واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
برداشت ۱۵۰ تن آلوی تازه از باغات زیرکوه/ بازار منتظر آلو بخارای زیرکوه
با سرد شدن هوا کار برداشت محصول آلو از باغزارهای شهرستان زیرکوه آغاز شده است و پیشبینی میشود حدود ۱۵۰ تن آلوی تازه برداشت شود.
به گزارش خبرگزاری فارس از زیرکوه؛ اواخر شهریور که میشود سوز سرما در روستاهای کوهستانی و سردسیر شهرستان زیرکوه بیشتر و بیشتر میشود. سرمایی که پس از روزهای گرم تابستان هم روح نواز است و هم سبب رسیدن و آماده برداشت شدن بعضی محصولات از جمله میوه آلو میشود. اواخر شهریور و اوایل مهرماه فصل برداشت آلو از باغات شهرستان زیرکوه آغاز میشود، شهرستانی که به علت آب و هوای مساعد و برخورداری از کوههای مرتفع و دشتهای وسیع برای کاشت و برداشت انواع محصولات مساعد است و از این میان بخشی از درآمد کشاورزان از محل کاشت آلو و تولید آلو بخارا تامین میشود. با فرا رسیدن فصل پاییز کشاورزان برای جمع آوری محصول مهیا میشوند؛ کشاورزانی که تنها امیدشان به شاخسار درختان زرشک و آلوی این مناطق است و برای به ثمر رسیدن این محصولات و در امان ماندن از گزند سرما زدگی و تگرگ و خشکسالی خون دلها خوردهاند.
اگر چه اکثر روستاهای منطقه کوهستانی زیرکوه به کاشت آلو می پردازند اما روستاهای مناطق سردسیر از جمله مناوند، پیشبر، گمنچ، سورند، شوشک و بقال از مستعدترین نقاط کاشت و برداشت آلو در این شهرستان محسوب میشود. کشاورزان شهرستان برای برداشت محصول به صورت گروهی اقدام میکنند کار برداشت که به اتمام رسید به طور معمول زنان به پوست کندن آلوها مشغول میشوند البته برای اینکه پوست آلو به راحتی از آن جدا شود آن را برای مدتی کوتاه در آب نمک نگه میدارند.
کار پوست کندن و چیدن آلوها روی سبدهای حصیری که به اتمام رسید مرحله خشک کردن فرا میرسد و سبدها روی پشت بام و یا داربستهایی که در مقابل تابش مستقیم آفتاب قرار دارند، قرار میگیرد تا پس از گذشت چند روز آلوها خشک شود. محصول خشک شده اهالی پس از جمعآوری به بازار مصرف در شهرستانهای زیرکوه، قاین، بیرجند و... عرضه میشود.
پیشبینی برداشت یک صد و پنجاه تن آلوی تازه از باغات زیرکوه کارشناس جهاد کشاورزی زیرکوه در این رابطه در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار داشت: شهرستان زیرکوه یکی از شهرستانهای مستعد برای برداشت میوههای هستهدار از جمله میوه آلو میباشد. ابوالفضل فرخدوست خاطرنشان کرد: 70 هکتار از باغات این شهرستان زیرکاشت درختان میوه هستهدار است که از این میان درخت آلو بیشترین سطح زیرکشت را در بر میگیرد. به گفته وی از مجموع 300 تن میوه هستهدار برداشت شده در شهرستان زیرکوه 150 تن میوه آلوی تازه میباشد. اکثر آلوی برداشت شده توسط کشاورزان زیرکوه، پس از پوست شدن خشک میشوند و به صورت آلو بخارا به بازار عرضه میشود. این کار علاوه بر ماندگاری بیشتر سبب میشود تا کشاورز بتواند محصول خود را در زمان بهتر و با قیمت مناسبتر به فروش برساند. در حال حاضر هر کیلو آلوی تازه با قیمتی حدود 2 هزار تومان خرید و فروش میشود در صورتی که آلوی با کیفیت خشک شده قیمتی بالغ بر 15 هزار تومان در بازار شهرستان زیرکوه دارد. آلو از جمله گیاهان هستهداری است که از لحاظ دارویی نیز ارزش بالایی دارد به طوری که مصرف آلو سبب جلوگیری از افزایش فشارخون، کنترل قندخون و پیشگیری از بروز بیماریهای قلبی ـ عروقی، سرطان، بیماریهای گوارشی و کاهش چربی میشود و نقش بسزایی در سلامت انسان دارد. فیبر موجود در آلو سبب افزایش رشد و تکثیر باکتریهای مفید و مانع از رشد باکتریهای مضر در داخل روده میشود. گزارش از علی بیهقی انتهای پیام/69031/ج۴۰
94/07/08 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]