محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828707815
تعليق يا تحريم حج ممکن نيست/ آبروي عربستان در گرو حج است
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ مهر ۱۳۹۴ (۹:۰ق.ظ)
عضو کميسيون امنيت ملي در گفتگو با موج مطرح کرد؛ تعليق يا تحريم حج ممکن نيست/ آبروي عربستان در گرو حج است موج - گروه سياسي؛
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، ابعاد فاجعه منا آنقدر گسترده است که لحظه به لحظه به تعداد حجاج فوت شده يا مفقود شده اضافه مي شود. طبق آمار تا به اين لحظه تعداد جانباختگان 239 نفر گزارش شده است و حدود 300 نفر نيز در دسته مفقودين هستند.
کارشکني هاي دولت سعودي در اين چند روز هم مانع رسيدگي و شناسايي همه اجساد شده است. اين باعث شده است که عربستان بحث دفن دسته جمعي اجساد را مطرح کند که ايران به هيچ عنوان زير بار چنين بحثي نخواهد رفت.
قرار است اجساد ايرانيان به کشور آورده شوند. با اين شايعه هايي در مورد تعداد مفقودين همچنان وجود دارد. در مورد برخي از ابعاد فاجعه دلخراش منا با دکتر احمد بخشايش اردستاني، عضو کميسيون امنيت و سياست خارجي مجلس گفتگويي را انجام داده ايم که در ادامه خواهيد خواند:
چرايي فاجعه منا را چگونه ارزيابي مي کنيد؛ در اين زمينه نظريات مختلفي مطرح است. چرا بايد فاجعه منا با آن ابعاد گسترده رخ دهد؟ و آيا احقاق حقوق حجاج شهيد شده ممکن است؟
از لحاظ حقوقي اگر ما شکايت به هر ارگاني بکنيم با توجه به اينکه حاجيان پاسپورت و ويزاي رسمي داشتند و مسوول حفظ جان حجاج دولت سعودي است قابل پيگيري خواهد بود. در اين زمينه حتي عربستان حاضر است ديه هم بدهد؛ بنابراين ما از لحاظ پرداخت ديه مشکلي نداريم. مشکل اصلي اين جا است که چرا اين واقعه اتفاق افتاد؟ چرا 4000 نفر از حجاج شهيد شدند و چرا بخش عمده جان باختگان (حدود 500 نفر) ايراني هستند؟ معمولا در اين رابطه سه سناريو مطرح شده است: اول اينکه با توجه به اينکه 5 حادثه زنجيري پشت سر هم به در مکه وجود آمده است اين طور برداشت مي شود که توجه زياد آل سعود به يمن و سوريه و به خصوص به يمن باعث شده است که از مديريت حج باز بماند؛ بنابراين توجه بسيار به منطقه يمن از جانب عربستان و عدم مديريت مراسم حج و توجه بسيار به کنترل حجاج نه تامين امنيت آنها باعث شد که اين فاجعه اتفاق بيافتد. کنترل حاجيان هم نه به منظور حفاظت از جان آنها که براي جلوگيري از شعار و اعتراض نسبت به سياست و رويه عربستان در قبال يمن بوده است.
سناريوي دوم اين است که به احتمال قوي چالش بزرگي بين خاندان آل سعود به وجود آمده است که قرباني آن مردم عادي شده اند. به طور مسلم، عبور و سرکشي محمد بن سلمان که در روز فاجعه در رمي جمرات رفته بود باعث شده که گارد امنيتي راه ها را ببندند و حجاج مجبور شدند از راه باريکي عبور کنند و انسداد راهها باعث اين فاجعه شده است.
نکته ديگر اين که چالش اصلي بين محمد بن سلمان و محمد بن نايف وجود دارد. چون محمد بن نايف به عنوان وليعهد مسوول مديريت حج است. اينها مي خواستند به وي بفهمانند که وي لياقت مديريت حج را ندارد چه برسد به مديريت يک کشور. البته اين يک سناريو است.
