محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844901099
چرا فیلم محمد(ص) را هزینه شرکت اسکار می کنیم |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چرا فیلم محمد(ص) را هزینه شرکت اسکار می کنیم
محمد(ص) فیلمی برای جایزه بردن در جشنواره های بین المللی نیست. کما اینکه در جشنواره تورنتو جایزه ای نبرد. این فیلم ساخته شد تا ادای دینی باشد از جانب ما برای معرفی درست و دقیق پیامبر رحمت. این که موفق بود یا نه،بحث دیگری است. اما با فرستادن این فیلم به جشنواره ای چون اسکار و جایزه نبردن هایش،آن را به دست خود شکست خورده جلوه ندهیم.
کد خبر: ۵۳۵۰۱۹
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۵۴ - 28 September 2015
انتخاب یک فیلم برای حضور در آکادمی اسکار در ایران، از داوری جشنواره فجر با آن تعداد فراوان فیلم سختتر است. هر سال با نزدیک شدن به زمان پایان ارسال فیلم برای اسکار گمانهزنیهای متفاوتی به وجود میآید پیرامون اینکه کدام فیلم باید برای حضور در اسکار فرستاده شود؟ کدام فیلم شانس بیشتری برای پذیرفته شدن در بخش غیرانگلیسی زبان اسکار را خواهد داشت؟ چه معیارهایی برای پذیرش فیلمهای ایرانی وجود دارند و چگونه فیلمها انتخاب می شوند؟ اما معیار پذیرش فیلمی ایرانی برای حضور در اسکار هر سال بحثها و انتقادات فراوانی را با خود به همراه می آرود.
به گزارش تابناک، تعداد فیلمهایی که هر سال به آکادمی اسکار فرستاده می شوند محدود است، در بخش غیرانگلیسی زبان این رقابت بزرگ سینمایی از هر کشوری یک فیلم میتواند بخت حضور داشته باشد تا پس از آراء تعداد زیادی از داوران این آکادمی برای شرکت در جشنواره انتخاب شود. ساز و کار شرکت در این مراسم با جشنوارههای سینمایی در سراسر دنیا متفاوت است، آکادمی اسکار برای پذیرش فیلمهای ارسالی هر سال مقرراتی را در نظر می گیرد، فیلمهای غیرانگلیسی زبان هم برای حضور باید حائز شرایط خاصی باشند که «تولید در خارج از ایالات متحده با دیالوگهایی اساسا به زبانی غیر انگلیسی»، «نخستین اکران عمومی در کشور مبداء در فاصله زمانی یک سال گذشته (9 مهر 1393 تا 8 مهر 1394) به مدت یک هفته متوالی به قصد منفعت مالی تهیه کننده و صاحب سالن سینما»، «برخورداری از شرایط اکران و تبلیغ بر مبنای عرف پذیرفته در صنعت سینما»، «عدم هر گونه پخش عمومی پیش از آغاز اکران سینمایی (به استثناء نمایش های غیر انتفاعی فرهنگی)» و «ارائه گواهی کشور معرفی کننده مبنی بر حضور اتباع و یا مقیمان کشور معرفی کننده در مقام عوامل خلاق تولید و مولف فیلم» از جمله مقررات پذیرش فیلم در بخش غیر انگلیسی زبان است. بنا به مقررات فرهنگستان، لزومی به نمایش عمومی فیلم معرفی شده در ایالات متحده نیست.
با وجود این شرایط، حضور در این مراسم بیش از هر چیز به نظر وزارت ارشاد بستگی پیدا می کند، اینکه چه فیلمهایی در سال اکران میشوند و کدام فیلم برای حضور در این مراسم باید فرستاده شود، زیرا شرایط اکران و ارائه گواهی کشور معرفی کننده، این مراسم را به مراسمی سینمایی دولتی تبدیل می کند.
