تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):کم گویی ، حکمت بزرگی است ، بر شما باد به خموشی که آسایش نیکو و سبکباری و سبب تخفی...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845223466




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکلات ايران و آمريکا با دست دادن حل نمي‌شود/ ادامه حرکت در مسير تخاصم بي نتيجه است


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳ مهر ۱۳۹۴ (۲۲:۱۳ب.ظ)
روحاني در ديدار مديران و مجريان ارشد رسانه‌هاي بين المللي: مشکلات ايران و آمريکا با دست دادن حل نمي‌شود/ ادامه حرکت در مسير تخاصم بي نتيجه است موج - رئيس جمهوري در ديدار مديران و مجريان ارشد رسانه‌هاي آمريکايي و بين المللي، با تشريح و تبيين مواضع منطقه اي و بين المللي جمهوري اسلامي ايران، به پرسش‌هاي آنان پاسخ داد.
به گزارش خبرگزاري موج، حجت الاسلام و المسلمين حسن روحاني صبح جمعه و در نيويورک، در ابتداي اين نشست به موضوع توافق هسته اي ايران با گروه 1+5 اشاره کرد و اظهار داشت: سال گذشته بحث بر سر اين بود که آيا اين مذاکرات به نتيجه مي‌رسد يا خير؟ اما اکنون سؤال اين است که آيا اين توافق بخوبي اجرايي خواهد شد و آيا مي‌تواند زمينه اي براي توافقات بهتر و حل اختلافات در خصوص مسائل ديگر باشد؟
رئيس جمهوري، سپس به بررسي تغييرات و تحولاتي که در مسائل منطقه نسبت به سال گذشته روي داده، پرداخت و گفت: اوضاع عراق امسال نسبت به سال گذشته بهتر شده است هر چند که براي موفقيت ارتش و مردم عراق در مقابل گروه‌هاي تروريستي هنوز قدم‌هاي مهمي باقي مانده است. در خصوص سوريه نيز بحث آوارگان سوري ابعاد جديدي از مسائل منطقه اي و بين المللي را پديد آورده است.
روحاني با تاکيد بر اينکه «آوارگان سوري مردمي هستند که پيش از اين با آرامي در سوريه و با مديريت همين دولت زندگي مي‌کردند و تروريست‌ها و جنگ افروزان دليل اصلي آوارگي آنان هستند»، ادامه داد: وضعيت در يمن امسال در مقايسه با سال گذشته بدتر شده است. مردم با مداخله نظامي و حملات برخي کشورهاي منطقه بويژه عربستان در وضعيت غيرقابل تحملي بسر مي‌برند و بايد براي نجات مردم فکر عاجلي کرد.
رئيس جمهوري افزود: از رسانه‌هاي همگاني انتظار مي‌رود که به سياستمداران براي هموارتر کردن مسيري که به نفع مردم منطقه باشد، کمک کنند و اجازه ندهند دشمني‌ها و بدبيني‌هاي غير واقعي ميان ملت‌هاي منطقه گسترش يابد.
رئيس جمهوري در ادامه اين نشست و در پاسخ به پرسشي درباره امکان مبادله زندانيان آمريکايي و ايراني و از جمله خبرنگار واشنگتن پست، گفت: برخي از اين افراد از نظر ما ايراني هستند چرا که طبق قوانين ايران، ما دو تابعيتي را نمي‌پذيريم و البته از سوي ديگر، عده اي ايراني هم در آمريکا زنداني يا بي دليل تحت تعقيب هستند.
روحاني افزود: من با کلمه مبادله و تبادل موافق نيستم و معتقدم بايد هر دو دولت بر مبناي قانون به تسريع در امور قضايي، تسهيل در امور کنسولي و درنهايت آزادي سريع‌تر آن‌ها کمک کنند. البته موضوع زندانيان در ايران در اختيار قوه قضاييه است و قويه مجريه دخالت مستقيمي در اين زمينه نمي‌تواند انجام دهد. در عين حال رئيس جمهوري به عنوان مجري قانون اساسي مي‌تواند موضوع را پيگيري کند و اگر لازم بود تذاکرات لازم را بدهد. براي من مهم است که اين افراد اگر راهي وجود دارد زودتر آزاد شوند.
