تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مردم را به غير از زبان خود، دعوت كنيد، تا پرهيزكارى و كوشش در عبادت و نماز و خوبى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830559280




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فعالان تجاري شرکت هاي مشاوره سرمايه گذاري را جدي نمي گيرند


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۵ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۱۹ق.ظ)
انتقاد رئيس انجمن سرمايه گذاري ونظارت بر طرح ها در گفتگو با موج: فعالان تجاري شرکت هاي مشاوره سرمايه گذاري را جدي نمي گيرند موج - دولت به جاي اين که توان بخش خصوصي را تقويت کند طرح ها را در اختيار واحد هاي تحت مجموعه خودش قرار مي دهد و در واقع مدار پروژه ها بين دولت، شرکت هاي دولتي و خصولتي مي چرخد
رضا پديدار رئيس انجمن سرمايه گذاري ونظارت بر طرح ها در گفتگو با خبرنگار موج گفت:متاسفانه کساني که مي خواهند وارد کار تجارت شوند کمتر به سراغ شرکت هاي مشاروه سرمايه گذاري مي روند. دليل اصلي آن هم به ساختار اقتصادي کشور برمي گردد.در واقع هرم اقتصادي کشور دولتي است و دولت بر بيش از 80 درصد اقتصاد حاکم است.علاوه بر اين، التهابات اقتصادي چند سال اخير منجر به توزيع نامتعادل منابع مالي بدون مطالعات اقتصادي و واگذاري اعتبارات به افراد خاص و فساد اداري شد. اين امر در نهايت چرخه صحيح در واگذاري طرح ها و پروژه ها را مخدوش کرد.
پديدارادامه داد:بخشي از طرح ها هم که درباره آن مطالعات اقتصادي صورت مي گيرد؛ عمدتا طرح هاي بخش دولتي است.دولت به جاي اين که توان بخش خصوصي را تقويت کند طرح ها را در اختيار واحد هاي تحت مجموعه خودش قرار مي دهد و در واقع مدار پروژه ها بين دولت، شرکت هاي دولتي و خصولتي مي چرخد .اين همان بلايي است که اقتصاد ما را تهديد مي کند و فعالان بخش خصوصي نمي توانند بر اساس ظرفيت هاي ايجاد شده فعاليت خود را دنبال کنند.
وي با يادآوري اين که انجمن سرمايه گذاري و نظارت بر طرح ها با توجه به نيازداخل تاسيس شد؛گفت:حدود 14 سال از تاسيس اين انجمن مي گذرد و در بدو تاسيس با همکاري بانک صنعت و معدن به عنوان مشاور و حامي اين انجمن، راهکارهايي ارايه شد تا شرکت ها بتوانند طرح هاي توجيهي، اقتصادي و فني تمام پروژه هايي که به شکل مستقيم و غير مستقيم از منابع جاري و عمراني کشور استفاده مي کنند؛ را بررسي کنند.
وي ادامه داد:در چند سال ابتدايي تاسيس اين انجمن بيش از 40 شرکت معتبر فعال بودند و اکنون اين تعداد به بيش از يکصد شرکت افزايش پيدا کرده است . متاسفانه در دولت نهم و دهم واگذاري طرح ها از روال منطقي خود خارج و بدون انجام بررسي هاي فني و توجيحي به افراد و به خصوص شرکت هاي خصولتي واگذار شد. به موازات اين موضوع شبکه بانکي ،کانون مشاوران سرمايه گذاري را تاسيس کردند.اين کانون درراستاي اجراي مصوبه هيات وزيران بود تا شرکت هاي مشاوره اي مورد وثوق شبکه بانکي قرار بگيرد.فعاليت اين کانون باعث شد تا از فعاليت شرکت هاي عضو انجمن کاسته شود. اما در نهايت اين کانون حالت دولتي به خود گرفت و با تشديد بورکراسي اداري حاکم بر آن،ميزان استقبال از ان کاهش يافت.
وي با بيان اين که اکنون به دنبال فعال سازي مجدد اين انجمن هستيم؛تصريح کرد: تا کنون فضا سازي خوبي انجام شده اما کارها عملياتي نشده است.چنانچه دولت بتواند طرح هاي عمراني را توزيع کند؛فعاليت هاي اين انجمن نيز قابليت اجرايي پيدا مي کند.امسال و سال گذشته دولت منابعي نداشته که در طرح هاي عمراني هزينه کند و منابع خود را صرف پروژه هاي نيمه تمام کرده است.بنابراين پروژه و طرح جديدي تعريف نشده که متخصصان طرح هاي توجيهي و فني آن را تهيه کنند و در اختيار کارشناسان قرار دهند.
