محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827836297
وزیر بهداشت: آموزش پزشکی در ایران طولانی و گران است و به روز نیست/ توصیه حسن هاشمی به دانشجویان
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: وزیر بهداشت: آموزش پزشکی در ایران طولانی و گران است و به روز نیست/ توصیه حسن هاشمی به دانشجویان
دکتر قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگویی که به مناسبت بازگشایی دانشگاه ها و مدارس در شبکه آموزش داشت به دانشجویان توصیه کرد هر چه زودتر ازدواج کنند.
آفتاب : وزیر بهداشت در گفتگوی دیشب خود با شبکه آموزش، اعلام کرد باید دوره های پزشکی کوتاه تر و ارزانتر شود. او همچنین به دانشجویان توصیه کرد هر چه زودتر ازدواج کنند و خود نیز خاطراتی از ازدواجش در سن ۲۳ سالگی را با دانشجویان در میان گذاشت.
آنچه می خوانید بخشهایی از سخنان سیدحسن قاضی زاده هاشمی است؛
در حال اجرای گام چهارم تحول در نظام درمان هستید که مربوط به آموزش است. چرا این احساس نیاز وجود دارد و برنامه ای که برای تحول در نظام آموزشی بهداشت و درمان دارید چیست؟
باید قبول کرد منشا همه تحولات علم و دانش است. ما اگر بناست تحولی در عرصه خدمات بهداشت و درمان داشته باشیم باید آموزشمان را درست کنیم. آموزش پزشکی برگرفته از دانش پزشکی در سایر کشورهاست و عمدتا مدل آموزشی ما آمریکایی و مقداری نیز فرانسوی است.
طی ۳ دهه گذشته اتفاقات زیادی افتاده و در کشور ما آموزش پزشکی همچنان گران و به سبک ۳۰ سال پیش تدریس می شود گرچه علم به روز است و دانش ما به روز و آزمونها نیز اینطور است. ولی سبک آموزش تغییری نکرده یعنی شکل سابق را داریم. به ویژه اینکه شاهد ادغام آموزش پزشکی با بهداشت و درمان بودیم که از این فرصت هیچ استفاده ای نکردیم. یکی از دلایل اصلی ادغام این بود که بتوانیم کسانی را که در پی کسب دانش در این رشته ها هستند وارد محیط طبابت اعم از داروخانه و دندانپزشکی و بیمارستان کنیم. دانشجوی پزشکی وارد دوره ای می شود و عمدتا کارش محفوظات است و بیمارانی که سر و کار دارد، بستری هستند و با بیماران سرپایی، برخوردی ندارد. باید این دوره کم هزینه تر برای دولت و بخش خصوصی باشد و کوتاه تر شود. در عین حال باید بومی باشد و بیماریهایی که در کشور خود داریم، باید دنبال شود و آموزش ساده باشد.
یعنی آزمونها نباید بر سنجش محفوظات باشد و سنجش مهارتها را نیز داشته باشیم. طول دوره ها نیز طولانی است. تربیت دانشجوی بومی می تواند راهگشا باشد؟
چند موضوع با هم باید دنبال شود. یکی اینکه طول دوره ها طولانی است. الان برای فوق تخصص جراحی تقریبا بعد از ۴۵ یا ۴۷ سال کسی آزاد می شود و می تواند برای خودش کار کند. در طول این مدت یا باید درس بخواند یا تعهد اجباری را انجام دهد. در عین حال رشته هایی مانند جراحی قفسه سینه، جراحی قلب و برخی رشته های داخلی دوره بسیار طولانی دارد. قبلا برای تخصص قلب، ۴ سال دوره داخلی را می گذراندید. بعد امتحان می دادید و وارد یک دوره ۳ ساله دیگر می شدید. خب این دوره ۳ ساله برای فوق تخصص قلب را ادغام کردند و شد یک دوره ۴ ساله. برای رشته اورولوژی باید ابتدا متخصص جراحی عمومی می شد و سپس یک دوره ۴ ساله را می گذراند تا اورولوژیست شود. الان فقط یک دوره ۴ یا ۵ ساله است.
