واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ مهر ۱۳۹۴ (۹:۳۷ق.ظ)
نياز به برنامهريزي بلندمدت براي اصلاح بافتهاي فرسوده شهر قم موج - استاندار قم با اشاره به مشکلات ناشي از توجه به طرحهاي کوتاه مدت در برنامههاي توسعه شهري گفت: اصلاح بافتهاي فرسوده شهر قم نيازمند برنامهريزي بلند مدت است.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي راه و شهرسازي استان قم، سيد مهدي صادقي، استاندار قم، در سومين جلسه ستاد بازآفريني پايدار شهري استان که در سالن امام جواد (ع) در استانداري برگزار شد، ضمن عرض تسليت به مناسبت درگذشت تعدادي از هموطنان در حادثه منا، توجه به برنامههاي بلند مدت در توسعه و عمران شهري را مورد تأکيد قرار داد.
استاندار قم با اشاره به مشکلات ناشي از توجه به طرحهاي کوتاه مدت در برنامههاي توسعه شهري بيان کرد: بايد براي رشد بافت شهري قم و اصلاح بافتهاي فرسوده آن، برنامهريزيهاي بلند مدت را در دستور کار قرار دهيم تا بتوانيم در آينده نيز شاهد آمادهسازي زيرساختهاي لازم براي توسعه شهر قم باشيم.
رئيس ستاد بازآفريني پايدار شهري استان قم تشکيل کميتهاي متشکل از مهندسين مشاور طرحهاي بازآفريني با محوريت اداره کل راه و شهرسازي استان براي جمعبندي و تهيه گزارش مبسوط براي ارائه به ستاد ملي بازآفريني کشور را خواستار شد و ادامه داد: لازمه دستيابي به نتايج مطلوب و عملياتي تهيه سندي اساسي با در نظر گرفتن زير ساختهاي لازم و در گرو همکاري و همافزايي تمام دستگاههاي ذيربط است.
در ابتداي جلسه گزارشي از سوي مهندسين مشاور طرح و معماري در مورد تهيه سند نوسازي شهر قم ارائه شد که در اين خصوص دستگاههاي عضو ستاد نيز عملکرد سازمان متبوع خود در مورد پروژههاي مربوط به سکونتگاههاي غير رسمي، بافتهاي فرسوده و بافتهاي تاريخي را ارائه دادند.
محسن بهشتي، مدير کل راه و شهرسازي استان قم، نيز در اين مراسم با اشاره به وجود ۳۰۰ هکتار بافت تاريخي در شهر قم، بر ضرورت بازآفريني هويتي اين بافت تأکيد کرد و گفت: سند ملي نوسازي و بهسازي بافت در سال گذشته به تصويب هيأت وزيران رسيد و ستادهايي در استانها تشکيل شد تا موضوعات مرتبط با احياي بافت ناکارآمد شهري را دنبال کنند.
وي ادامه داد: به دنبال اين مساله در استان قم هم ستاد استاني احياي بافت صورت گرفت که مساله بهسازي بافتهاي ناکارآمد شهري را با رويکرد جديدي دنبال کنند.
مدير کل راه و شهرسازي استان قم با اشاره به اقداماتي که شهرداري در سالهاي اخير در بافت فرسوده انجام داده گفت: اين اقدامات بيشتر با نگاه بازگشايي معابر و حل مشکلات ترافيکي صورت گرفته و مسائل اجتماعي معمولا در اين اقدامات گنجانده نشده است.
وي با اشاره به اعتباراتي که از سوي سفر مقام معظم رهبري در سال ۸۹ براي سکونتگاههاي غير رسمي در نظر گرفته شده، افزود: دستگاههاي اجرايي در قالب اين اعتبارات ۱۸ پروژه را تعريف کردند که هدف آنها ارتقاي کيفيت زندگي در اين بافتهاي شهري بود.
به گفته بهشتي از دو هزار هکتار بافت فرسودهاي که در شهر قم وجود دارد ۳۰۰ هکتار بافت تاريخي است که نحوه برخورد با آن در مقايسه با سکونتگاههاي غير رسمي متفاوت است. در اين زمينه ۶ محله شناسايي شده که محله باغ پنبه را به صورت پايلوت انتخاب کردهايم و با تملک يک خانه تاريخي نخستين دفتر تسهيلگري امور بافت فرسوده را راهاندازي خواهيم کرد.
وي با اشاره به تعريف پروژههايي در زمينه خدمات روبنايي و زيربنايي در سکونتگاههاي غير رسمي بيان کرد: تاکنون از اجراي اين پروژهها خروجي خوبي گرفتهايم.
مدير کل راه و شهرسازي استان قم در مورد تفاوت رفتار بافتهاي فرسوده و سکونتگاههاي غير رسمي اعلام کرد: حتي در بافتهاي فرسوده مناطق مختلف هم بايد سياستهاي متفاوتي داشته باشيم؛ چراکه فرهنگ و شرايط اقتصادي اجتماعي محلات متفاوت است.
وي درباره بازگشاييهايي که بدون رعايت مسائل اجتماعي در بافت فرسوده صورت گرفته است، ادامه داد: در بسياري از اين نقاط گسستهاي اجتماعي ايجاد شده که جبرانناپذير است. به همين خاطر نبايد به مساله بهسازي بافت فرسوده تنها نگاه کالبدي داشت، بلکه بايد مسائل اجتماعي را در نظر گرفت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]