دخالت دولت در این مورد آن هم به دلیل مقرراتی که بر مراسم اسکار حکمفرماست باعث شد تا از سال 1373 هر سال کمیته ای برای معرفی فیلم منتخب به اسکار تشکیل شود، در جلساتی که این کمیته برگزار می کند، فیلم منتخب برای معرفی به اسکار معرفی می شود.
امسال این کمیته نیز متشکل از خانم فرشته طائرپور (تهیه کننده) و آقایان محمد بزرگ نیا (کارگردان)، شهرام جعفری نژاد (منتقد فیلم و مدیر مسئول و سردبیر مجله «صنعت سینما»)، سید روح الله حسینی (مدرس دانشگاه و مدیر مدرسه ملی سینما)، شادمهر راستین (فیلمنامه نویس)، رسول صدرعاملی (کارگردان)، محمد رضا هنرمند (کارگردان)، آرش امینی (مدیر کل امور بین الملل سازمان سینمایی) و امیر اسفندیاری (معاون بین الملل بنیاد سینمایی فارابی) تشکیل شد.
امیر اسفندیاری که امسال بر اساس رای اعضاء کمیته در مقام سخنگو برگزیده شده است، گفت: «هیات انتخاب پس از بازخوانی مقررات و بررسی ابتدایی فهرست کلیه فیلم های اکران شده در فاصله زمانی مورد نظر که از سوی معاونت ارزشیابی و نظارت دریافت شده است، با بحث در خصوص نظر گاه های خود و همچنین عوامل مهم در معرفی نماینده شایسته، 10 فیلم از مجموعۀ 58 عنوان به نمایش در آمده را جهت بررسی دقیق تر در دستور کار قرار داد. این ده فیلم به ترتیب حروف الفبا عبارتند از:
«خداحافظی طولانی» ساخته فرزاد موتمن، «در دنیای تو ساعت چند است؟» ساخته صفی یزدانیان، «رخ دیوانه» ساخته ابوالحسن داودی، «سیزده» ساخته هومن سیدی، «شیار 143» ساخته نرگس آبیار، «قصه ها» ساخته رخشان بنی اعتماد، «ماهی و گربه» ساخته شهرام مکری، «محمد رسول الله (ص)» ساخته مجید مجیدی، «ملبورن» ساخته نیما جاویدی و «من دیه گو مارادونا هستم» ساخته بهرام توکلی.
از میان این لیست ده تایی که کمیته در روز سه شنبه 31 شهریور اعلام کرد، 4 فیلم حذف شدند تا بنا بر خبری که روز جمعه 3 مهر منتشر شد 4فيلم «خداحافظي طولاني» فرزاد موتمن، «سيزده» هومن سيدي، «ملبورن» نيما جاويدي و «من ديهگو مارادونا هستم» بهرام توكلي، از گردونه رقابیت حذف شوند و 6گزينه باقی ماندند كه بايد تا پيش از پنجشنبه 9مهر (اول اكتبر) بخت خود را براي حضور در اسكار هشتاد و هشتم بیازمایند. سپس روز یکشنبه 5 مهر فیلم «محمد رسول الله (ص)» از سوی کمیته تشکیل شده برای شرکت در مراسم اسکار معرفی شد.
اما این همه ماجرای معرفی فیلم به اسکار نیست، هر سال بحث های مختلفی پیرامون فیلمی که برای معرفی به آکادمی اسکار انتخاب می شود به وجود می آید، انتخاب فیلم برای این رویداد بزرگ سینمایی در ایران همیشه منتقدانی هم دارد، عده ای بر این باورند که انتخاب فیلم برای اسکار بیش از آنکه مبتنی بر کیفیت فیلمها باشد به مسائل سیاسی بستگی دارد. عده ای هم خود مراسم اسکار را یک مراسم سیاسی قلمداد می کنند و معتقدند که در مراسمی به این شکل حتما باید با توجه به مصلحت کشور فیلم را به آکادمی اسکار فرستاد.
