واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تعرفههای خدمات آزمایشگاهی اصلاح شود
کد خبر: ۵۳۴۸۱۲
تاریخ انتشار: ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۹ - 27 September 2015
عضو کمیته علمی سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی گفت: با وجود هزینه 2 تا 3هزار میلیاردی دولت برای طرح تحول سلامت، خرید تجهیزات جدید آزمایشگاهی در بخش دولتی بدون اصلاح سرانه درمان، مراکز آزمایشگاهی را به گورستان تجهیزات آزمایشگاهی بدل میکند.
به گزارش ایسنا، دکتر علی صادقیتبار در آستانه برپایی سومین کنگره فناوریهای نوین آزمایشگاهی که 12 تا 14 مهر ماه امسال در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود، افزود: با توجه به اینکه تجهیز مراکز پزشکی و درمانی به فناوریهای نوین پزشکی و آزمایشگاهی منوط به بکارگیری نیروهای انسانی متخصص از یک سو و از سوی دیگر تامین هزینههای مربوط به خرید کیت و مواد مصرفی این دستگاهها و نیز تامین هزینههای تعمیر و نگهداری آنهاست، به دلیل کمبود نیروی انسانی متخصص در مراکز دولتی و تامین نشدن اعتبار برای هزینههای بعدی کیت و ملزومات مصرفی دستگاه های جدید، سرمایه گذاری در این زمینه عملا اتلاف منابع است.
وی افزود: کشورهایی از سیستمهای درمانی کارآمد برخوردارند که به جای تزریق مستقیم منابع به مراکز درمانی عمومی، به اصلاح سرانه درمان پرداخته اند. از آنجا که تزریق منابع مالی از سوی دولت به مراکز خدماتی - درمانی اقدامی مقطعی و شوکآور است، این شیوه از کارایی چندانی برخوردار نیست. تنها اقدام اساسی در این حوزه اصلاح تعرفه ها از طریق اصلاح سرانه درمان است.
به گفته دکتر صادقی تبار، سیستم های آزمایشگاهی بخش دولتی به دلیل بضاعت اندک مالی و کمبود نیروی انسانی متخصص، قادر به ارایه خدمات با کیفیت مناسب نیستند. از سوی دیگر دولت در نظر دارد در زمینه تجهیز، راهاندازی و توسعه مراکز جدید خدماتی- درمانی سرمایه گذاری هنگفتی انجام دهد که این اقدام با برنامه های دولت مبنی بر منع گسترش بدنه اجرایی بخش دولتی منافات دارد.
وی اظهار داشت: دولت می تواند با تعامل با انجمن های علمی- صنفی آزمایشگاهی و آزمایشگاه های بخش خصوصی از توان این مراکز که عمدتا از امکانات مناسب و تجهیزات نوین برخوردارند، استفاده کند و انجمن های مذکور آمادگی هر نوع همکاری را با دولت در این زمینه دارند.
عضو کمیته علمی سومین کنگره فناوری های نوین آزمایشگاهی با تاکید بر رشد سرعت تکنولوژی به ویژه در بخش خدمات آزمایشگاهی گفت: از آنجا که برخی از این سیستم ها به دلیل ورود تکنولوژی های جایگزین در کمتر از پنج سال از گردونه فعالیت خارج می شوند و در برخی موارد عمر مفید این تکنولوژی ها حداکثر به پنج سال می رسد، لازم است در تعیین قیمت تمام شده خدمات مرتبط لحاظ شود.
وی افزود: از سوی دیگر هر روز شاهد ورود تجهیزات جدیدتر با امکانات مناسبتری به بازار تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی هستیم که به منظور بهره مندی مطلوبتر از این سیستمها، استفاده از توان تجهیزاتی بخش خصوصی کمک موثری به اجرایی شدن برنامههای توسعهای دولت خواهد کرد.
صادقی تبار با ابراز خرسندی از برگزاری سومین کنگره فناوری های نوین آزمایشگاهی خاطر نشان ساخت: از آنجا که یکی از سه رکن اساسی یک آزمایش صحیح در آزمایشگاههای تشخیص طبی، بهره گیری از تکنولوژی روزآمد است، توجه به انتخاب و استفاده از تکنولوژی های نوین در دستیابی به کیفیت در خدمات آزمایشگاهی امری ضروری است که این امر در کنار نیروی انسانی و کیت های با کیفیت، میتواند نقش مهمی در ارایه خدمات با کیفیت بالا داشته باشد و برگزاری این کنگره می تواند، گام موثری برای معرفی هر چه بیشتر و بهتر این فناوری ها به جامعه آزمایشگاهیان کشور باشد.
سومین کنگره فناوری های نوین آزمایشگاهی با رویکرد پزشکی آینده نگر 12 تا 14 مهرماه امسال در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]