از رئيس جمهوري سؤال شد ايران با دولت اسد پيوند دارد، آيا ميان ايران و آمريکا در ارتباط با سوريه هماهنگي صورت گرفته است و به طور نمونه آيا وزيران خارجه دو کشور صحبت و هماهنگي داشته‌اند؟
روحاني پاسخ داد: ايران با حکومت سوريه روابط داشته و خواهد داشت. آنچه در سوريه اتفاق افتاده اين بوده که گروهي در داخل به حکومت معترض بودند اما در فاصله کمي فعاليت‌هاي گروه‌هاي تروريستي در آن کشور چنان تشديد شد که آن گروه معترض عملاً به سايه رفتند و درگيري کنوني به درگيري گروه‌هاي تروريستي و ارتش سوريه تبديل شده است.
رئيس جمهوري افزود: البته معتقديم بايد فضايي ايجاد شود که معترضان هم نظرات خود را اعلام کنند و در فرايندي، تغييرات لازم در قانون اساسي هم ايجاد شود.
روحاني تصريح کرد: اما امروز نگراني اصلي آوارگي مردم سوريه، تخريب آن کشور توسط گروه‌هاي تروريستي و کشته شدن مردم بيگناه سوريه به دست تروريست‌ها است. مبارزه با تروريسم بي ترديد اولويت اول سوريه است. ثبات بدون دموکراسي ممکن نيست و از طرف ديگر نمي‌توان وسط ميدان تروريسم و جنگ از دمکراسي گفت و صندوق رأي گذاشت.
رئيس جمهوري افزود: ايران هم در زمينه سوريه طرحي دارد و اين طرح را با دوستان و کشورهاي علاقه مند به مشورت گذاشته است و اميدواريم راه حلي جمعي براي سوريه پيدا شود که پايان آن، پايان تروريسم، بازگشت آوارگان به کشورشان و فرايند گفت و گو ميان گروه‌هاي سوري براي آينده باشد و ما در حال گفت و گو با کشورهاي مختلف در اين عرصه هستيم.
روحاني همچنين در جواب سوالي درباره مخالفت آمريکا با حضور ايران در مذاکرات مربوط به سوريه و اينکه به نظر مي‌رسد اکنون در اين موضع خود تجديد نظر کرده‌اند، گفت: آمريکايي‌ها اگر قبلا با حضور ايران مخالف بودند خطا و اشتباه بوده است. چه کسي بخواهد و چه نخواهد ايران به عنوان کشور قدرتمند و تأثيرگذار در منطقه حضور تعيين کننده دارد و اين واقعيت است.
رئيس جمهوري افزود: همه کشورهايي که مي‌توانند نقش مثبتي در زمينه سوريه ايفا کنند بايد به صحنه بيايند. اما اينکه آيا ايران و آمريکا در اين زمينه مذاکره مي‌کنند و يا نه قبلا گفته شده که عمل کامل به توافق هسته اي يک آزمايش بزرگ براي اعتماد است. توافق در آمريکا به مرحله اجرا نزديک شده و در ايران هم همينطور، تحريم‌ها بايد به طور کامل برداشته شوند تا مردم ايران احساس کنند که مذاکره ثمربخش است. بعد از آن ممکن است بتوان راجع به موضوعات ديگر هم دو کشور وارد گفت و گو شوند.
خبرنگاري از روحاني پرسيد: کاخ سفيد گفته است که باراک اوباما تمايل دارد بحثي با شما داشته باشد اما ايراني‌ها تمايلي نشان نداده‌اند. بعد از اين توافق هسته اي، چرا شما حاضر نيستيد با رئيس جمهوري آمريکا حتي دست هم بدهيد؟
خبرنگار ديگري هم بلافاصله پرسيد «آماده هستيد اگر اتفاقي در راهروهاي سازمان ملل اوباما را ببيند با او دست بدهيد»؟
روحاني جواب داد: ممکن است برخي فکر کنند اکنون راه روابط ايران و آمريکا هموار شده و برخي هم فکر کنند اين دو کشور نمي‌توانند هرگز با هم رابطه داشته باشند. يا برخي فکر کنند اگر دو نفر با هم دست دهند ديگر همه چيز تمام مي‌شود. خوشبيني و بدبيني صرف نفعي ندارد. البته بايد واقع بين بود و به منافع مشترک و آينده نگاه کرد. بين ايران و آمريکا اختلافات و خصومت‌هاي زيادي بوده و مردم ايران از سياست‌هاي دولت آمريکا در قبال خود و منطقه ناراحت‌اند.