توصیه شما به دانشجویان چیست؟
زندگی افت و خیزهای زیادی دارد و اگر انسان خداباوری داشته باشد، مهمترین نکته همین است. ما وارد دانشگاه که شدیم در مشهد هر یک از عزیزان مراجعه می کردیم، با وجودی که می دانستند سالها در خانواده های مذهبی بودیم، کتابهایی که معرفی می کردند مربوط به خداشناسی بود. باید دانشجویان بتوانند رابطه شان را با خدا تقویت کنند و در ادامه زندگی به دردشان می خورد. ارزش انسان به اثرگذاری روی اطرافیان و جامعه است. بنابراین از این فرصت استفاده کنند، درس بخوانند، حاشیه ها را کم کنند و قدر کشور و پدرو مادر و خانواده و قدر روزهایی که به عنوان عمر محسوب می شود، بدانند. در زندگی سرابهای زیادی است و آدم فکر می کند اگر این تفریح را کرد خیلی از عمر و زندگی استفاده کرده. ولی وقتی به رفتگان می نگرید می بینید اونهایی ماندگار شدند که اثر بیشتری روی دیگران داشتند. دو هفته پیش افتخار داشتم از یک آقای مهندس پزشکی به نام رابرت لگنر از MIT آمریکا تقدیر کردیم. ایشان ۱۳۰۰ مقاله ثبت شده بین المللی داشت. ما که فکر می کنیم موفق بودیم تعداد مقالاتمان به یک دهم یا ۳۰ درصد ایشان نمی رسد. او ۳۰۰ شرکت دانش بنیان ثبت کرده بود و ۱۰۰۰ اختراع داشت. ولی کل لباس ایشان ۴۰ دلار نمی ارزید. همه ثروت او که بالاتر از امیری است، در مغزش بود و بزرگترین افتخارش خدمت به بشریت بود. این که چه الگوهایی را انتخاب می کنیم، مهم است. از این فرصت دانشجویان حداکثر استفاده را ببرند و برای تربیت روح و روان و کسب دانش و مهارت، استفاده کنند.
قبولی تان در رشته پزشکی را هم از امام رضا(ع) خواستید؟
نه، در این مورد یادم نیست. البته از خدا خواسته بودم در کنکور سال ۵۵ بتوانم موفق شوم ولی برایم خیلی پزشکی و غیرپزشکی فرق نمی کرد. سن و سالی نداشتم که بتوانم درست تشخیص دهم. شاید جامعه شناسی را به دلیل اینکه دکتر شریعتی در دانشکده ادبیات سخنرانی برگزار می کرد بیشتر دوست داشتم. پزشکی را به اصرار یکی از همسایه ها که در دانشگاه علوم پزشکی تهران تحصیل می کرد انتخاب کردم. رشته بعدی جامعه شناسی بود و بعد هم به دلیل شغل پدرم گیاهپزشکی را انتخاب کردم که در اولین انتخاب برگزیده شدم و وارد این رشته شدم. خدا را شکر می کنم. این رشته جزء رشته هایی است که بیش از روحانیون، انسان ارتباط معنوی با بیماران پیدا می کند. البته به عنوان طبیب و حکیم نگاه می کنیم. این فرصتی است که خداوند نصیب هر کسی نمی کند. در این مورد خاص یادم نمی آید به حرم رفته باشم و بگویم آقا حتما پزشکی بخوانم. اگر پزشک نمی شدم دوست داشتم جامعه شناسی بخوانم. آن روزها رفتن به دانشگاه طوری مبارزه بود. ما دانشگاه را به خاطر مبارزه می خواستیم. دانشگاه یکی از مهمترین کانونهای مبارزه علیه رژیم بود. در عالم نوجوانی فکر می کردیم برویم دانشگاه با افرادی آشنا می شویم که می توانیم بهتر مبارزه کنیم.