پوران درخشنده به عنوان کسی که سابقه حضور در کمیته انتخاب فیلم در آکادمی اسکار را داشته در این زمینه می گوید: مهمترین معیار انتخاب فیلم برای اسکار این است که آثار شناسنامه ایرانی داشته باشند و ویژگی های فرهنگی و اجتماعی زندگی در ایران را معرفی کنند. همچنین بالا بودن ضریب کیفی فیلمها از جهت کارگردانی، فیلمنامهنویسی، نکات فنی و رعایت زبان سینما از دیگر معیارهای داوری آثار برای معرفی به اسکار است. او در پاسخ به انتقاد برخی از سینماگران مبنی بر اینکه در معرفی فیلم برای آکادمی اسکار بیشتر مصلحتاندیشی میشود تا در نظر گرفتن مسایل سینمایی، بیان کرد: به هیچ عنوان به مصلحت اندیشی در انتخاب و معرفی آثار به اسکار معتقد نیستم زیرا این نوع رفتار به نفع سینمای ایران نیست. درخشنده ادامه داد: معرفی چهره درست و انسانی از سینمای ایران به مهمترین رویداد سینمایی در عرصه بین المللی از جمله وظایف داوران است، اما متاسفانه تجربه حضور من در هیات های داوری فیلم برای اسکار حاکی از وجود نگاه های غیرکارشناسی در انتخاب آثار بوده است.
حتی با در نظر گرفتن حرفهای پوران درخشنده هم نمیتوان از کنار بحثبرانگیز بودن و در نظر گرفتن مصلحت اندیشی در انتخاب نماینده امسال سینمای ایران در اسکار گذشت. محمد (ص)، که پر هزینهترین فیلم تاریخ سینمای ایران است چند هفته پیش آزمون بینالمللیاش را در جشنواره تورنتو پس داد و نتوانست در میان برگزیدگان قرار گیرد. همین مسئله شاید به ما بفهماند که فیلم مجیدی از همین الان چندان شانسی برای اسکار نداشته باشد. با این حال هیات انتخاب فیلم مجیدی را راهی اسکار 2016 کرد. چیزی که نباید فراموش کنیم این است که اهمیت برخی موضوعات برای ما نباید منجر به این شود که در تصمیمگیریهای نهاییمان تاثیر بگذارد. اینکه سینمای ما با همه متر و معیارهایش فیلم فاخری تهیه کرده که تا اینجا در گیشه هم مورد استقبال قرار گرفته و از قضا روی یک مسئله قدسی و مقدس برای عامه مردم ایران و مسلمانان جهان دست گذاشته دلیل نمیشود که در آوردگاهی مانند اسکار هم موفق باشد. کما اینکه حضور این فیلم در جشنواره تورنتو و در معرض داوری قرارگرفتنش نشان داد که چندان هم شانسی برای این موضوع ندارد.
فیلم محمد (ص) یک اتفاق خوب در سینمای ایران است. برای اولین بار در سینمای ایران هزینهای برابر آثار جهانی برای ساخت یک فیلم فراهم شد و عوامل حرفهای و نامدار سینمای جهان به ایران امدند تا در یک پروژه سینمایی مشارکت کنند. اما همه این اتفاقهای خوب دلیل نمیشود که فکر کنیم این فیلم تنها محصول سینمای ایران است. در میان گزینههای هیات انخاب برای اسکار فیلمهای خوب دیگری هم حضور داشت که شاید شرایطشان برای حضور در اسکار و رقابت برای قرار گرفتن در جمع پنج نامزد نهایی اسکار بهتر از فیلم مجیدی بود. اما مصلحت اندیشیهای همیشگی مانع این شد تا نمایندهای جسورتر از سینمای ایران راهی اسکار شود.
از سال 1977 که فیلم «دایره مینا» به کارگردانی داریوش مهرجویی به آکادمی اسکار فرستاده شده 38 سال می گذرد و در طول این 38 سال تنها در دو دوره فیلم های ایرانی توانسته اند جواز حضور در رقابت آکادمی اسکار را به دست آورند.
