واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: ۵۰ درصد گردشگری ها در ایران زیارتی است
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سهم ایران از ورود گردشگر در سال ۲۰۱۴، ۵میلیون گردشگر بوده که رشد ۱۲ درصدی داشته است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مسعود سلطانی فر در اولین همایش بین المللی تخصصی گردشگری افزود: گردشگری یکی از عمده ترین فعالیت های تجاری جهان است که به عامل کلیدی در پیشرفت اقتصادی، اجتماعی و درآمدهای توسعه زیرساخت ها تبدیل شده است.
او ادامه داد: در کشورهای کمتر توسعه یافته نیز گردشگری از عوامل کاهش فقر و افزایش رفاه جامعه است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه شعار امسال روز گردشگری یک میلیارد گردشگر یک میلیارد فرصت است، افزود: یک میلیارد فرصت، یعنی ظرفیت عمیق و فرصت هایی نظیر اشتغال که یکی از نیازهای اساسی کشور است.
او با اشاره به قابلیت ها و ظرفیت های گردشگری بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری در سال 2014 گفت: آمار این سازمان جهانی، خبر از یک میلیارد و 200 میلیون گردشگر می دهد که با احتساب درآمدهای بدون حمل ونقل چیزی حدود یک میلیارد 245 میلیون دلارو با احتساب حمل ونقل یک میلیارد 476 میلیارد دلار گردش مالی داشته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی با اشاره به پیش بینی های جهانی که در سال 2030 گردشگران به یک میلیارد 800 میلیون نفر خواهند رسید، افزود: بر اساس سند چشم انداز بیست ساله تا سال 1404 سهم گردشگری ایران از بازار جهانی باید به یک و نیم درصد برسد، که این رقم به معنای ورود 20 میلیون گردشگر خارجی به ایران است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به آمار 10 سال گذشته درباره ورود گردشگر گفت: باید تا 10 سال آینده رشدی میانگین سه برابر میانگین جهانی داشته باشیم.
او با اشاره به سیاست فعال ایران در پرونده هسته ای گفت: ورود گردشگر به ایران در دو سال گذشته با شتاب فزایده ای رو به رو بوده و سهم ایران از ورود گردشگر در سال 2014، 5میلیون گردشگر بوده که رشد 12 درصدی داشته است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی ادامه داد: این درحالی است که رشد جهانی 4.6 درصد و رشد آسیا 5 درصد بوده است. سلطانی فر درباره آمار تعداد گردشگران زیارتی هم گفت: 50 درصد گردشگری ها در ایران گردشگری زیارتی است.
سلطانی فر گفت: سازمان میراث فرهنگی با برنامه ریزی و پیگیری های مستمر در طول یک سال و نیم گذشته، اقدامات زیادی در جهت توسعه گردشگری انجام داده است.
او افزود: برنامه ریزی مستمر برای اصلاح و تصویب آیین نامه ایجاد و تکمیل درجه بندی اقامتگاه های گردشگری، تهیه بسته پیشنهادی در بخش سرمایه گذاری، افزایش مدت زمان روادید فرودگاهی از 15 روز به 30 روز، راه اندازی ویزای الکترونیک، اجرای طرح آموزش و توانمند سازی نیروی انسانی، ایجاد نمایندگی های اطلاع رسانی برای جذب گردشگر در 11 کشور که تا پایان سال 25 کشور خواهد شد از جمله اقدامات سازمان میراث فرهنگی برای توسعه گردشگری است.
سلطانی فر ادامه داد: فعال کردن توریست کارت، تصویب دستورالعمل ساماندهی ورود گردشگران عراقی به ایران، تعریف برنامه عمل برای کشورهای بازار هدف گردشگری در 40 کشور، تولید بسته های سفرهای تلفیقی، برنامه ریزی به منظور گردشگری حلال در ایران، تهیه دستور العمل احداث فعالیت های طبیعت گردی و راه اندازی سیم کارت گردشگری، تهیه و تولید دستورالعمل مشاور سفر، تصویب و ابلاغ دستور العمل گردشگری و فضای مجازی و نوسازی افزایش ظرفیت های حمل و نقل از دیگر فعالیت ها برای توسعه گردشگری است.
او گفت: با توجه به ظرفیت های گردشگری حلال ایران باید در این زمینه فعال تر عمل کند و باید برنامه ریزی هایی انجام داد.
دوشنبه ۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]