واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:

۷ مهر ۱۳۹۴ (۹:۴۷ق.ظ)
ارائه تحقيقات کارشناسان صندوق بين المللي پول در بانک مرکزي موج - هيات مشاوره ماده 4 صندوق بين المللي پول با ارائه گزارشي در زمينه سياستهاي بودجه اي و بهره وري در بانک مرکزي، احياي صندوق ذخيره ارزي را پيشنهاد کردند.
به گزارش خبرگزاري موج، در اين جلسه که با حضور مقامات بانک مرکزي، اساتيد دانشگاه، کارشناسان وزارت امور اقتصادي و دارايي، مرکز پژوهشهاي مجلس و سازمان مديريت و برنامه ريزي برگزار شد، اليور بسدروند از اعضاي هيات مشاوره ماده 4 صندوق بين المللي پول با ارائه موضوع سياستهاي بودجه اي در ايران به چالشهاي سياست گذاري در بودجه و راهکارهاي آن پرداخت.
وي با بيان اينکه بودجه ايران به درآمدهاي نفتي متکي است و حائلهاي بودجه اي براي ممانعت از شوکهاي احتمالي در آن ديده نشده است، گفت: اولين چالش اين است که چگونه بايد منابع نفتي را مديريت کرد، برخي بدهيهاي دولت انباشته شده که اين معضل در بخش مالي نيز مشاهده ميشود. بنابراين بايد براي طراحي سياستهاي بودجه اي به شوکهاي احتمالي ناشي از نوسانات قيمت نفت توجه شود.
وي چالش دوم را بحث فشارهاي جمعيتي خواند و تصريح کرد: اين چالش در طول سالهاي آتي در امر اشتغالزايي به عنوان چالش اصلي مطرح است و ميبايست تدوين سياستهاي بودجه اي موجب سرمايه گذاري و تقويت بخش خصوصي شود.
اين عضو صندوق بين المللي پول با پيشنهاد ايجاد حائلهاي بودجه اي براي حمايت بودجه از شوکهاي احتمالي بخصوص شوکهاي نفتي، افزود: پيشنهاد ميشود صندوق ذخيره ارزي با توجه به امکان بروز شوکهاي جديد احيا و در تهيه بودجه بايد به مواردي همچون شفافيت و آشکارکردن ريسکها توجه ويژه اي شود.
همچنين رابرت بلت وگل عضو ديگر هيات مشاوره ماده 4 صندوق بين المللي پول به موضوع بهره وري در ايران پرداخت و با اشاره به اينکه رشد بهره وري پايدار ميتواند براي رشد اقتصادي مفيد باشد، افزود: لازم است منابع محدود مالي و نيروي انساني به بخشهايي از اقتصاد هدايت شود که از بهره وري بيشتري برخوردار است.
وي سيستم بانکي ايران را به دليل مطالبات مشکوک الوصول و معوق داراي چالشهاي اساسي خواند و افزود: لازم است سهم ايران در صادرات غيرنفتي افزايش يابد، ضمن آنکه بهبود جريان منابع از بخشهاي با بهره وري پايين به سمت بهره وري بالا با اصلاحاتي در بازارهاي مالي، کار، کالا و خدمات مورد تاکيد واقع شود.
در پايان جلسه شرکت کنندگان، نظرات و سئوالات خود را مطرح و کارشناسان صندوق بين المللي پول، پاسخ و توضيحات تکميلي را ارائه کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]