رئيس جمهوري افزود: بايد قبل از هر چيز شناخت نسبت به واقعيت‌هاي دو طرف ايجاد شود و رسانه‌ها نقش مهمي در اين خصوص بر عهده دارند.
روحاني اظهارداشت: در جريان انتخابات هم گفتم که هدف دولت من کاستن از خصومت‌ها و سطح تنش‌ها است و در اين زمينه همه بايد تلاش کنيم.
رئيس جمهوري در پاسخ به پرسشي درباره شعار مرگ برآمريکا در ايران گفت: مردم ايران با مردم آمريکا دشمن نيستند. مردم ايران از سياست‌هاي آمريکا ناراضي هستند و اين شعار مخالفت با سياست‌هاي آمريکا بويژه در خاورميانه است. بايد اين فضا عوض شود. ادامه حرکت در مسير تخاصم بي نتيجه است.
روحاني در خصوص تکرار سؤال ملاقات احتمالي با اوباما گفت: به جاي ملاقات و دست دادن، بايد بيشتر دنبال اين باشيم که چگونه مسائل را براي آينده حل و فصل کنيم و راه حل بيابيم. بين بنده و آقاي اوباما گاهي نامه رد و بدل مي‌شود و اين انتقال پيام‌ها عادي است. اما مساله مهم‌تر اين است که بايد به آينده بيانديشيم و ببينيم چگونه بايد موانع را برداريم. قطعاً اين کار يک شبه حل نمي‌شود و نيازمند زمان و تدبير و اقدامات سازنده هستيم.
رئيس جمهوري افزود: البته روزي تصور نمي‌شد که وزيران خارجه ايران و آمريکا دور يک ميز بنشينند و حرف بزنند. اما اينکه گفته شود چه روزي مي‌توانيم بگوييم که اختلافات اصلي و ريشه دار ميان ايران و آمريکا حل و فصل مي‌شود، پيش بيني‌اش سخت است. ما فکر مي‌کنيم در اين دو سال قدم‌هايي به جلو برداشته‌ايم اما هنوز فاصله‌ها زياد هست.
روحاني گفت: مشکلات ايران و آمريکا با دست دادن حل نمي‌شود؛ نگرش‌ها و عملکردها بايد عوض شود. مهم است که بتوانيم در افکار عمومي دو طرف اين مساله را مردم قبول کنند که منافع مشترک چگونه حاصل مي‌شود. آيا فاصله داشتن يا کوتاه کردن فاصله‌ها به نفع دو طرف است؟
روحاني درباره فعاليت‌هاي نظامي روسيه در سوريه نيز گفت: روس‌ها با سوريه روابط نزديکي داشته و دارند. اخيراً آقاي پوتين به من گفت که روسيه مي‌خواهد در زمينه مبارزه با داعش در سوريه و منطقه فعال‌تر باشد و گفت که با اوباما هم در اين زمينه صحبت کرده است. بنابر اين روس‌ها اعلام کردند که مي‌خواهند نقش مؤثرتري در مبارزه با گروه‌هايي تروريستي و از جمله داعش داشته باشند. روابط ما با روسيه نزديک است و رايزني داريم اما ائتلافي نداريم. ما در عين حال مشورت و تبادل اطلاعات داريم و نسبت به آينده سوريه هم در سطوح مختلف با هم مذاکره مي‌کنيم.
