیا
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
معتبرترین جوایز علمی دنیا
جایزه نوبل هرچند مشهورترین و معتبرترین جایزه دنیای علم است؛ اما تنها جایزه نیست. جوایز دیگری نیز وجود دارند که برخی از آنها در رشته یا حوزه خود کمتر از نوبل نیستند.
کتاب دانستنیها: جایزه نوبل هرچند مشهورترین و معتبرترین جایزه دنیای علم است؛ اما تنها جایزه نیست. جوایز دیگری نیز وجود دارند که برخی از آنها در رشته یا حوزه خود کمتر از نوبل نیستند.
جایزه ابل در ریاضیات
از جمله جوایز جدید و معروفی که در زمینه ریاضیات اعطا می شود، جایزه ابل است که از سوی پادشاه نروژ به ریاضیدانان برجسته اعطا می شود. در سال 2001 دولت نروژ اعلام کرد به مناسبت بزرگداشت دویستمین سالگرد تولد ریاضیدان نروژی، نیلز هنریک ابل (1829-1802) جایزه جدید را برای ریاضیدانان درنظر گرفته است.
این جایزه تلاشی برای تبلیغ دانش ریاضیات و ایجاد علاقه به آن در میان مردم، به خصوص جوانان در جهت تولید دانش ریاضیات است و از جمله معتبرترین جوایز در دنیای ریاضیات به شمار می رود. مبلغ این جایزه 6 میلیون کرون سوئد (حدود یک میلیون دلار آمریکا) است و نخستین دوره آن در سال 2003/ 1382 اهدا شد. با توجه به اینکه مدال فیلدز با وجود اعتبار بیشتری که دارد هر چهار سال یک بار اعطا می شود، اغلب از جایزه ابل به عنوان نوبل ریاضیات نام برده می شود.
آکادمی علوم نروژ، هرساله برنده این جایزه را پس از انتخاب او توسط یک کمیته پنج نفره از ریاضیدانان بین المللی اعلام می کند. ریاست این کمیته در حال حاضر بر عهده راگنی پین است و اتحادیه بین المللی ریاضیات و جامعه ریاضیدانان اروپا نامزدهای خود را برای عضویت در کمیته انتخاب جایزه معرفی می کنند.
مدال فیلدز در ریاضیات
ریاضیدان ها هرگز از نبود جایزه نوبل در رشته ریاضیات شکایت نکرده اند؛ چرا که جوایز معتبر زیادی وجود دارند. مشهورترین این جوایز مال فیلدز است.
بنابر تعریف رسمی، این جایزه مدالی برای کشفیات برجسته در ریاضیات است که هر چهار سال یک بار و از طرف اتحادیه بین المللی ریاضیات (IMU)، به دو، سه یا چهار ریاضیدان جوان زیر 40 سال اعطا می شود.
جایزه فیلدز شامل یک مدال طلا با تصویر سر ارشمیدس به همراه جایزه ای نقدی به مبلغ 15 هزار دلار کاناداست که به افتخار ریاضیدان کانادایی، جان چارلز فیلدز که نقش بسزایی در بنیانگذاری این جایزه داشت (و تامین مالی جایزه را نیز برعهده گرفت) نام گذاری شده است.
این جایزه اولین باری در سال 1936 به دو ریاضیدان به نام های لارس آلفورس و جس داگلاس اهدا شد و از سال 1950 تاکنون به طور منظم اهدا شده است. هدف از اهدای این مدال، شناسایی و پشتیبانی محققان جوان و برتر ریاضی است.
جایزه جهانی دانش آلبرت انیشتین
جایزه آلبرت انیشتین که از سوی شورای فرهنگی جهانی اهدا می شود، شامل یک دیپلم افتخار، یک مدال و یک جایزه نقدی به مبلغ 10 هزار دلار است. علاوه بر جوایز مادی، برندگان جایزه تاییدیه کل جامعه علمی دنیا را به دست می آورند و می توانند به کشفیات، یافته ها، اختراعات و تحقیقات خود افتخار کنند.
هر دانشمندی می تواند برنده این جایزه شود. هیچ رشته خاصی وجود ندارد که این جایزه به آن محدود شده باشد. تنها چیزی که شما برای بردن این جایزه نیاز دارید، سخت کوشی و تعهد علمی است.
معرفی کنندگان نامزدها می توانند دولت ها، سازمان ها، موسسات آموزشی و افراد برجسته باشند. بنابراین، نامزدهای دریافت جایزه کسانی هستند که واقعا استحقاق آن را دارند.
جایزه جهانی دانش آلبرت انیشتین یک هیات داوران لایق و آبرومند دارد؛ کمیته ای که برنده جایزه را انتخاب می کند، شامل دانشمندان زیادی از کشورهای مختلف سراسر دنیاست. بسیاری از این دانشمندان جزو برندگان جایزه نوبل هستند. بنابراین می توان اطمینان داشت که همه چیز حرفه ای و در کمال انصاف برگزار می شود.
