واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۴۵ب.ظ)
با حضور ابتکار؛ تشکيل جلسه کاهش آلودگي هوا و گرد و غبار البرز موج - معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست يکي از مهمترين محورهاي توسعه پايدار هر کشوري را حفظ محيط زيست برشمرد و گفت: دولت به اين موضوع مهم نگاه ويژه اي دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار در جريان سفر يک روزه به استان البرز، در جلسه شوراي اداري استان و کارگروه کاهش آلودگي هوا و گرد و غبار در اين استان که در سالن شهداي دولت استانداري البرز برگزار شد، به نشست سران کشورها در مجمع جهاني سران که رئيس جمهوري نيز در اين نشست حضور داشت، اشاره کرد و گفت: در اين نشست مجمع جهاني سران بيانيه اي در 17 محور صادر کرد.
وي افزود: هدف از صدور اين بيانيه مطرح شدن محيط زيست به عنوان يکي از ابعاد توسعه پايدار است که منجر شد تا سران جهان بيانيه اهداف توسعه پايدار را با 17 محور با عنوان اهداف 15 ساله جهان صادر کنند.
وي بيان داشت: کشور ما نيز با اين حرکت همسو شده و پيوسته است و بايستي تلاش لازم را براي رسيدن به اين اهداف داشته باشيم که آموزش، بهداشت، اشتغال، حفظ محيط زيست، الگوي مصرف و توليد، سازگاري با تغيير اقليم و بهداشت محيط شهري و مديريت پسماند از جمله محورهاي 17 گانه اين بيانيه هستند.
معاون رئيس جمهوري ادامه داد: مسائل مربوط به محيط زيست کشور بايد در سطح برنامهها و سياستهاي کلان کشور به صورت ملي و منطقه اي مورد بحث و بررسي قرار گيرد و رئيس جمهوري نيز با حضور در اين اجلاس جهاني با سخنراني در خصوص توسعه پايدار، يکي از مهم ترين سياستهاي کشور را در راستاي توسعه پايدار و محيط زيست بيان کردند.
وي گفت: رئيس جمهوري خط مشي روشني را در خصوص محيط زيست بيان کردند و تأثير آن در محورهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگ و جهت گيريهاي مختلف توسعه پايدار و همچنين اهميت آن در فرايند سياستها و توسعه کشور را مورد تاکيد قرار گرفت.
ابتکار افزود: دنيا در سال 2000 اهدافي را به عنوان اهداف هزاره تعريف کرد و ايران در زمينه تحقق آن اهداف گامهاي موثري برداشت ولي پس از آن نيز بازنگريهايي انجام شد که منجر به آن شد که در آينده، يکي از تهديدها در صلح جهاني، محيط زيست باشد.
وي ادامه داد: علاوه بر جنگهايي که بشر را تهديد ميکند، نابودي و تخريب منابع طبيعي و محيط زيست هم يکي از تهديدهاي جهاني شمرده ميشود که متاسفانه پديده جهاني گرم شدن کره زمين که تمامي جهان را تحت تأثير قرار داده و کشور ما نيز از آن بي بهره نبوده و همچنين کاهش بارندگيها و افزايش دما از جمله تهديدهاي در اين حوزه است.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست کشور گفت: بر همين اساس در کشور ما نسبت به سال گذشته 10 درصد افزايش دما و در دوره 30 ساله 14 درصد افزايش دما را شاهد هستيم که کاهش بارندگيها، افزايش تغيير اقليم از جمله دلايل آن است.
وي با اشاره به اينکه اين پديده نيز در کرج مشاهده ميشود، افزود: افزايش دام در مراتع، کاهش کيفيت مراتع و بيابانزايي، پديده گرد و غبار را در کرج شاهد هستيم ولي برغم اينکه به تازگي آلودگيهاي ناشي از سوخت فسيلي را در اين مناطق کمتر ميبينيم، با افزايش آلودگي ناشي از گرد و غبار در کرج روبرو هستيم.
