واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: وقتی فلافل بیشتر از روزنامه در جامعه خواهان پیدا می کند
این روزها وضعیت روزنامه و روزنامه خوانی در کشور چندان رونقی ندارد و بسیاری از دکه های روزنامه فروشی به فکر تغییر کاربری افتاده اند.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ روزگاری وقتی صبح زود ازکنار دکه های روزنامه فروشی عبور می کردیم با انبوهی از مردم روبه رو می شدیم که با مطالعه تیترهای درشت سرانجام روزنامه مورد نظر خود را انتخاب می کردند و روزنامه به دست به راه خود ادامه می دادند.
اما این روزها مردم با توقفی کوتاه در کنار دکه ها بدون خرید روزنامه ای فقط به نگاهی گذرا به تیتر آنها بسنده می کنند و آنچنان که شواهد نشان می دهد روزنامه خوانی چندان رونق گذشته را ندارد و مردم این دکه ها را بیشتر برای خرید سیگار و آدامس انتخاب می کنند و سرانجام روزنامه های روی پیشخوان آنها چیزی جزء مهربرگشتی و یا شیشه منازل نیست .
بیشتر دکه داران روزنامه سود فروش سیگار و اقلام دیگر را بیشتر از فروش روزنامه می دانند و کم کم به فکر تغییر کاربری دکه هایشان هستند.
این روند تقریبا در تمام شهرهای کشور وجود دارد و مختص یکی، دو شهر نیست .
به عنوان مثال دکه داران بوشهری ترجیح می دهند در دکه هایشان به جای روزنامه فلافل بفروشند و شهروندان بوشهری هر روزه شاهد تغییر کاربری دکه ها به فلافلی هستند. این روند تغییر کاربری دکه های مطبوعاتی به اغذیه فروشی در استان بوشهرآنچنان زیاد شده که عده ای کثیری به علت بیکاری و به بهانه تاسیس کیوسک روزنامه به دنبال دریافت مجوز های لازم از شهرداری ها هستند و با دریافت مجوز در کوتاه ترین زمان اقدام به تغییر کاربری این دکه ها به فلافلی می کنند .
اما سوال اینجا پیش می آید که چرا روزنامه این کالای فرهنگی دیگر به مانند گذشته خواهان ندارد؟
**کاهش سرانه مطالعه مطبوعات
با گسترش وسایل ارتباط جمعی و شبکه های اجتماعی مردم دیگر رغبتی به مطالعه روزنامه ها و مجلات نشان نمی دهند و بیشتر وقت شان را در این رسانه ها سپری می کنند و ترجیح می دهند اطلاعات مورد نیاز خود را از انها دریافت کنند .
با وجود اینکه صحت اخبار منتشر شده در شبکه های اجتماعی با اما واگر روبرو است اما هر روزه شاهد استقبال بیشتر ازاین شبکه ها هستیم ومردم زمان زیادی را به هرز خوانی ومطالعه مطالب بی ارزش می کنند.
کاهش سرانه مطالعه در حالی ذهن کارشناسان فرهنگی کشور را به خود مشغول کرده که عده ای پایین بودن محتوای سطح مطالب مطبوعات را علت کم شدن سرانه مطالعه روزنامه ها می دانند.
با وجود اینکه هر روز شاهد انتشار یک روزنامه و مجله جدید در کشور هستیم اما با توجه به شواهد این روزنامه ها نتوانستند اعتماد عمومی را به خود جلب کنند و همچنان بدون خواننده به روی دکه های مطبوعات می روند و مهر مرجوعی می خورند.
شاید افزایش سطح روزنامه ها وتقویت سطح مطالب منتشره توسط مسئولان فرهنگی ، بهبود ظاهر دکه ها و جلوگیری از فروش محصولات غیر فرهنگی و تغییر کاربری آنها توسط شهرداری ها و افزایش تبلیغات به مطالعه به کمک رسانه ها بتواند کمکی در جهت اسقبال دوباره جامعه به مطبوعات باشد.
انتهای پیام/
اشتراک گذاری
مطالب مرتبط
مسافران مترو به طرح هاي فر هنگي مترو نمره مي دهند
افزایش سرانه مطالعه کانون تولد هویت اجتماعی/ توسعه کشور بدون زنان ابتر است
۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۰۵:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]