جایزه ولف
بنیاد ولف، بنیادی جهانی مانند بنیاد نوبل است که از 1978 در شش زمینه ریاضیات، کشاورزی، شیمی، پزشکی، فیزیک و هنر اقدام به اعطای جوایز بین المللی می کند. این جایزه توسط دکتر ریکاردو ولف، مخترع آلمانی بنیانگذاری شد.
جایزه ولف شامل یک دسته گل رز، یک جعبه شکلات، یک دیپلم افتخار و مبلغ 1000 دلار آمریکاست. این جایزه اگرچه عنوان سالانه را با خود یدک می کشد؛ اما درواقع هرسال اعطا نمی شود و در بین سال های 2000 تا 2009 تنها شش جایزه اعطا شده است.
برندگان جایزه از سوی بنیاد ولف تشویق می شوند تا یک چهارم این جایزه را صرف تفریحات فردی و شخصی کنند؛ چرا که یک باور عمیق وجود دارد که آنها پس از آنجام یک کار سخت، استحقاق آن را دارند که زمانی را برای خودشان صرف کنند! در زمینه های فیزیک و شیمی، جایزه ولف اغلب به عنوان معتبرترین جایزه جهانی پس از جایزه نوبل شناخته می شوند.
جایزه ولف فیزیک توانسته این اعتبار را برای خود کسب کند که راهنمایی برای تشخیص برنده جایزه نوبل بعدی به شمار می رود. از میان 26 جایزه ای که بین سال ها 1978 تا 2010 اهدا شده، 14 نفر موفق به دریافت جایزه نوبل شده اند که پنج نفر این جایزه را در سال بعد از دریافت جایزه ولف برده اند.
در زمینه پزشکی، جایزه ولف سومین جایزه معتبر بین المللی بعد از جوایز نوبل و لاسکر محسوب می شود. همچنین تا پیش از اهدای جایزه ابل در ریاضیات، جایزه ولف نزدیک ترین معادل جایزه نوبل در رشته ریاضی به شمار می آمد.
جایزه ولف در رشته کشاورزی نیز کماکان هم ارز جایزه نوبل برای این رشته شناخته می شود.
جایزه تورینگ
جایزه تورینگ با عنوان کامل The ACM A.M.Turing Award، به صورت سالانه از سوی انجمن ماشین های محاسب (ACM) به اشخاصی که سهم بسزایی در زمینه علوم کامپیوتر دارند، اعطا می شود. با توجه به اینکه جایزه نوبل برای علوم کامپیوتر وجود ندارد، از این جایزه به عنوان جایزه نوبل در کامپیوتر نیز یاد می شود.
این جایزه به افتخار آل تورینگ، ریاضیدان انگلیسی نام گذاری شده است که اغلب از وی با عنوان پدر علوم کامپیوتر نام می برند. شرکت های گوگل و اینتل حامیان مالی این جایزه 250 هزار دلاری هستند.
جایزه ایکس پرایز
بنیاد ایکس پرایز سازمانی غیرانتفاعی است که طراحی و مدیریت رقابت های عمومی را برعهده دارد که قصد دارند پیشرفت های فناورانه را تشویق کند که می تواند به نفع بشریت باشد.
ماموریت بنیاد ایکس پرایز این است که از طریق مسابقات مشوقانه، پیشرفت های بنیادین را برای سودمندی بشر به ارمغان آورد. این بنیاد رقابت های مشهوری را ترتیب می دهد تا افراد عادی، شرکت های خصوصی و سازمان های مختلف را درز زمینه های مختلف تشویق کند که ایده ها و فناوری های نوآورانه را گسترش دهند که می توانند به حل بزرگ ترین چالش هایی که پیشرفت بشریت را محدود کرده است کمک کند.
مهم ترین و مشهورترین جایزه این بنیاد تا به امروز، ایکس پرایز- انصاری و مربوط به فعالیت های فضایی است. در سال 1382، خانم انوشه انصاری به همراه برادر همسرش این جایزه 10 میلیون دلاری را بنیان گذاشتند.
این جایزه به نخستین شرکت خصوصی تعلق می گرفت که بتواند بدون کمک بخش دولتی، سفری فضایی را به ارتفاع بیش از 100کیلومتری سطح زمین با حضور دست کم یک سرنشین و وزن سه سرنشین انجام دهد؛ و این کار را در مدت کمتر از دو هفته تکرار کند. 24 تیم از 7 کشور در این رقابت شرکت کردند و سرانجام فضاپیمایی با نام «ناو فضاپیمایی شماره1» به همراه هواپیمای حامل خود (شوالیه سفید) توانست جایزه را کسب کند.