«بچه های آسمان» به کارگردانی مجیدی مجیدی و «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی
دو فیلمی هستند که شایستگی حضور در رقابت اسکار را داشتند که در این میان اصغر فرهادی توانست با این فیلم جایزه بهترین فیلم غیرانگلیسی زبان را از آن خود کند.
«دایره مینا» ساخته داریوش مهرجویی (سال 1977)، «زیر درختان زیتون» به کارگردانی عباس کیارستمی(سال 1994)، «بادکنک سفید» ساخته جعفر پناهی (سال 1995)، «گبه» به کارگردانی محسن مخلباف (سال 1998)، «بچه های آسمان» به کارگردانی مجید مجیدی (سال 1998)، «رنگ خدا» ساخته مجید مجیدی (سال 1999)، «زمانی برای مستی اسب ها» ساخته بهمن قبادی( سال 2000)، «باران» به کارگردانی مجید مجیدی (سال2001)، «من ترانه 15 سال دارم» ساخته رسول صدر عاملی (سال 2002)، «نفس عمیق» ساخته پرویز شهبازی (سال 2003)، «لاک پشت ها هم پرواز می کنند» به کارگردانی بهمن قبادی (سال 2004)، «خیلی دور، خیلی نزدیک» ساخته رضا میرکریمی ( سال 2005)، «کافه ترانزیت» به کارگردانی کامبوزیا پرتوی ( سال 2006)، «میم مثل مادر» ساخته رسول ملاقلی پور (سال 2007)، «آواز گنجشک ها» به کارگردانی مجید مجیدی (سال 2008)، «درباره الی» ساخته اصغر فرهادی ( سال2009)، «بدورد بغداد» ساخته مهدی نادری (سال 2010)، «جدایی نادر از سیمین» ساخته اصغر فرهادی (سال 2011)، «گذشته» ساخته اصغر فرهادی ( سال 2014)، «امروز» به کارگردانی رضا میرکریمی (سال 2015)
در این لیست بیش از همه نام مجید مجیدی با پنج بار معرفی به اسکار به چشم می آید، پس از مجیدی، اصغر فرهادی با سه بار معرفی به اسکار بیشترین حضور را در لیست فیلم های معرفی شده به آکادمی را دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]
صفحات پیشنهادی
چرا در فاجعه«منا» ایرانی ها در صدر جدول کشته ها و مفقودین هستند؟ |اخبار ایران و جهان
چرا در فاجعه منا ایرانی ها در صدر جدول کشته ها و مفقودین هستند پرسش اینجاست که چگونه در حالی فقط سه درصد از حاجیان ایرانی بوده اند باید سهم 10 درصدی از کشته شدگان را به خود اختصاص دهند در واقع در حالی تعداد کشته شدگان ایرانی سه برابر بيش از نسبت جمعيتي آنان است این موضوع هنومحمد شریعتمداری عزادار شد |اخبار ایران و جهان
محمد شریعتمداری عزادار شد کد خبر ۵۳۳۷۱۱ تاریخ انتشار ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۷ ۴۴ - 23 September 2015 شب گذشته پدر همسر معاون اجرایی رییس جمهوری در یکی از بیمارستانهای تهران درگذشت به گزارش ایلنا خادم اهل بیت شادروان عزت الله لوایی بزرگ خاندان لوایی و پدر همسر محمد شریعتمداری معاون اشرکتروحانیدر مراسمتصویب سندسرانتوسعه |اخبار ایران و جهان
شرکتروحانیدر مراسمتصویب سندسرانتوسعه رییسجمهوری ایران در مراسم تصویب سند نشست سران توسعه پایدار در مجمع عمومی سازمان ملل متحد شرکت کرد کد خبر ۵۳۴۲۶۶ تاریخ انتشار ۰۳ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰ ۵۰ - 25 September 2015 رییسجمهوری ایران در مراسم تصویب سند نشست سران توسعه پایدار در مجمع عاز «نماینده فارسیزبان رژیم صهیونیستی در اسکار 2016» تا «هدیه یک قلم خاص به آیتالله هاشمی» |اخبار ایران و جها
