واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روند كاهشي قيمت جهاني مواد غذايي ادامه دارد
ادامـه كـاهش قيمتهاي جهاني محصولات غذايي طي ماه اوت در پي وفور عرضه، ركود بهاي انرژي و نگراني از كند شدن رشد اقتصادي چين، باعث شد شاخص بهاي مواد غذايي فائو به پايينترين ميزان طي هفت سال اخير سقوط كند.
به گزارش «جوان» به نقل از دفتر نمايندگي فائو در جمهوري اسلامي ايران، ادامه كاهش قيمتهاي جهاني محصولات غذايي طي ماه اوت (10مرداد الي 10 شهريور) در پي وفور عرضه، ركود بهاي انرژي و نگرانيها از كند شدن رشد اقتصادي چين، باعث شد شاخص بهاي مواد غذايي فائو به پايينترين ميزان طي هفت سال اخير سقوط كند.
اين شاخص در ماه اوت به 7/155 واحد رسيد كه در مقايسه با ماه قبل (ژوئيه) به ميزان 2/5درصد كاهش داشته است، اين روند نزولي عملاً شديدترين افت قيمتها از سپتامبر سال 2008 بدين سو به شمار ميآيد، به طوري كه تقريباً تمامي محصولات غذايي اصلي به ثبت رسيده در بازار را تحت تأثير خود قرار داده است.
شاخص وزن تجاري فائو در سطح بازارهاي بينالمللي پنج گروه اصلي كالايي شامل حبوبات و غلات، گوشت، محصولات لبني، روغنهاي گياهي و شكر را مورد بررسي قرار داده است.
بنابر اين گزارش در ماه اوت شاخص قيمت غلات به طور متوسط به 9/154 واحد رسيد كه در مقايسه با ماه ژوئيه 7 درصد و مدت مشابه در سال قبل 1/15 درصد كاهش را نشان ميدهد. اين افت در پي افت قيمت گندم و ذرت بود كه طي دو ماه قبل از افزايش معتدل قيمتها برخوردار بودند. ادامه بهبود گمانهزنيها در خصوص چشم انداز توليد براي سالهاي
16 - 2015 نيز تا حدودي بر افت شديد قيمت غلات تأثيرگذار بوده است.
گمانهزني فائو حاكي از رسيدن رقم توليد جهاني غلات به 2 هزار و 540 تن براي سال 2015 است كه بالغ بر 8/13 ميليون تن بيشتر از برآوردهاي انجام گرفته در ماه ژوئيه قلمداد ميشود. با اين وجود همچنان اين رقم 21 ميليون تن (معادل 8/0 درصد) پايينتر از ركورد سال 2014 است. بازنگري در تصحيح رقم پيش بينيها ناشي از تغييرات توليد و چشم انداز توليد دانههاي درشت، گندم و برنج بود.
بر اساس اين گزارش فائو، شاخص قيمت روغنهاي گياهي در ماه اوت به طور متوسط به 9/134 واحد رسيد كه 6/8 درصد پايينتر از ماه ژوئيه بود و پايينترين ميزان از سطح ماه مارس 2009 بدين سو محسوب ميشود. اين افت نشان دهنده سير نزولي قيمتهاي روغن پالم در فاصله 5/6 سال اخير است كه در پي كاهش تقاضاي واردات اين محصول به ويژه از سوي هند و چين روي داده كه عملاً وفور عرضه اين محصول را در بازار به همراه داشته است.
از سوي ديگر قيمتهاي شيرخشك، پنير و كره نيز به واسطه افت 1/9 درصدي شاخص بهاي مواد لبني در ماه اوت و رسيدن به عدد 5/135واحد، با سقوط چشمگيري همراه بودند كه عملاً از ضعف بازار در پي كمرنگ شدن تقاضاي واردات از سوي چين و كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا ناشي شده است.
اين گزارش ميافزايد: افت شديد شاخص قيمت شكر نيز در ماه اوت با سقوط 10 درصدي در مقايسه با ماه ژوئيه به 2/163 واحد رسيد كه به طور عمده در پي كاهش ارزش رئال (واحد پول) برزيل در برابر دلار امريكا اتفاق افتاد به گونهاي كه عملاً زمينههاي تبديل شدن هند به عنوان بزرگترين توليدكننده شكر جهان و صادركننده اصلي اين محصول براي فصل تجاري 16 - 2015 را در پي داشت.
در مقايسه با روند نزولي كلي قيمتهاي محصولات غذايي، قيمت گوشت در ماه اوت از تغيير چنداني برخوردار نبود و تقريباً در مقايسه با ماه ژوئيه ثابت ماند.
با اين وجود در مقايسه افزايش ناگهاني و تاريخي شاخص قيمت گوشت در ماه اوت سال 2014، قيمت اين محصول به طور كلي در مقايسه با سال گذشته به ميزان 18 درصد كاهش داشته است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]