یک تفاوت مهم بین جوایز ایکس پرایز و سایر جوایز مانند جایزه نوبل است که جایزه ایکس پرایز برمبنای «نخستین کسی که بتواند به هدف دست یابد» اهدا می شود. این جایزه می تواند باعث جلب توجهات به تلاش هایی شود که در غیر این صورت چندان توجهی را جلب نمی کند.
جایزه انریکو فرمی
جایزه انریکو فرمی، جایزه ای است که برای بزرگداشت مقام بین المللی دانشمندانی که عمر خود را صرف توسعه، استفاده یا تولید انرژی کرده اند، اعطا می شود. این جایزه از سوی وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا اهدا می شود و دریافت کننده جایزه، گواهینامه امضا شده توسط رئیس جمهور و وزیر انرژی آمریکا، مدال منقش به تصویر انریکو فرمی و جایزه نقدی 375 هزار دلاری را دریافت می کند. از جمله افراد مشهوری که این جایزه را دریافت کرده اند، می توان جان فون نیومن و اتو هان را نام برد.
مدال انجمن اخترشناسی پادشاهی
انجمن اخترشناسی پادشاهی (RAS)، در سال 1820 در لندن تاسیس شد تا به حمایت از تحقیقات اخترشناسی بپردازد. این انجمن از اتحادیه بین المللی نجوم به شمار می رود و به تشویق و حمایت از مطالعات نجومی، دانش های مرتبط با منظومه شمسی، ژئوفیزیک و شاخه های علمی مرتبط نزدیک می پردازد. این انجمن اقدام به اعطای جوایز مختلفی می کند که مهم ترین آنها مدال طلای انجمن است.
از جمله افرادی که موفق به دریافت این جایزه شده اند، می توان به آلبرت انیشتین در سال 1926 و استفان هاوکینگ در سال 1985 اشاره کرد. در سال های اولیه اعطای این جایزه، بیش از یک مدال در سال اهدا می شد؛ اما از سال 1833 سالانه تنها یک مدال طلا اهدا می شود.
این موضوع هنگام کشف سیاره نپتون در سال 1846 منجر به بروز یک مشکل شد؛ چرا که بسیاری عقیده داشتند جایزه باید به صورت مشترک به جان آدامز و اوین لی وریر اهدا شود. در نهایت به دلیل منازعات درگرفته در سال 1847 هیچ مدالی اهدا نشد.
سنت اهدای یک مدال در سال تا سال 1963 حفظ شد؛ ولی از سال 1964 در اغلب سال ها دو مدال طلا، یکی در زمینه اخترشناسی و دیگری در زمینه ژئوفیزیک اهدا شده است.
جایزه دمیدوف
جایزه دمیدوف، قدیمی ترین و یکی از معتبرترین جوایز علمی دنیا محسوب می شود که سنت های آن بر جوایز بی شماری از این دست، از جمله جایزه نوبل تاثیر گذاشته است. این جایزه، یک جایزه عملی ملی بود که از سوی امپراتوری روسیه به اعضای آکادمی علوم این کشور اهدا می شد.
در سال 1831، پاول نیکلاویچ دمیدوف به عنوان نماینده خاندان مشهور دمیدوف جایزه ای علمی به نام خود بنا کرد. آکادمی علوم سن پترزبورگ به عنوان موسسه اعطای این جایزه انتخاب شد و در سال 1832، سرگی یوواروف جایزه نخستین دوره را به خود اختصاص داد.
جایزه دمیدوف معتبرترین جایزه علمی روسیه به شمار می رود. در فاصله سال های 1832 تا 1866، آکادمی علوم سن پترزبورگ 55 جایزه کامل 5000 روبلی و 220 جایزه جزئی را اهدا کرد. از جمله برندگان این جایزه در آن دوران می توان به دیمیتری مندلیوف، بنیانگذار جدول تناوبی عناصر اشاره کرد.
از سال 1866، 25 سال پس از مرگ پاول دمیدوف و طبق وصیت او اعطای این جایزه متوقف شد. اما در سال 1993 به ابتکار رئیس آکادمی علوم روسیه، گنادی مسیانس، جایزه دمیدوف توسط دولت روسیه احیا شد.
این جایزه که شامل یک دیپلم، یک مدال و مبلغ 10 هزار دلار است، به کارها برجسته در زمینه علوم طبیعی و علوم انسانی اعطا می شود. برندگان این جایزه هرساله از میان اعضای آکادمی علوم روسیه انتخاب می شوند و براساس سنت این جایزه، هر سال سه یا چهار نفر برای دریافت این جایزه برگزیده می شوند.
