واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: معاون توانبخشی بهزیستی استان خبر داد: راهاندازی اولین مرکز شبانهروزی موقت کودکان اوتیستیک در خراسان رضوی خبرگزاری پانا: معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: اولین مرکز شبانهروزی موقت نگهداری از کودکان اوتیستیک در خراسان رضوی بزودی راهاندازی میشود.
۱۳۹۴ دوشنبه ۶ مهر ساعت 08:25
به گزارش خبرگزاری پانا، حمیدرضا پوریوسف افزود: به دنبال درخواست خانوادههایی که کودکان مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم دارند و متقاضی نگهداری بچههای خود در مراکز شبانهروزی بودند، بهزیستی استان از سال گذشته مکاتبات و پیگیریهایی را با بهزیستی کشور انجام داد و پس از مدتها پیگیری، نتیجه این شد که یک مرکز شبانهروزی موقت کودکان اوتیستیک در خراسان رضوی به صورت آزمایشی راهاندازی شود.
وی با اشاره به ایجاد مرکز مشابهی در استان گیلان طی هفتههای آینده گفت: در کل کشور همین دو مرکز اجازهی تأسیس یافتهاند که به صورت آزمایشی میباشد و پس از بررسی نقاط ضعف و قوت عملکرد این مراکز، بهزیستی کشور تصمیم میگیرد چه برنامهای در این زمینه داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه نگرش کلی سازمان بهزیستی، خانوادهمحوری است گفت: اولویت آن است که معلولین، سالمندان و بیماران روانی مزمن در منزل و تحت نظر خانواده نگهداری شوند اما هنگامی که شرایط، حاد باشد و خانواده توان نگهداری نداشته باشد باید به او کمک کرد.
این روانپزشک گفت: بیماران اوتیستیک، وضعیت خاصی دارند و نگهداری آنان بخصوص در سنین بالا در منزل، بسیار دشوار است به گونهای که زندگی تمام خانواده، تحت تأثیر آن قرار میگیرد و گاها مشکلات جدی برای بقای خانواده ایجاد میکند.
وی تعداد مراکز فعلی آموزش و توانبخشی کودکان اوتیستیک در خراسان رضوی را 6 مرکز اعلام کرد و گفت: از این تعداد 5 مرکز در مشهد و یکی در طرقبهشاندیز قرار دارد که به حدود یکصد کودک اوتیستیک خدمات آموزشی و توانبخشی به صورت روزانه ارائه میدهند.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی گفت: تعداد کودکان اوتیستیک استان بسیار بیشتر از این است که باید مورد حمایت جامعه قرار گیرند زیرا داشتن اینگونه فرزندان در خانواده، نیاز به کمک و همکاری دوستان، خویشان، همسایگان و ساکنان محله دارد که خانواده بتوانند او را مراقبت کنند.
وی تصریح کرد: حداکثر مدت نگهداری کودک اوتیستیک در مرکز شبانهروزی موقت، یک هفته است که در طول سال کل مدت نگهداری نباید از دو ماه بیشتر شود.
وی بیان داشت: این محدودیت مدت نگهداری در مرکز به این جهت است که خانواده با انگیزهی بیشتری، رسیدگی به کودک اوتیستیک را ادامه دهد.
وی با بیان اینکه میانگین وجود کودکان اوتیستیک در جهان حدود یک درصد کودکان است گفت: اگر چه این آمار بر اساس برخی تحقیقات منابع غربی در حال افزایش است اما در حال حاضر، همین آمار در بیشتر کشورها دیده میشود.
پوریوسف گفت: در ایران نیز، برآوردها حاکی از همین میزان است که در نتیجه میتوان تخمین زد تعداد کودکان اوتیستیک در استان ما بسیار بیشتر از موارد شناسایی شدهی فعلی میباشد.
وی خاطر نشان کرد: البته اوتیسم، شامل طیفی از بیماریهای اختلال رشد است که سطوح و گونههای مختلفی از آن دیده میشود.
وی یادآور شد: اختلال در روابط فردی و اجتماعی، اختلال در تکلم، اعمال تکراری و کلیشهای، کند بودن پردازش اطلاعات در مغز، گوشهگیری و انزوا، بیشحسی بخصوص در شنوایی و لامسه، اختلال توجه و برخی علائم عصبی و روانی، از مختصات این طیف بیماریها هستند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]