سناريوي بعدي بر اين مبنا است که فاجعه منا، حادثه عمومي تلقي شود که براساس قضا و قدر است. نظري وجود دارد که تقاص خون يمني ها در قالب فاجعه مکه خود را نشان داده است. امام خميني (ره) هم در سال 67 فرموده اند که اگر ما مي خواستيم وجهه آل سعود را خدشه دار کنيم هيچ طريقي بهتر از آنچه خودشان خدشه دار کرده اند وجود نداشت. الان چهره عربستان و آل سعود خدشه دار شده است؛ اما چه مي شود کرد که آل سعود پول دارد وبا پول همه چيز را مي خرد. امام علي (ع) فرموده اند که ثروتمندان شکاف هاي موجود در زندگي شان را به وسيله پول پوشش مي دهند. اينها نظرياتي است که مطرح مي شود. با اين حال سوال اصلي اينجا است که عربستان که قريب به 50 سال حج را مديريت کرده است چرا دچار ضعف شده است؟ مگر عربستان نقط ضعف و قوت خودر ا بلد نيست که اين گونه بايد فاجعه اي در ابعاد 4000 کشته به وجود بيايد. اين مساله بسيار مهم است. البته عربستان سعي کرده اين فاجعه را نوعي حادثه جلوه بدهد. مباحثي که راجع به دزدي و قتل عام مسلمانان مطرح مي شود قابل پذيرش نيست؛ چرا که تمام وجهه آل سعود در اين است که نشان دهد که حج را برگزار کرده است که همه به اين کشور تبريک بگويند. حالا مگر ممکن است که اين کشور با دست خودش، خود را ضايع کند؟ به علاوه اينکه پادشاه عربستان پس از فاجعه منا، وزير حج، وزير توسعه روستايي و چند نفر ديگر را از عزل کرده است. در هر صورت اينها مطالبي هستند که به ذهن مي رسد.
وزارت کشور در حال حاضر برگزاري تجمعات عليه جنايت آل سعود در منا را لغو کرده است؟ آيا برگزاري تجمع و راهپيمايي مي تواند کمک کننده باشد؟
تجمعات و اعتراضاتي که در داخل صورت مي گيرد بيشتر مصرف داخلي دارد. الان مشکل اصلي بر سر انتقال اجساد است. بقيه کشورها علاقه مند هستند که بگويند که اجساد حجاج را در عربستان دفن کنيم ولي ما ايراني ها چون به زيارت اهل قبور اعتقاد داريم دوست نداريم که جانباختگان ما در فاجعه منا در عربستان دفن شوند. از طرف ديگر رابطه ما با عربستان در مورد مساله حج در يک گستره ديگري در حال بررسي است. چون بالاخره ما رهبر جبهه مقاومت هستيم و عربستان رهبر جبهه سازش است. ما در يمن، سوريه، بحرين، عراق با عربستان با مشکل روبه رو هستيم ولي اين مشکلات حل خواهد شد.
بنابراين بيشترين هم و غم دولت اين است که پيکرهاي حجاج را وارد کشور کند. در اين زمينه با سعودي درگير است. البته ما بايد اندکي هم سازمان حج و زيارت خودمان را نيز مورد سوال قرار دهيم. با اين حال دولت مي خواهد در حال حاضر پيکرهاي حجاج را به کشور وارد شوند و آرامش را در بين مردم حاکم کند. تجمع ها و تظاهرات و راهپيمايي ها در حال حاضر باعث تخليه روحيات ما مي شود ولي مشکلي را حل نخواهد کرد؛ چرا که سعودي موضع گيري مي کند.
آيا شکايت ايران به سازمان هاي بين المللي در مورد عربستان قابل پيگيري است؟
ايران شکايت خواهد کرد ولي اميد نداردکه پيگيري شود. در حال حاضر بزرگترين مساله و پيگيري ما اين است که افرادي که از بين رفتند را به داخل کشور بياوريم. بررسي اجساد براي عربستان سخت است و مي خواهند دفن جمعي کنند و ما مخالفت دفن اجساد در عربستان هستيم. از لحاظ حقوق بين الملل بحث ديه مطرح مي شود که عربستان حاضر است که ديه را پرداخت کند. ما مي توانيم اين چنين ادعايي داشته باشيم. البته اگر ما بتوانيم يمن وسوريه و عراق را به دست بياوريم خواهيم توانست سعودي را منکوب کنيم. با اين حال از لحاظ حقوق بين الملل مي توانيم بر سعودي فشار بر آنها بياوريم ولي نتيجه بخش نيست.