از نماینده فارسیزبان رژیم صهیونیستی در اسکار 2016 تا هدیه یک قلم خاص به آیتالله هاشمی تصاویر با شما سخن می گویند تصاویری بی روتوش با سخنانی بی روتوشتر می خواهیم با بخش خبری فوتو نیوز مقامات با شما بی روتوش از همیشه و رو در رو سخن بگویند از این پس عصرگاه هر روز فوتون6 فیلم ایرانی در مرحله نهایی معرفی به اسکار |اخبار ایران و جهان
6 فیلم ایرانی در مرحله نهایی معرفی به اسکار هیات معرفی نماینده ایران به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی اسکار فهرستی کوتاه شامل شش فیلم از فیلمهای مورد بررسی در مراحل نهایی را اعلام کرد کد خبر ۵۳۴۴۳۰ تاریخ انتشار ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۷ - 26 September 2015 هیات معرفی نماینده ایران10 فیلم ایرانی نامزد اسکار 2016! |اخبار ایران و جهان
10 فیلم ایرانی نامزد اسکار 2016 جدیدترین اخبار گوناگون را در تابناک با تو از دست ندهید در این صفحه شما هر روز گزیدهای از آخرین اخبار پیرامون موضوعات خانواده سلامت و بهداشت ادبیات سرگرمی و دانستنیها آشپزی فیلم و عکسهایی از سراسر جهان دکوراسیون و را دنبال خواهید ک«محمدرسول الله» پرفروش ترین فیلم سال شد |اخبار ایران و جهان
محمدرسول الله پرفروش ترین فیلم سال شد با اعلام رسمی فروش فیلم سینمایی محمدرسول الله ص تا به امروز شنبه ۴ مهرماه به فروش ۶میلیارد و ۶۷۶ میلیون تومان رسید و در رتبه ای بالاتر از فیلم سینمایی نهنگ عنبر پرفروش ترین فیلم امسال جای گرفت کد خبر ۵۳۴۳۷۷ تاریخ انتشار ۰۴ مهر ۱۳اعتراف رجوی به قتلعام بیش از ١٠ هزار ایرانی |اخبار ایران و جهان
اعتراف رجوی به قتلعام بیش از ١٠ هزار ایرانی نامههای مسعود رجوی سرکرده ناپیدای منافقین به میخائیل گورباچف رهبر وقت حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی که در آن به قتلعام بیش از ۱۰ هزار نفر از ایرانیان اقرار شده است منتشر شد کد خبر ۵۳۳۵۴۳ تاریخ انتشار ۳۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳ ۲۵ -علت تماس ۳۰ باره ظریف به معاونش؟/ مداحان مجالس ترحیم راه ورود به مجلس!/ گزینه های احمدی نژادی ها برای ریاست مج
علت تماس ۳۰ باره ظریف به معاونش مداحان مجالس ترحیم راه ورود به مجلس گزینه های احمدی نژادی ها برای ریاست مجلس رابطه دیپلماسی عمومی و عزای عمومی چه کسی اولین بار برخی سیاسیون را اعتدال گرا نامید رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستند یا اینکهپیگیری حادثه منا در عالیترین سطح کشور |اخبار ایران و جهان
پیگیری حادثه منا در عالیترین سطح کشور سخنگوی شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد به مردم اطمینان می دهیم که حوادث رخ داده در منا در عالیترین سطح جمهوری اسلامی ایران پیگیری میشود و نتایج آن را به مردم اعلام میکنیم کد خبر ۵۳۴۱۴۳ تاریخ انتشار ۰۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲ ۳۴ - 25 September 20-
سیاسی
پربازدیدترینها