روحاني درباره روابط ايران و عربستان گفت: ديروز متاسفانه عده اي زياد در مراسم ديني و مذهبي حج در عربستان کشته شده‌اند که 140 ايراني هم در جمع کشته شدگان بود و البته اين عدد ممکن افزايش هم بيابد. چندي پيش هم در مسجدالحرام عده اي کشته و مجروح شدند.
رئيس جمهوري در اين زمينه افزود: شرايط حج امسال متفاوت از گذشته شده و اين حوادث بسيار بزرگ و غيرمنتظره بوده است. انتظار اين است که حکومت جديد عربستان با توجه به تجربيات گذشته فرايند مديريت حج را بازنگري کند و نسبت به تأمين امنيت و سلامت همه حجاج پايبند باشد.
روحاني اظهار داشت: ايران با دخالت نظامي و حملات عربستان به مردم يمن کاملاً مخالف است. چرا که موضوع يمن موضوعي داخلي است.
رئيس جمهوري گفت: در عين حال اگر در شرايطي بيينيم که مي‌توانيم با عربستان گفت و گوي مفيد داشته باشيم، مانع نخواهيم شد. در سطوحي مذاکراتي داشته‌ايم و سفير و روابط ديپلماتيک هم داريم. حل اين مسائل به نفع منطقه و دو کشور خواهد بود.
روحاني در پاسخ به سوالي درباره اقتصاد ايران و حضور سرمايه گذاران خارجي گفت: بعد از توافق شرايط براي حضور سرمايه گذاران مناسبت تر شده است. امروز شرکت‌هاي مختلف اروپايي و آسيايي براي سرمايه گذاري به ايران مي‌آيند و از طرف ايران مانعي هم براي صاحبان سرمايه و فناوري و شرکت‌هاي آمريکايي نيست که در اقتصاد ايران حضور رقابتي و شفاف داشته باشند.
روحاني در جواب سوالي درباره بمباران مردم سوريه توسط دولت اسد گفت: نمي‌دانم اطلاعات شما از کجاست؟ آن بمب‌ها عليه تروريست‌ها استفاده مي‌شود. در عين حال بمب‌هاي آمريکا مخرب‌تر هستند. مهم هدف است. مگر مردم عراق بخاطر استفاده آمريکا از تسليحات ممنوعه کشته نشدند و يا در خصوص استفاده از اورانيوم ضعيف شده صحبت از بيماري‌هايي نظير سرطان در عراق نيست. در سوريه تروريست‌ها سر مردم را مي‌برند و جنايات بزرگي مرتکب مي‌شوند. مهم است که اطلاعات دقيق و تعبيرات درستي داشته باشيم.
رئيس جمهوري در جواب سوالي درباره انتظار ايران از برجام گفت: مخالفت‌ها و موافقت‌ها در ايران و آمريکا طبيعي است. در ايران اکثريت بزرگي از مردم موافق‌اند و اقليتي هم مخالف‌اند. مهم اين است که برجام بايد تا قبل از سال 2015 اجرايي شود و از نظر ما حتي مي‌شود در نوامبر هم اجرايي شود. تا آن زمان، خيلي فاصله نداريم.
رئيس شوراي عالي امنيت ملي اظهارداشت: به نظرم همه براي موفقيت برجام تلاش کردند و همه نقش خود را تا کنون به خوبي ايفا کردند. به نظر اجراي اين توافق اگر به خوبي انجام گيرد حتما زمينه را براي گفتگوهاي ديگر آماده مي‌کند.
روحاني همچنين در پاسخ به سوالي درباره نفوذ ايران در عراق گفت: اگر در عراق کمک‌هاي ايران نبود حتما بغداد سقوط مي‌کرد و داعش بر بغداد مسلط مي‌شد. ايران به سرعت هم به کردها و هم به درخواست دولت مرکزي پاسخ مثبت داد و ياري رساند. اگر کمک‌هاي ايران نبود اربيل هم سقوط مي‌کرد و سليمانيه نيز در خطر قرار مي‌گرفت. ايران به درخواست دولت مرکزي عراق، کمک فوري کرد.
رئيس جمهور افزود: هر دولتي در منطقه که براي مبارزه با تروريسم از ايران کمک بخواهد، آماده همکاري هستيم.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن