واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۵۳ق.ظ)
معاون وزير نفت: بازنگري نظام فني اجرايي صنعت نفت بسيار حائز اهميت است موج - معاون وزير نفت بازنگري نظام فني اجرايي صنعت نفت و تغيير رويکرد اين نظام را به سمت بالادست بسيار حائز اهميت خواند و گفت: در نظام فعلي فني اجرايي اين صنعت، توجهي به بخش بالادست نشده است.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدرضا مقدم، معاون وزير نفت، در دومين همايش بينالمللي فرصتهاي فناورانه صنعت نفت و گاز با بيان اين مطلب افزود: از زماني که نظام جامع پژوهش و فناوري در صنعت نفت ايجاد شده است، يک تريليارد و ۵۰۰ ميليارد تومان پروژه تعريف شده است در حالي که بايد بررسي شود از اين ميزان پروژه، چه تعداد به توليد فناوري انجاميدند، چه تعداد قابليت جذب سرمايهگذار و کارآفرين پيدا کردند و در نهايت چه تعداد توانستند اعتماد سياستگذاران بازار را به خود جلب کنند.
معاون وزير نفت بر لزوم جهت دهي به فعاليتهاي حوزه پژوهش و فناوري صنعت نفت و پرهيز از پرداختن به ايدههاي ناپخته تأکيد کرد و گفت: پالايش پروژهها و ايجاد سبدي براي طرحهاي بهينه از جمله ملزومات در فرايند اصلاح نظام پژوهش و فناوري است.
وي بر لزوم برنامهريزي مدون در حوزه خلق و انتشار فناوري تأکيد کرد و گفت: جذب کارآفرينان، خلق فناوري، انتشار فناوري، سيستم دهي و نظام بخشيدن به فناوري، تأمين منابع مالي و اثربخشي از جمله کارکردهاي نظام نوآوري فناورانه است که بايد در صنعت نفت کشور مدنظر قرار گيرد.
معاون وزير نفت در امور پژوهش و فناوري در ادامه به انتصاب همزمان خود به عنوان سرپرست معاونت مهندسي وزارت نفت اشاره کرد و گفت: واقعيت اين است که حوزههاي پژوهش و فناوري و مهندسي دو کارکرد جدا از هم ندارند و عملکرد يکپارچه اين حوزهها ميتواند به افزايش کارآمدي و خلق و توسعه فناوري بينجامد.
به گفته وي، حوزه پژوهش و فناوري ملزم به خلق فناوري و ساماندهي آن است و حوزه مهندسي نيز بايد سازوکار لازم را براي کاربردي کردن دانش فني و ورود آن به عرصه کسبوکار فراهم کند.
معاون وزير نفت بر لزوم جهت دهي به فعاليتهاي حوزه پژوهش و فناوري صنعت نفت و پرهيز از پرداختن به ايدههاي ناپخته تأکيد کرد و گفت: پالايش پروژهها و ايجاد سبدي براي طرحهاي بهينه از جمله ملزومات در فرآيند اصلاح نظام پژوهش و فناوري است.
مقدم افزايش هزينهها و طولاني شدن پروژهها را به عنوان عاملي در جهت کاهش ارزش اقتصادي طرحها در کشورمان مورد اشاره قرار داد و گفت: اين در حالي است که در دنيا، ارزش اقتصادي پروژه در انتها نسبت به ابتداي کار چند برابر شده است.
وي بازنگري نظام فني اجرايي صنعت نفت و تغيير رويکرد اين نظام را به سمت بالادست بسيار حائز اهميت خواند و گفت: در نظام فعلي فني اجرايي اين صنعت، توجهي به بخش بالادست نشده است؛ در حالي که نظاممهندسي صرفا معطوف به فعاليتهاي پايين دست کاربردي ندارد.
معاون وزير نفت همچنين بر لزوم کالبدشکافي پروژههاي موجود و آسيبشناسي فرصتهاي از دست رفته تأکيد کرد و افزود: با ابلاغ قانون جديد وزارت نفت، امکانات قانوني لازم براي رسيدن به اهداف دانشبنيان صنعت نفت فراهم شده است و با توجه به اين که دانشبنيان کردن اقتصاد کشور از دانشبنيان کردن صنعت نفت و گاز سرچشمه ميگيرد، اين پتانسيل ميتواند تا حدود زيادي راهگشا باشد.
مقدم، انرژي را مهمترين مبحث توسعه در دنياي امروز معرفي کرد و با اشاره به رتبه نخست ايران در برخورداري از منابع نفت و گاز عنوان کرد: مزيت نسبي اقتصاد ايران، برخورداري از اين مواهب است و مطالعات نشان ميدهد در آينده فرصتهاي زيادي براي اکتشاف بخصوص در حوزه گاز در اختيار داريم.
وي به بند ۱۷ سياستهاي کلي برنامه ششم توسعه، ابلاغي از سوي رهبر معظم انقلاب مبني بر دانشبنيان کردن بخش بالادست و پايين دست صنعت نفت اشاره کرد و افزود: اين بند، نقشه راه صنعت نفت براي تبديل به صنعتي دانشبنيان و افزايش خودکفايي خواهد بود.
وي ابراز اميدواري کرد: دوران پساتحريم، فرصتهاي مناسبي را براي انتقال فناوري و استفاده از راهبرد بازار در مقابل فناوري، در اختيار صنعت نفت کشورمان قرار دهد.
مقدم در ادامه با اشاره به قدرداني وزير نفت از برگزار کنندگان اين همايش، قابليتهاي پژوهشگاه صنعت نفت را مورد تأکيد قرار داد و اظهار کرد: اين پژوهشگاه بايد محور و مرکز تجميع دانش همه فعاليتهاي پژوهشي صنعت نفت در سراسر کشور باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]