وي در پاسخ به اين که شرکت هاي مشاوره توانايي ارايه مشاوره به شرکت هاي خارجي را دارند يا خير؛گفت: شخصا با اولين هيات هايي که وارد کشور شدند؛ گفتگو کرده و درباره وجود شرکت هاي مشاوره سرمايه گذاري اطلاع رساني کردم.شرکت هاي مهندسي مشاور مي توانند طرح ها را آناليز کرده و در سطح ملي و بين المللي عرضه کنند.
پديدار با بيان اين که طي دو ما گذشته با 11 هيات خارجي وارد گفتگو شده ام در پاسخ به سوالي درباره رتبه بندي شرکت هاي مشاوره سرمايه گذاري اظهار داشت:مهم ترين شاخص رتبه بندي،نيروي متخصص فعال دراين شرکت هاست.نيروهاي متخصص بايد در زمينه هاي فني، توليدي، صنعتي و بازرگاني تخصص داشته و در واقع چند بعدي باشند.شرکت ها در سه گروه A،B،C رتبه بندي شده اند و همان طور که گفتم مهم ترين شاخص آن نيروي انساني است.شاخص بعدي بانک هاي اطلاعاتي است.شرکت هاي مشاورسرمايه گذاري بايد قوي ترين بانک اطلاعاتي را در حوزه ملي و بين المللي داشته باشند. شاخص سوم استانداردهاست. شرکت هاي مشاوره سرمايه گذاري بايد گواهينامه ها و استاداردهاي بين المللي مرتبط با اين حوزه را کسب کنند.مورد بعدي هم امکانات فني، دستگاه و تجهيزات است.
وي افزود:گروه A شرکت هايي اند که محدوديت سقف سرمايه گذاري ندارند. گروه b برايشان محدوديت منابع در نظر گرفته ايم و گروه c هم در خصوص پروژه هاي کوچک فعاليت مي کنند.
رئيس انجمن سرمايه گذاري و نظارت بر طرح ها در خصوص اين که آيا طرح هاي موجود قابليت جذب سرمايه گذار خارجي را دارند يا خير؛ اظهار داشت:پروژه ها به چند دسته تقسيم مي شوند و در قالب سرمايه گذاري هاي مشترک،سرمايه گذاري هاي خارجي و طرح هاي نيمه تمام ارايه مي شوند.بنابراين در مذاکرات با سرمايه گذاران خارجي اين اطمينان را به آن ها مي دهيم که مشاوره هاي فني و توجيهي را خودمان انجام مي دهيم.
وي اضاف کرد:در پروژه هاي پايين دستي تسلط کافي بر شاخص ها، ابزار، امکانات، طرح ها و در مجموع کل فرايند پروژه را داريم.در نتيجه اين اطمينان را به آن ها مي دهيم که در صنايع پايين دستي هيچ گونه نگراني نداشته باشند.البته خود آن ها هم مي توانند چنانچه پيشنهادي دارند به دولت ايران ارايه کنند که عمدتا به طرح هاي نيمه تمام بر مي گردد.
وي تصريح کرد:بر اساس آمار رئيس سازمان مديريت و برنامه ريزي بيش از 65 هزار پروژه نيمه تمام در کشور داريم که حدود 6 هزار پرژه قابل توجه در صنايع پايين دستي حوزه نفت است.شرکت هاي خارجي براي حضور در اين پروژه ها چنانچه بخواهند دورنماي واقعي از روند اجرايي و عملياتي طرح مود نظر داشته باشند بايد کار را به شرکت هاي مشاوره سرمايه گذار داخلي واگذار کنند.
پديدار در خصوص جذب سرمايه گذار خارجي هم گفت: جذب سرمايه گذار خارجي نياز به ايجاد زيرساخت ها دارد.مهمترين کاري که بايد در اين زمينه انجام شود؛ تبيين قوانين و مقررات است. قوانين وجود دارد اما در شناسايي و پياده کردن آن ها ضعف داريم.
پديدار ادامه داد:ضمانت اجرايي سپرده ها،ميزان سودي که از پروژه به دست مي آيد،نحوه خارج کردن اصل و سود پول از کشور بخشي از سوالاتي است که براي سرمايه گذار خارجي مبهم است. سازمان ها وزارتخانه ها و موسساتي که منابع در اختيارشان است بايد دراين خصوص شفاف سازي کنند و اگر نمي توانند آن را به شرکت هاي مشاوره، واگذار کنند. اين شرکت ها همان طور که طرح توجيهي تهيه مي کنند؛اين موضوع را نيز تحت پوشش قرار مي دهند اما متاسفانه دولت فقط اطراف خود را نگاه مي کند و به توانايي بخش خصوصي و شرکت هاي خارجي توجه چنداني ندارد.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن