واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: قرارداد نفتی ipc به جای لندن در تهران معرفی می شود
وزیر نفت: نشست معرفی قراردادهای جدید نفتی (IPC) به جای لندن در تهران برگزار می شود و قراردادهای جدید نفتی تا دو هفته آینده به تصئیب هیئت دولت می رسد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، بیژن زنگنه با اشاره به این که قراردادهای جدید نفتی آبان امسال در تهران به سرمایه گذاران خارجی معرفی خواهد شد، افزود: در نشستی که در تهران برگزار می شود طرح هایی که قرار است در قالب این قرارداد توسعه پیدا کند به سرمایه گذاران معرفی خواهد شد.
وی با تاکید بر این که اصل این همایش به جای لندن در تهران برگزار خواهد شد، تصریح کرد: شرکتهایی که از اجلاس تهران جا ماندند می توانند در اجلاس لندن حضور پیدا کنند.
وزیر نفت پیشتر نیز درباره آخرین وضع تصویب این قرارداد در هیئت وزیران گفت: قراردادهای جدید نفتی حداکثر ظرف دو هفته آینده در هیئت دولت تصویب می شود.
پیش بینی می شود با توجه به رقابت شرکتها برای حضور در صنعت نفت ایران، همایش نفتی تهران نیز با استقبال شرکتهای خارجی روبرو شود.
وزارت نفت با هدف تسریع در توسعه میدانهای نفت و گاز، جبران کم کاری سالهای گذشته در میدانهای مشترک و وارد کردن فناوریهای نوین اقدام به طراحی مدل جدید قراردادهای نفتی کرد که به دلیل تحریم، معرفی آن به سرمایه گذاران و شرکتهای خارجی با تاخیر همراه شده است.
بر اساس این گزارش، هم اندیشی قرارداد جدید نفتی ایران (IPC) اسفند 92 با حضور شرکتهای بزرگ بین المللی در تهران برگزار شد؛ در قراردادهای موسوم به IPC قرار براین است که حلقه های مختلف صنعت نفت ( اکتشاف، توسعه و تولید) به صورت یکپارچه واگذار شوند تا شرکتهای خارجی با چنین قراردادی، انگیزه ای برای حضور در صنعت نفت ایران داشته باشند. در این نوع قرارداد مالکیت مخزن قابل انتقال نیست و مالکیت آن واگذار نمی شود و تولید صیانتی از مخزن، یکی از مهمترین مباحث در این قراردادهاست.
دراین مدل از قرارداد، عملیات اکتشاف به پیمانکار واگذار می شود و باید سعی شود شرکتهای خارجی به مناطق پر ریسک صنعت نفت وارد شود زیرا قاعده در دنیا این است که هزینه سنگین اکتشاف را شرکتهای خارجی تامین کنند و نباید هزینه های ملی صرف مخارج اکتشاف شود.
انتقال فناوری و شفافیت مالی یکی از مهمترین مباحث قراردادهای جدید (IPC) است که بر اساس آن قرار است در قراردادهای جدید، کارشناسان ایرانی در کنار شرکتهای سرمایه گذار خارجی قرار گیرند تا با آخرین فناوریهای روز دنیا آشنا شوند. ضمن این که باید خود نیز در این انتقال و دریافت تکنولوژی بهتر عمل کنند.
افزایش ضریب بازیافت مخازن نیز یکی از مهمترین اهداف این قرارداد است که با توجه به این که نیمی از میدانهای کشور در نیمه دوم عمر خود قرار دارند، هر یک درصد افزایش ضریب، معادل 500 میلیارد دلار افزایش ثروت ملی است.
شنبه ۴ مهر ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]