فرزندان شما هم رشته پزشکی را انتخاب کردند؟ اصلا فرصت همراهی با ایشان را دارید؟
ما در زندگی استرسی روی بچه ها نگذاشتیم که حتما درس بخوان و حتما معلم خصوصی داشته باش. از این خبرها در خانواده ما نیست ولی چون پدر و مادر هر روز مشغول مطالعه بودند و کلاس داشتیم و دانشجو داشتیم و کنگره می رفتیم، خودبخود بچه ها در این محیط رشد کردند و خودشان انتخاب کردند. برای خودشان نیز شیرین بود و ما هم خوشحال بودیم که بالاخره توانسته موفق شود و به آرزوی خود دست پیدا کند و زحمت چندین ساله اش نتیجه داده خوشحال بودیم. در رشته هایشان هم من مداخله ای نداشتم.
شما در دوران دانشجویی ازدواج کردید؟
بله، من در کلاس جزء آخرین نفراتی بودم که ازدواج داشتم. آن موقع خیلی زودتر ازدواج کردند. امروز سخت که چه عرض کنم، بد شده است. الان سن ازدواج، سن طراوت و شادابی نیست. فکر می کنند هر چه بگذرد عقلشان بیشتر می شود ولی واقعیت این است که آن سن کم هم طراوت و شیرینی های خودش را دارد. من که دیر ازدواج کردم ۲۳ سالم بود. سال سوم دانشگاه بودم. البته اگر به جنگ و انقلاب فرهنگی نخورده بود، شاید زودتر ازدواج می کردم. برخی دوستان ما قبل از شروع دانشگاه ازدواج کرده بودند. اینطور نیست که ازدواج مانع موفقیت در تحصیل و کسب موفقیتهای علمی شود. همین آقای رابرت لنگر که از MIT بود و ۱۳۰۰ مقاله داشت، ایشان دیر ازدواج کرده بود در سن ۲۶ سالگی و تا آن موقع ۱۰۰ مقاله داشت. از آن موقع سیر صعودی پیدا کرده بود و به ۱۳۰۰ مقاله رسیده بودو ۴ بچه هم داشت. انسانی موفق بود. برخی فکر می کنند اگر یک بچه داشته باشند خیلی شیکند و این نشانه تمدن است. زمانی متوجه می شوند که کار از کار گذشته و هم اینکه خانمش باعث موفقیتش بود. خانمش نیز بسیار موفق در رشته خودش است. من در سال سوم دوره دانشجویی ازدواج کردم و توصیه می کنم اگر کسی می تواند که توانستن نیز در اراده است، خوب است در سنین پایین ازدواج کنند. شیرینی خاصی دارد و هر دو دانشجو هستند و هر دو یک هدف کسب علم را دنبال می کنند و در عین حال انسان را از اشتباهات اشکالات مصون می دارد و فکر انسان بیشتر مشغول تحصیل می شود. برخی فکر می کنند اگر ازدواج کنند وقتشان گرفته می شود. در حالی که اگر این انتخاب برتر را نداشته باشد، به نوع دیگر ذهنشان مشغول خواهد بود. به هر حال برای ما و دوستانمان که زود ازدواج کرده بودند خیلی خوب بود. الان عده ای نوه دارند و فوق تخصص گرفته اندو استاد دانشگاه هستند. به بچه هم ظلم نمی شود. مثلا بچه ابتدایی است و پدر و مادرش ۵۰ سال سن دارند. آن وقت نه برادر و نه خواهر دارد. بچه دوست دارد پدر و مادرش جوان باشند و با او جوانی کنند. از این جهت دوره دانشجویی فرصت خوبی است که جوانان توجه کنند.
