واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پاسخ ضرغامی به سوال روحانی و خاطرهاش از گنجی
"رابطه سازمان با دولتها در چارچوب مشخصی است. رویکرد صداوسیما به عنوان رسانه ملی حمایت از همه دولتها و در عین حال باز گذاشتن فضای نقد منصفانه بود." عزت الله ضرغامی رئیس سابق صدا و سیما با بیان این مطلب می گوید که این رسانه با دولت های اصلاحات، نهم و دهم و دولت فعلی به یک شکل برخورد می کند.
به گزارش نامه نیوز، مدیران رسانه ای در ادامه جلسات و دیدارهای خود با مسئولان کشور با ضرغامی رئیس سابق سازمان صدا و سیما و عضو شورای عالی فضای مجازی دیدار کردند. دیداری پر از حاشیه که چندان راضی کننده نبود زیرا مقام مسئول در این جلسه تقریبا به هیچ پرسش پاسخ نداده و به کلی گویی اکتفا کرد. او اعتقاد داشت چون دست بالا را در جزییات و پشت پرده وقایع دارد نمی خواهد به جزییات و مصداق ها اشاره کند و می گفت، به سبک بچه های جنوب شهر چون معرفت دارم و نمی خواهم همه جزییات را به دلیل آنکه شما در جریان همه واقعیت ها و رخدادهای تاریخ معاصر نیستید در اختیار شما بگذارم چرا که وقتی شما رسانه ای ها از جزییات آگاه شوید ممکن است نقد شما رنگ دیگری به خود گیرد و در قضاوت شما تاثیر گذارد.
در جلسه ای از دوستی قدیمی اش با اصلاح طلبان از حجاریان و عبدا... نوری تا دوستی با اکبرگنجی خارج نشین که بارها مورد نقد رسانه تحت مدیریت اش بود خاطره گفت و هدیه ای هم به حاضران داد. این هدیه همان گزارش عملکردی بود که در کتاب «راوی صادق» چاپ و در مقابل صندلی هر نفر گذاشته شده بود. کتابی که نه نویسنده داشت و نه منشر کننده معلوم بود و حتی نه مجوز!
پاسخ ضرغامی به این پرسش که چرا ایران در عرصه فضای مجازی کار چندانی انجام نداده است، این بود که شاید علت اصلی آن، عدم تشکیل جلسات اصلی خود شورا باشد که هر 2 رئیس جمهور در این خصوص مقصرند و کمکاری کردهاند.
به گفته او دولت موظف بود شبکه ملی اطلاعات را راهاندازی کند. در این صورت مردم میتوانستند از پهنای باند و سرعت بالا استفاده کنند و خدمات موردنیاز خود را دریافت نمایند. الان متأسفانه وقت مردم خیلی تلف میشود. ساعتها برای اینترنت کم سرعت معطل میشوند؛ چرا؟! وزارت ارتباطات هیچ منعی برای فروش پهنای باند قرار نداده است ولی مردم پس از خرید آن باز هم مشکل سرعت و دسترسی مناسب دارند! علت هم این است که واسطهها به جای share کردن محدود؛ متأسفانه کاربرهای بیشتری را خارج از استاندارد، شرکت میدهند و همین امر مجدداً باعث کندی استفاده از اینترنت میشود.
او در ادامه در مورد اختلاف بین مرکز عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات اشاره کرد و گفت: متأسفانه اختلاف بر سر محل و ساختمان مرکزی فضای مجازی نیز از مشکلات سالهای قبل بود.این مسأله را باید دولت حل کند. من معتقدم که مرکز باید با قدرت تمام کار ستادی انجام دهد. کار قرارگاهی کند. همه دستگاهها باید به او پاسخگو باشند. شاید در یک اتاق هم بتواند این کار را انجام دهد.
وی افزود: خیلی وقت تلف شده است. به نظر من نباید شورا وارد این مسائل شود. حالا که خوشبختانه هماهنگی بین دولت و این مرکز با انتخاب رئیس جدید انجام شده است، باید منتظر نتیجه اقدامات و عملکرد بود.
رئیس سابق سازمان صدا و سیما در مورد تفاوت های رابطه این رسانه با دولت اصلاحات و دولت احمدی نژاد، گفت: برای دولت اصلاحات و رئیس آن در پایان دولتشان، صداوسیما جشن تقدیر و تشکر برگزار کرد، اتفاقاً در کتاب «راوی صادق» که روایتگر تلاشهای ما در ده سال گذشته بوده است همانطور که ما از رئیس دولت اصلاحات تقدیر و تشکری مفصل برگزاری کردیم با دولت آقای احمدینژاد هم همان برخورد را داشتیم. رابطه سازمان با رؤسای جمهور روشن و در چارچوب مشخصی است. اتفاقاً همین سؤال را آقای روحانی در جلسه هیأت دولت از من پرسید و گفت از کی، وقتی رئیس جمهوری میرود اینگونه از ایشان تجلیل میشود؟ من به آقای روحانی گفتم از رئیس دولت اصلاحات هم تجلیل شد. ایشان فرمودند نه؛ که وزرا تأیید کردند که چنین تقدیر و تشکری برای ایشان هم برگزار شد. اگر در سازمان باقی میماندم برای آقای روحانی هم چنین مراسمی برگزار میکردم. ما در آغاز فعالیت دولت آقای روحانی به پیشواز ایشان رفتیم و اولین سخنرانی ایشان بعد از تحویل گرفتن دولت، در صداوسیما بود.
