واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۵:۶ب.ظ)
دبير کل جمعيت هلال احمر: پزشکان هلال احمر همراه با حجاج ايراني در صحراي عرفات مستقر بودند موج - دبير کل جمعيت هلال احمر با تاکيد بر اينکه پزشکان هلال احمر همراه با حجاج ايراني در صحراي عرفات حضور داشتند، گفت: در حال حاضر ۱۰۲ مصدوم فاجعه منا در بيمارستانهاي هلال احمر و سعودي بستري هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، علي اصغر احمدي ضمن عرض تسليت به پيشگاه حضرت وليعصر (عج)، مقام معظم رهبري، جهان اسلام و همچنين هموطنان داغدار ميهن اسلامي، اظهار داشت: روز عيد قربان از طريق تماس تلفني متوجه وقوع فاجعه اي دردناک در منا شدم که بلافاصله از طريق برقراري ارتباط با ضيايي، رئيس جمعيت هلال احمر و مرعشي، رئيس مرکز پزشکي حج و زيارت هلال احمر، در جريان کامل اين فاجعه قرار گرفتم.
دبير کل جمعيت هلال احمر به تعداد پزشکان هلال احمر در حج تمتع سال جاري اشاره کرد و افزود: جمعيت هلال احمر در قالب هيئت پزشکي بالغ بر ۵۰۰ نفر نيرو را در مکه مکرمه و مدينه منوره براي ارائه خدمات بهداشتي و درماني به زائران ايراني خانه خدا ساماندهي کرده بود که از اين تعداد ۳۸۰ تن را پزشکان عمومي و متخصص که در درمانگاههاي موقت و همچنين بيمارستانهاي هلال احمر فعاليت ميکنند.
وي ادامه داد: با توجه به اينکه براي انجام مناسک حج، هيچ زائري در مدينه مستقر نبود و همگي زائران خانه خدا براي انجام مناسک به مکه آمده بودند، به تبع آن پزشکان هلال احمر نيز همراه با حجاج ايراني در صحراي عرفات بودند.
نيروهاي سعودي پس از وقوع حادثه هم به نيروهاي امدادي اجازه کمک رساني ندادند
دبيرکل جمعيت هلال احمر با اشاره به اينکه استقرار نيروهاي هلال احمر ايران در زمان انجام مناسک حج داراي قوانين و مقررات خاصي است و نيروهاي سعودي اجازه استقرار نيروهاي پزشکي و امدادي هلال احمر را در هر مکاني را نميدهند، اما پزشکان هلال احمر همراه زائران هستند، گفت: نيروهاي سعودي حتي پس از وقوع حادثه نيز به نيروهاي امدادي و تيم پزشکي هلال احمر اجازه کمک به زائران خانه خدا که دچار آسيب شده بودند را ندادند.
وي اذعان داشت: حتي در مواردي که پزشکان هلال احمر ايران براي کمک به زائران مراجعه ميکردند نه تنها اجازه کمک نميدادند، بلکه زماني که متوجه ميشدند که پزشک ايراني است برخورد تند و زننده اي با پزشکان داشتند، اما از ساعت ۲۳ روز عيد قربان آرام آرام زمينههاي همکاري فراهم شد و نيروهاي هلال احمر موفق شدند وارد عمل شوند و به زائران ايراني کمک کنند.
۱۰۲ نفر در مراکز درماني هلال احمر و بيمارستانهاي سعودي بستري هستند
احمدي با تاکيد بر اينکه تا اين لحظه ۱۰۲ تن از هموطنانمان که در حادثه منا مصدوم شدهاند در بيمارستانهاي هلال احمر و بيمارستانهاي سعودي بستري هستند و تحت درمان قرار دارند که اکثراً رو به بهبود هستند و تنها ۱۰ نفر از مصدومان نيازمند ادامه روند درماني در بيمارستان هستند.
وي در خصوص انتقال پيکر جان باختگان و مصدومان و مجروحان حادثه منا به داخل کشور، اظهارداشت: امکان انتقال پيکر جانباختگان و مصدومان تا روز دوشنبه (۶ مهر) وجود ندارد؛ چرا که تا صبح روز دوشنبه هيچ پروازي از جده انجام نميشود.