خارج کردن مديريت حج از دست عربستان چقدر محتمل است؟
عربستان حاضر نمي شود که مديريت حج از دست آنان خارج شود؛ چرا که آنان 50 سال است که حج را مديريت مي کنند و حاضر به اين امر نيستند که به صورت شورايي اداره شود؛ چرا که تمام حيثيت سعودي در همين مورد است. حالا اينکه گفته مي شود که عربستان در امور مديريت حج ناتوان است و بايد مثل واتيکان مکه را اداره کند، چون سعودي برادر سازمان کنفرانس اسلامي است زير بار برخي حرفها نمي رود.
تعليق يا تحريم حج که اخيرا هم از سوي برخي نمايندگان مطرح شده بود چقدر قابل اجرا است؟
تعليق حج به دو دليل صورت نمي گيرد: در مباحث ديني و قرآني رفتن به حج تاکيد شده است و روحانيت ما اساس و بنايش را از حج مي گيرد. دوم اينکه اگر حج تعليق شود راه صحيحي نيست و چيزي عايد ما نمي شود. حج بايد مديريت مجدد شود. به اين صورت که به سعودي فشار بياوريم که روند ورود حاجي و امنيت مکه را باز تعريف و مديريت کند و از طرفي تعداد حجاج ايراني به مکه مکرمه کاهش يابد. در حال حاضر ما سالي 65 هزار نفر را به حج تمتع مي فرستيم. حدود 10 ميليون نفر نيز براي عمره مي فرستيم؛ يعني در مجموع در سال حدود 700 هزار نفر از کشور براي حج عمره مشرف مي شوند. اين تعداد بايد کاهش يابد. علت اينکه ما با عربستان در گير هستيم به خاطر تعداد حجاج ما است. اگر تعداد اينها کم شود بهتر است.
البته سازمان حج و شرکت شمسا نيزبابت پولي که از حجاج مي گيرند وسودي عايدشان مي شوند موافق تعليق حج نيستند؛ بنابراين تعليق حج از اين بابت مطرح نخواهد شد. در حالي که 13 هزار کارگزار حج در کشور داريم، يعني هر 5 نفر يک کارگزار دارد؛ سازمان حج نمي گذارد که حج تعليق شود. چون منبع درآمد دارد. با اين حال ما بايد تعداد حجاج را کم کنيم. ما بايد 50 هزار نفر براي حج عمره مفرده در سال بفرستيم. اگر تعداد حجاج کم شود به صلاح است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
جزئیات ماموریت گروه اعزامی به عربستان/حیدرپور: شائبه عمدی بودن حادثه وجود ندارد
جزئیات ماموریت گروه اعزامی به عربستان حیدرپور شائبه عمدی بودن حادثه وجود ندارد سیاست > مجلس - عضو اعزامی کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس به عربستان دلایل سفر هیئت پارلمانی به این کشور را تشریح کرد عوض حیدرپور شهرضایی درگفت و گو با خبرآنلاین با اشاره به سفر خودجزئیات ماموریت گروه اعزامی به عربستان
جزئیات ماموریت گروه اعزامی به عربستانتاریخ انتشار يکشنبه ۵ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۹ ۱۲ عضو اعزامی کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس به عربستان دلایل سفر هیئت پارلمانی به این کشور را تشریح کرد عوض حیدرپور شهرضایی درگفت و گو با خبرآنلاین با اشاره به سفر خود و محمدرضا محسنی ثانی به عربسوء مدیریت عربستان در حادثه منا واضح و روشن است / تشدید کارگروه ویژه به مسئولیت وزیر کشور برای پیگیری این حادث
معاون اول رییس جمهوری سوء مدیریت عربستان در حادثه منا واضح و روشن است تشدید کارگروه ویژه به مسئولیت وزیر کشور برای پیگیری این حادثه تهران - ایرنا- معاون اول رییس جمهوری عصر جمعه گفت حادثه منا یک اتفاق بسیار مهم بود که سوء مدیریت عربستان را آشکار کرد به گزارش خبرنگار سیاسی ایلجاجت عربستان در عدم صدور مجوز برای گروه امداد، بیاخلاقی است