وي اين روند را يک روند جهاني دانست که در خيلي از کشورها به صورت حتي توفانها و پديدههاي آب و هوايي و گرد و غبار ديده ميشود و بايستي براي مقابله با اين پديدهها آماده و تجهيز شويم که براي همين موضوع جامعه جهاني در سطح سران طرح موضوع کرده است.
ابتکار گفت: در حدود 70 سال گذشته حدود 50 درصد از گونههاي گياهي و جانوري جهان به طور کامل منقرض شده که يک زنگ خطر جدي است که بشر به دست خود ريشه حيات در زمين را از بين ميبرد.
وي با اشاره به بهره کشي بيش از حد از منابع کره زمين، افزود: در هشت ماهه اول امسال دنيا بيش از حد از منابع کرده که منجر به از بين رفتن مراتع و جنگلها و تبديل آن ها به بيابان و همچنين آلوده شدن منابع آبي و تبديل آن ها به فاضلاب ميشود.
وي گفت: براي حل اين معضلات بايستي جهاني بي انديشيم و محلي عمل کنيم و در البرز نيز با جهت گيريهاي صحيح نسبت به اين موضوعات رويکرد و سياستهاي درستي داشته باشيم.
معاون رئيس جمهور افزود: تأثير پذيري استانهاي البرز و تهران در آلودگيها از هم بسيار زياد است و ما بايد اين تأثيرپذيري را در جهت مثبت و رفع معضلات داشته باشيم و بايد ريشه اي به موضوعات نگاه کنيم و به دنبال مقصر در هر منطقه اي نباشيم.
وي بيان داشت: در دولت يازدهم يک جهت گيري در خصوص بارگذاري جمعيت و صنايع در محدوده استانهاي تهران و البرز داشتهايم که بارگذاري جديد فعاليت هاي صنعتي و تجاري و سکونت گاهي نبايد در اين مناطق تشويق شود.
وي با تاکيد بر نظارت بر فعاليت صنايع در دولت يازدهم و همچنين جلوگيري از فعاليت صنايع آلاينده، گفت: تسهيلاتي از طرف صندوق توسعه محيط زيست ايران به صاحبان صنعتي که در صدد رفع مشکلات آلايندگي هستند، با معرفي از سوي سازمان حفاظت محيط زيست پرداخت ميشود.
ابتکار با اشاره به اينکه نميتوانيم آلودگي هوا را در کرج و تهران قبول کنيم، افزود: متاسفانه واحدهاي شن و ماسه و برخي واحدهاي آلاينده مثل نيروگاه در اين استان فعال هستند که به شدت کنترل ميشوند؛ زيرا سلامتي مردم و هوا براي ما بسيار مهم است.
وي با تاکيد بر اينکه آلودگي هوا يکي از علل مهم بيماريها و مرگ و ميرها است، اظهار داشت: بر اساس آمار ارائه شده در نقاط شهري و صنعتي از هر هشت مورد مرگ و مير يکي مستقيم يا غيرمستقيم متأثر از آلودگي هوا است.
وي در اين نشست پيشنهاد برگزاري کارگروه کاهش آلودگي هوا را با جديت در استان داد و گفت: برنامه کاهش آلودگي هوا از سال 92 به صورت مستمر پيگيري ميشود و در شهرستان کرج نيز از سال 82 مطالعات کاهش آلودگي را داشتهايم که اجراي صحيح آن نيازمند انجام صحيح تکاليف از طرف دستگاههاي مرتبط است.
ابتکار با تاکيد بر اينکه موضوع گرد و غبار نيز بايستي به اين موضوع آلودگي براي پيگيري افزوده شود، افزود: اهميت محيط زيست امروزه براي همه روشن است و بايد با برنامه در همه موضوعات همچون مديريت پسماند بخصوص پسماندهاي ويژه صنعتي و بيمارستاني داشته باشيم.
وي بر حفظ باغات و فضاي سبز و همچنين حفظ اراضي کشاورزي به عنوان يکي از خواستههاي مردم بخصوص در شهرستان کرج به عنوان حفظ ريه شهر است.
نشست شوراي اداري استان و کارگروه کاهش آلودگي هوا با حضور استاندار البرز، مديران ادارات کل و نماينده مردم در مجلس برگزار شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]