واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: دروغ پراکنی سعودی ها علیه چهره دیپلماتیک شناخته شده ایران خبرگزاری پانا: پس از گذشت شش روز از فاجعه منا هنوز نام غضنفر رکن آبادی سفیر سابق ایران در بیروت در لیست مفقودان این حادثه قرار دارد، به طوری که خبرهایی نیز که دیروز مبنی بر پیدا شدن جسد وی به گوش می رسید، تکذیب شد.
۱۳۹۴ سه شنبه ۷ مهر ساعت 12:09
به گزارش خبرنگار سیاسی پانا، حضور این دیپلمات ایرانی در مناسک حج و پس از وقوع فاجعه روز عید قربان در منا خبرساز شد، به طوری که روز دوشنبه سایت شبکه العربیه وابسته به عربستان سعودی در خبری مدعی شد فردی با نام غضنفر رکن آبادی وارد عربستان سعودی نشده و نام او در فهرست حجاج نیز وجود ندارد. العربیه ادعا کرده بود که احتمالا رکن آبادی با نام دیگری وارد عربستان سعودی وارد شده است.
این اظهار نظر با واکنش سریع و صریع وزارت خارجه ایران روبرو شد، به طوری که مرضیه افخم این ادعا را عجولانه خواند و گفت که رکن آبادی با گذرنامه عادی خود عازم سفر حج شدهاند و اطلاعات دقیق پاسپورت مربوط به همه حجاج و از جمله ایشان در اختیار مراجع رسمی دولت سعودی است و هیچ گونه شائبه ای در خصوص اطلاعات و جزئیات مربوطه و نحوه ورود ایشان به کشور عربستان وجود ندارد.
سخنگوی وزارت خارجه توضیح داد که پاسپورت عادی آقای غضنفر اصل رکنآبادی همکار ما در وزارت امور خارجه ممهور به مهر روادید حج است و طبق اطلاعات واصله در شرایط کنونی به دلیل لزوم ارائه مدارک هویتی همه مفقودان سوابق ایشان نیز که در فهرست اسامی مفقودان واقعه منا هستند، در اختیار مقامات سعودی قرار گرفته و خبر سازی های موجود در خصوص این موضوع نادرست و ناشی از اغراض و اهداف دیگر است .
خبرگزاری صداوسیما نیز همان روز تصاویر گذرنامه غضنفر رکن آبادی و مهرهای خروج وی از ایران و ورودش به عربستان سعودی را منتشر کرد که نشان دهنده ورود رکن آبادی به این کشور با استفاده از گذرنامه رسمی و با نام معلوم اش است.
همچنین در فیلمی كه به تازگی منتشر شده، رکن آبادی در حال قرائت بیانیه مربوط به مراسم برائت از مشرکین دیده میشود که حضورش در عربستان را تأیید میکند. حضور وی در روز حادثه منا نیز تایید شده و آن روز، محمدرحیم آقایی پور، دیپلمات دیگر ایرانی هم که در این حادثه کشته شد، در کنار وی بوده است.
ادعای العربیه در این باره باعث شده تا تردیدها درباره سرنوشت این دیپلمات برجسته ایرانی در عربستان سعودی افزایش یابد، چراکه رکن آبادی در سال 2013 نیز از حمله انتحاری 2 شهروند سعودی به سفارت ایران در بیروت جان سالم به در برده بود. قنادباشی، کارشناس امور سیاسی و بین المللی هم در این زمینه عنوان کرده است که قطعا تمامی اطلاعات کتبی و تصویری حجاج تمامی کشورها از همان روز اول در اختیار مقامات رسمی عربستان قرار گرفته و طرح چنین ادعایی پس از گذشت زمان بسیاری از آغاز حج از سوی مقامات این کشور بسیار تعجب آور است.
وی تاکید کرد که پس از شکل گیری ناکامی های مفتضحانه عربستان در سطح منطقه و کشورهایی از جمله سوریه، عراق و یمن، این کشور در هر فرصتی به دنبال ضربه زدن به وجهه مثبت ایران و شهروندان این کشور است که مسدله آقای رکن آبادی نیز بر این اساس مطرح شده است. اما آنچه مسلم است، این است که رکن آبادی به عنوان سفیر سابق ایران در لبنان، به واسطه سال ها حضور در مجامع سیاسی و خبری جهان عرب، چهره ای شناخته شده بود و به واسطه معروفیت و چهره شناخته شده اش، امکان این که با نام دیگری وارد عربستان شود، اساسا منتفی است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]