تاریخ انتشار: ۰۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]
صفحات پیشنهادی
علمی که برای دنیا و آخرتمان سود دارد
دولت بهار علم آموزی از جمله توصیه های موکد دین شریف اسلام است و این مساله تا جایی در دین ما حائز اهمیت است که شاید بیشترین حجم روایات ما در خصوص این موضوع و مقام و رتبه ی اهل علم است به گزارش دولت بهار علم آموزی از جمله توصیه های موکد دین شریف اسلام است و این مساله تا جایی در دزبان های زنده دنیا در حوزه های علمیه تدریس می شود
زبان های زنده دنیا در حوزه های علمیه تدریس می شود ارومیه - ایرنا - معاون آموزشی حوزه های علمیه کشور گفت زبان های زنده دنیا با برنامه ریزی های صورت گرفته در حوزه های علمیه کشور تدریس می شود حجت الاسلام عبدالکریم فرحانی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود آموزش زبان هدنیای اسلام باید برای مدیریت مناسک حج چاره اندیشی کند
وزیر کشور گفت دنیای اسلام بایدبرای مدیریت مناسک حج چاره اندیشی کند دولتی که اولویت نخست آن کشتار مردم بی گناه یمن و تجهیز تروریست های جنایتکار منطقه است قطعا نمی تواند مسئولیت عظیم میزبانی از حجاج را داشته باشد به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزانقش دانشگاه در باز تعریف رسانه در دنیای امروز
رئیس صدا وسیمای جمهوری اسلامی ایران گفت رسانه ها در دنیای سلطه با تسلط بر افکار عقاید احساسات و عواطف تک تک انسان ها اهدافش را دنبال می کند و دانشگاه ها باید نقش رسانه را در دنیای امروز بازتعریف کند به گزارش خبرگزاری تسنیم استان ها و به نقل از روابط عمومی رسانه ملی علی سرافرنوزاد پسر در دریا به دنیا آمد
به گزارش قدس آنلاین به نقل از جام نیوز امیلی مورگان که در ماه ششم بارداری بود با تصور اینکه تا تولد فرزندش زمان زیادی باقی مانده برای سفری تفریحی سوار کشتی بزرگی شد و روی آب حرکت کرد درمیانه های راه اما شرایط جوی سبب شد او نوزادش را زودتر متولد کند و پسر کوچولو با کمک نیروهای ااستکبار به دنبال تشکیل دنیای وابسته به خود است
سنندج- ایرنا- جانشین فرمانده بسیج ناحیه مقاومت سپاه بیجار گفت استکبار جهانی درصدد به وجود آمدن دهکده جهانی و دنیای کاملا وابسته به خود است ولی با پیروزی انقلاب اسلامی این نقشه شکست خورد به گزارش ایرنا حسن عسکری روز شنبه در آیین بزرگداشت دانشجویان دوران دفاع مقدس در مرکز علمی و کخروش یکپارچه حوزه های علمیه علیه بی کفایتی آل سعود/ خاندانی که لیاقت خادم الحرمین را ندارد
قم نگار امروز قم شاهد یکی از روز های تاریخی خود بود روزی که ندای علمای شیعه در مخالفت با سیاست های غلط عربستان به گوش همگان رسید به گزارش قم نگار کشته و زخمی شدن ده ها تن از زائران ایرانی خانه خدا در حادثه ای که بر اثر سوء مدیریت دولت عربستان روی داده است خشم و انزجار عمومی رابرگزاری اولین سمینار نخبگان علمی در دزفول
دزفول امروز لیموئی از برگزاری اولین سمینار نخبگان علمی دزفول با حضور ریاست بنیاد نخبگان خوزستان و ریاست سازمان علمی پژوهشی و فناوری خوزستان در روز یکشنبه پنجم مهرماه خبر داد مسئول پژوهش سرای جوان بسیج دزفول در گفتگو با خبرنگار دزفول امروز از برگزاری اولین سمینار نخبگان علمی دزفدرخشش دانش آموزان کرمانی در المپیادهای علمی کشور
کرمان ـ خبرنگار اطلاعات رئیس اداره استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان آموزش و پرورش استان کرمان از درخشش دانش آموزان استان در المپیادهای علمی کشور خبر داد سعیدی افزود حسین مقدس دانش آموز مدرسه آیت اله خامنه ای سیرجان موفق به کسب مدال نقره المپیاد شیمی شد وی اظهار داشت محمدتجمع طلاب حوزه علمیه باغملک در محکومیت حادثه منا و بی لیاقتی حاکمان سعودی +تصاویر
طلاب و روحانیان حوزه علمیه باغملک و همچنین مسئولین و مردم شهرستان امروز شنبه در محکومیت حادثه منا و بی لیاقتی حاکمان سعودی در حوزه علمیه باغملک تجمع کردند به گزارش باغملک نیوز طلاب و روحانیان حوزه علمیه باغملک و همچنین مسئولین و مردم شهرستان امروز شنبه در اعتراض و محکومیت حادث-
علم و فناوری
پربازدیدترینها