دبير کل جمعيت هلال احمر ياداور شد: براي حل و فصل مشکلات موجود براي انتقال مجروحان و پيکر جان باختگان کميته اي از سوي ستاد ويژه دولت تشکيل و مقرر شد تا زمينههاي لازم براي انتقال و امدادرساني به زائران به سرعت انجام شود.
تمامي دستگاههاي مرتبط بدون وقفه فعاليت ميکنند
احمدي با بيان اينکه در بحران جانسوز منا، تمامي ردههاي مختلف اجرايي در تشکيلات بدون وقفه فعاليت ميکنند، تصريح کرد: محروميتها در عربستان سعودي براي ارائه خدمات به زائران ايراني جدي است و براي تسهيل در امور، وزير کشور به همتاي سعودي خود نامه نوشت، دکتر ضيائي، رئيس جمعيت هلال احمر نيز ۲ بار در نامههاي جداگانه از همتاي سعودي خود خواست تا براي ارائه خدمات به زائران ايراني با نيروهاي هلال احمر ايران در مکه همکاري شود که سرانجام مشخص شد تا ۱۰ تيم تخصصي جست و جو براي يافتن مفقودان اقدام کنند؛ علاوه بر آن ۲ تيم تخصصي جست و جو نيز تمامي بيمارستانها و درمانگاههاي خصوصي را در جده و طائف به دنبال مفقودان ايراني ميگردند تا بلکه اثري از آنان پيدا شود.
به گفته وي، نيروهاي سعودي اجازه حضور نيروهاي هلال احمر را در سردخانهها براي جست و جوي مفقودان نميدهند و اين موضوع کار را با مشکل مواجه کرده است و امروز که به دنبال مفقودان همه جا را جست و جو ميکردند با ۵۰۰ عکس مواجه شدند که بايستي زائران ايراني را از داخل آن شناسايي ميکردند.
دبير کل جمعيت هلال احمر افزود: حجاج امشب به هتلهاي محل اقامت خود با ميگردند و امکان بازگشت مفقودان ايراني نيز به هتلهاي محل اسکان خود وجود دارد.
انجام پرواز فوق العاده براي انتقال مصدومان و پيکر جانباختگان نيازمند مجوز از سعوديان است
احمدي با اعلام اينکه هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران و همچنين هواپيمايي ماهان آمادگي خود را براي انجام پرواز فوق العاده به منظور انتقال مصدومان و پيکر جان باختگان را اعلام کردهاند، تاکيد کرد: براي انجام پرواز فوق العاده نيازمند صدور مجوز از سوي عربستان هستيم.
وي با تاکيد بر اينکه دومين جلسه کميته ويژه تسريع در انتقال مصدومان و پيکر جانباختگان برگزار ميشود، گفت: در اين جلسه تدابير لازم به منظور انجام اقدامات مختلف مورد ارزيابي قرار خواهد گرفت.
گزارشي مبني بر بدرفتاري با مصدومان و بيماران ايراني در مکه نداشتيم
دبير کل جمعيت هلال احمر در خصوص برخي بدرفتاريها با پزشکان ايراني در مکه مکرمه، افزود: گزارشي مبني بر اينکه تعمداً در همه مراکز درماني عربستان با بيماران و يا مصدومان ايراني بد رفتاري شده وجود ندارد.
وي ادامه داد: يکي از همکاران روابط عمومي مرکز پزشکي حج و زيارت جمعيت هلال احمر که مشغول عکاسي بوده است، کارش متوقف شده و دوربين از سوي نيروهاي سعودي ضبط شده است که در حال حاضر مشکل خاصي وجود ندارد.
احمدي در خصوص سؤال مجري برنامه مبني بر اينکه در شبکههاي مجازي جمع آوري و انتقال اجساد به وسيله لودر منتشر شده است، خاطرنشان کرد: اين عکس متعلق به حج امسال نيست و شواهد حاکي از آن است که اين عکس متعلق به سالهاي قبل است، اما به دليل کمبود نيرو اجساد در منا با ليفتراک منتقل ميشده است که اين حرکت قابل قبول نيست و نوعي بي احترامي به فرد جان باخته محسوب ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]