واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۱۵ب.ظ)
در 4 استان؛ طرح نظام نوين ترويج کشاورزي اجرايي ميشود موج - با ابلاغ طرح نظام نوين ترويج کشاورزي از سوي وزير جهاد کشاورزي، اين طرح در 4 استان کشور به صورت پايلوت اجرا خواهد شد.
به گزارش خبرگزاري موج، در نشست بررسي رويکردهاي نظام نوين ترويج در وزارت جهاد کشاورزي با حضور زند، معاون وزير و رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، باقري، قائم مقام رئيس سازمان تات، عمادي، مشاور وزير و نمايندگان منتخب از 9 استان شامل مديران هماهنگي امور ترويج استانها، روساي مراکز و سازمانهاي جهاد کشاورزي در محل سازمان، 4 استان گلستان، آذربايجانشرقي، اردبيل و کرمانشاه به عنوان استانهاي پايلوت اين طرح انتخاب شدند و برنامه به شکل آزمايشي در آنها به اجرا درخواهد آمد.
استانهاي پايلوت از بين 9 استان داوطلب اين طرح شامل استانهاي گلستان، آذربايجانشرقي، اردبيل، کرمانشاه، کرمان، مازندران، قزوين، خراسانرضوي و فارس انتخاب شدند.
در نظر است پس از اخذ نظرات و تجربيات ساير مديران ترويج هماهنگي امور استانها و بررسي نقاط قوت و ضعف در برنامه، تمامي 9 استان فعال در اين موضوع، برنامه کاري خود را براي تهيه دستورالعمل اجرايي نظام نوين ترويج ارائه داده و در تدوين اين برنامه تا 11 خرداد سال 95 همکاري داشته باشند.
اين برنامه ابتدا در 4 استان و در صورت نهايي شدن در سال زراعي آينده در کليه استانها اجرايي خواهد شد.
اسکندر زند، معاون وزير و رئيس سازمان تحقيقات، آموزش و ترويج کشاورزي، در اين نشست در سخناني با اشاره به تشکيل کارگروه مشاورهاي و جمعبندي نظرات معاونت ترويج گفت: طرح نظام نوين با مطالعه ترويج در ساير کشورهاي مشابه توأم با کار ميداني و مشاوره با پيشکسوتان طي 8 ماه کار مستمر تدوين و به وزير جهاد کشاورزي ارائه شد و به تصويب ايشان رسيد.
وي افزود: بعد از اجراي آزمايشي طرح در 4 استان، معاونتهاي وزارتخانه بايد نظرات خود را در اين خصوص بيان و براي ابلاغ دستورالعمل همکاري کنند.
معاون وزير خاطرنشان کرد: اين طرح پس از اجرا مجدداً مورد بررسي قرار خواهد گرفت تا نقاط قوت و ضعف آن بازبيني شود.
در اين نشست، دکتر عمادي، مشاور وزير جهاد کشاورزي، گفت: براي تأثير بر کشاورزي بايد به کشاورزان که صاحبان سرمايه کشاورزي هستند توجه بيشتري مبذول داشت که از ترويج براي اين منظور بايد بهره ببريم.
وي با بيان اين که بايد با کشاورزان که مالک منابع هستند ارتباط برقرار شود، افزود: ايجاد يک شبکه ارتباطي منسجم و ارتباط دوسويه با کشاورزان، نخستين رکن اعتماد و احترام متقابل کشاورزي است تا بهرهبردار، يافتههاي جديد را بپذيرد و براي بهبود کشاورزي ملي با وزارت جهاد کشاورزي تعامل برقرار کند.
عمادي خاطرنشان کرد: مديريت عالي کشور که خود را متولي ميداند، بايد براي کشاورزي زمينه توسعه را فراهم کند و رابطه اي را که ضعيف شده تقويت نمايد؛ زيرا شبکه ترويج در کشور ضعيف شده و در نقاط دور از مرکز هماهنگي کافي وجود ندارد.
وي کار ترويجي را عارضه عمومي پيچيده عنوان داشت که از وسعت زيادي برخوردار است و در عمل به نيروي انساني، تجهيزات و هماهنگي زيادي نياز دارد و نبايد آن را سهل و آسان تصور داشت.
مشاور وزير، انتقال تکنولوژي را منوط به احياي شبکه ترويج دانست و تصريح کرد: با در نظر گرفتن واقعيت و اولويتها بر مبناي محلي و ملي ميتوان بخش کشاورزي را حمايت کرد.
عمادي با بيان اين که برنامه نظام نوين ترويج کشاورزي طي دو سال گذشته تدوين شده و بايد در عمل مورد تجربه قرار گيرد تا مشکلات برنامه مرتفع شود، گفت: اين برنامه با دستورالعمل يکسان اما با در نظر گرفتن تنوع اقليمي و شرايط آب و هوا و ساير عوامل اجرا خواهد شد.
به گفته وي، با توجه به کمبود بودجه براي کسب موفقيت حداکثري استانهاي منتخب، استانهايي که بيشترين انگيزه را براي اجرا داشتند، انتخاب شدند.
در اين نشست، مديران استانها گزارشي از فعاليتهاي خود در مراکز استان بيان داشتند و به نقد برنامه و ارائه پيشنهادات خود پرداختند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]