وی در ادامه گفت: رابطه سازمان با دولتها در چارچوب مشخصی است. رویکرد صداوسیما به عنوان رسانه ملی حمایت از همه دولتها و در عین حال باز گذاشتن فضای نقد منصفانه بود.
وی افزود: در مورد اینکه برخی میگویند ما از دولت احمدینژاد به طور ویژه حمایت کردیم باید بگویم ما در دو سال اول دولت احمدینژاد با ایشان مشکلات زیادی داشتیم. آنقدری که سایتهای اصولگرا از ما انتقاد میکردند. اصلاحطلبها چنین انتقادهایی را نمیکردند. یک زمانی همکاران ما در صداوسیما گزارش تهیه میکردند به عنوان مثال در مورد قیمت گوشت. آقای احمدینژاد در هیأت دولت با ما برخورد میکرد که شما چرا گفتید گوشت شش هزار تومان است. گوشت الان کیلویی چهار هزار تومان است.
ضرغامی ادامه داد: من یک بار با ایشان بحث کردم اکثر روزنامههای اصلاح طلب عکس من و احمدینژاد را تمام قد مقابل هم در صفحه یک کار کردند. آنجایی که همه به نفعشان باشد همه حرفهای ما را استفاده میکنند اما آنجایی که به ضررشان باشد یا یک بحث فکری داشته باشیم منتشر نمیکنند. یک زمانی آقای گنجی مقالهای را در روزنامه جامعه منتشر کرده بود که در آن مقاله اندیشه آقای مطهری را با اندیشه خودش مقایسه و در نهایت اینگونه نتیجه گرفته بود که مطهری هم صحبتهای ایشان را تأیید میکند. من چون با آثار مطهری آشنا بودم میدانستم که شهید مطهری حرفهایی که آقای گنجی بدان شکل در روزنامه جامعه نتیجهگیری کرده بود نگفته است، مقالهای در جواب ایشان نوشتم اما نه روزنامه جامعه و نه دیگر روزنامههای اصلاحطلب حاضر به انتشار آن نشدند؛ در نهایت آقای مسیح مهاجری بعد از مدتی در روزنامه جمهوری اسلامی مقاله من را منتشر کرد. بین ادعا و عمل همیشه فاصله است.
وی درخصوص آینده رسانه ملی نیز گفت: در ماههای پایانی مسئولیتم؛ یک جمع کارشناسی در مورد آینده فنی رادیو و تلویزیون مطالعات فراوانی کرد. جمعبندی این بود که علیرغم اینکه سیستم ارتباطی به سرعت به سمت پهنباند حرکت میکند و در آینده TV هم یکی از سرویسهای ارائه شده بر روی این باند خواهد بود، با این حال ارسال سیگنال از فرستندههای زمینی به صورت Broadcast کماکان حداقل در 5 سال آینده با جدیت برقرار خواهد بود. خوشبختانه سیستم پیشرفته MPEG4 دیجیتال این امکان را به مردم میدهد که تصاویر را با کیفیت بسیار بالا مشاهده کنند که در برخی مواقع فرق چندانی با HD نمیکند. امروز هم فرستندههای دیجیتال در داخل کشور تولید میشود و از این نظر به خودکفایی کامل رسیدهایم.
ضرغامی در ادامه جلسه و در مورد اهمیت محتوی در فضای مجازی نیز گفت: محتوی اگر با بستهبندی علمی و دقیق تولید و ارائه شود؛ حرف اول را در جذب مخاطب خواهد زد. خوشبختانه از نظر تولید محتوا بسیار غنی هستیم. هم خود صداوسیما میتواند از آرشیو غنی خود استفاده کند و هم نهادهای مختلف دیگر و هم آحاد مردم با هدایت لازم.
رئیس سابق رسانه ملی در مورد اجتهاد رسانهای نیز گفت: معتقدم که مدیر و تصمیمگیر رسانهای باید بتواند به موقع و در زمان لازم؛ از اطلاعات و اخبار رسیده و تحلیلی که از شرایط جامعه و نیاز آنان دارد؛ به درستی استفاده کرده و جمع بندی مسئولانه خود را با شجاعت، رسانهای کند. این یک مسأله کاملاً علمی؛ حرفهای و عقلی است.
منبع: فرارو
۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 125]