وزیر دادگستری لجاجت عربستان در عدم صدور مجوز برای گروه امداد بیاخلاقی است وزیر دادگستری گفت ما در قبال موضوع منا تکلیف داریم و مسایل حقوق جمعی امت اسلام حقوق فردی جانباختگان و مصدومین و نیز مسایل سیاسی مرتبط را با جدیت پیگیری میکنیم به گزارش ایلنا حجت الاسلام والمسلمین معضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: آمادگی داریم امور کامل حج در عربستان را به عهده بگیریم/حج واجب را نمیشود تعلیق کر
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس آمادگی داریم امور کامل حج در عربستان را به عهده بگیریم حج واجب را نمیشود تعلیق کرد ما بعد از انقلاب اسلامی حداقل 20 الی 30 مورد از این اتفاقات برای حجاج چه از نظر برخوردی و چه همکاری و چه سایر اتفاقات در عربستان را شاهد بودیم محمدرضا محسنی ثانی عضنامه نگاری با عربستان برای اعزام گروه های امدادی
دبیرکل جمعیت هلال احمر گفت در زمینه دریافت ویزا برای اعزام گروه امدادی هلال احمر ایران به عربستان با همتای عربی خود نامه نگاری کرده ایم آرمان پرس در دومین جلسه ستاد تسریع انتقال مجروحان و جان باختگان حادثه منا درباره نحوه اطلاع رسانی به خانواده جان باختگان و مدیریت ورود اجسادآمادگی داریم امور کامل حج در عربستان را به عهده بگیریم/حج واجب را نمی شود تعلیق کرد
ما بعد از انقلاب اسلامی حداقل 20 الی 30 مورد از این اتفاقات برای حجاج چه از نظر برخوردی و چه همکاری و چه سایر اتفاقات در عربستان را شاهد بودیم محمدرضا محسنی ثانی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در موردما بعد از انقلاب اسلامی حداقل 20 الی 30 مورد از این اراشا تودی: افزایش تولید نفت ایران به سطح قبل از تحریم در کوتاه مدت ممکن نیست
تهران خبرگزاری صدا و سیما سیاسی 1394 07 08 00 01 32 04تلویزیون روسیه در گزارشی ا علام کرد بازگشت صادرات نفت به ایران به دوره قبل از تحریم در کوتاه مدت ممکن نیست شبکه تلویزیونی راشا تودی روسیه این سوال را مطرح کرد که آیا ممکن است نفت ایران بسیار زودتر از آن چیزی که تصور می شامروز عازم عربستان می شوم/بازداشت خبرنگاران مفقودشده در عربستان بعید نیست/ تعلیق حج تمتع در دستور کار نیست
وزیر ارشاد درباره تجدید نظر در اعزام به تمتع به مانند عمره گفت فعلا برنامه این نیست مسئله حج و عمره را از روابط سیاسی با عربستان جدا می کنیم به گزارش سپاس به نقل از خبرگزاری فارس - سرویس فرهنگ وزیر ارشاد درباره تجدید نظر در اعزام به تمتع به مانند عمره گفت فعلا برنامه این نیستحضور گروه هایی از کشورهای اسلامی برای بررسی علل حادثه/نگران زمینه سازی برای تغییر مسیر حج توسط مفتی های عربستا
نماینده مردم سمنان مهدیشهر و سرخه با تاکید بر بررسی علل حادثه سقوط جرثقیل و حادثه منی خواستار حضور گروه هایی از کشورهای برای بررسی علل این حوادث شد علیرضا خسروی نماینده مردم سمنان مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی د رگفتگو با خبرنگار مرآت با اشاره به تکرار حوادث اتفاق افتاده-
سیاسی
پربازدیدترینها