تاریخ انتشار: ۰۳ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]
صفحات پیشنهادی
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی: روغنهای وارداتی از مبادی قانونی سالم هستند
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی روغنهای وارداتی از مبادی قانونی سالم هستندوزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه مردم باید نسبت به میزان مصرف روغن دقت کنند گفت هر میزان روغنی که از مبادی قانونی وارد کشور شود سلامت لازم را دارد و مصرف آن مشکلی ندارد به گزارش خبرنگار امعاون وزیر آموزش و پرورش: امسال، سال پیروزی ایران در عرصه دیپلماسی بود
معاون وزیر آموزش و پرورش امسال سال پیروزی ایران در عرصه دیپلماسی بود اهواز - ایرنا - معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت امسال سال پیروزی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دیپلماسی و به نتیجه رساندن مذاکره با پنج قدرت جهانی بود به گزارش ایرنا علی زرافشان روز چهارشنبه در آییمعاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عنوان کرد مرگ سالانه ۲ میلیون نفر به دلیل آلودگی مواد غذایی در د
معاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی عنوان کردمرگ سالانه ۲ میلیون نفر به دلیل آلودگی مواد غذایی در دنیامعاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت سالانه ۲ میلیون نفر در دنیا به دلیل آلودگی مواد غذایی فوت میشوند که تعدادی از این آمار نیز در ایران وجود دارد به گزوزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: معیشت مردم با توافق هستهای دگرگون نمیشود
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی معیشت مردم با توافق هستهای دگرگون نمیشودوزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت در مورد مذاکرات هستهای نباید فکر کنیم که خیلی اتفاق خاصی افتاده است و فردا مردم از مسئولان توقعات سطح بالایی داشته باشند و فکر کنند که قرار است معیشت مردم دگرگون شودمعاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خبر داد ۲۷ درصد سالمندان بیکار و بدون حقوق هستند/ افزایش ۲۰ ساله
معاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی خبر داد۲۷ درصد سالمندان بیکار و بدون حقوق هستند افزایش ۲۰ ساله امید به زندگی پس از انقلابمعاون بهداشت وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اینکه همه افراد جامعه باید در جهت حمایت اجتماعی از سالمندان همکاری کنند گفت ۲۷درصد سمعاون آموزشی وزیر بهداشت مطرح کرد کاهش وابستگی دانشگاه علوم پزشکی به بودجه دولتی با تحقق بسته حرکت به سوی دانش
معاون آموزشی وزیر بهداشت مطرح کردکاهش وابستگی دانشگاه علوم پزشکی به بودجه دولتی با تحقق بسته حرکت به سوی دانشگاههای نسل سوممعاون آموزشی وزیر بهداشت گفت تحقق بسته حرکت به سوی دانشگاههای نسل سوم وابستگی دانشگاه علوم پزشکی به بودجه دولتی را به حداقل میرساند باقر لاریجانی در گفتمعاون آموزش وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس مطرح کرد تدوین سند آمایش منطقهای و بین المللی آموزش علوم پزشکی
معاون آموزش وزارت بهداشت در گفتوگو با فارس مطرح کردتدوین سند آمایش منطقهای و بین المللی آموزش علوم پزشکیمعاون آموزش وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت در صورت تحقق بسته بین المللی سازی سند آمایش منطقهای و بین المللی آموزش علوم پزشکی تدوین میشود محمد باقر لاریجانی در گفتاعضای حقيقی شورای فناوری سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی منصوب شدند
اعضای حقيقی شورای فناوری سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكی منصوب شدند وزير بهداشت درمان و آموزش پزشكي طي حكمي دكتر محمود نجفي عرب دكتر فريدون مهبودي و دكتر عباس مه را به عنوان اعضاي حقيقي شوراي فناوري سلامت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشكي منصوب كرد به گزارش خبرنگار&nbsاجمالی/ وزیر بهداشت: مهمترین مشکل امروز بشر جهل و نادانی است
اجمالی وزیر بهداشت مهمترین مشکل امروز بشر جهل و نادانی استوزیر بهداشت با اشاره به اینکه امام حسین ع برای جهل و نادانی قیام کرد گفت مهمترین مشکل امروز بشر جهل و نادانی است و آنچه از نمونههای نادانی میتوان نام برد داعش القاعده و طالبان است به گزارش خبرگزاری فارس از مشهداز سوی معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندران توصیههای بهداشتی برای ذبح دام در عید قربان تشریح شد
از سوی معاون دانشگاه علوم پزشکی مازندرانتوصیههای بهداشتی برای ذبح دام در عید قربان تشریح شداز سوی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران توصیههای بهداشتی برای عید قربان تشریح شد محسن اعرابی امروز در گفتوگو با خبرگزاری فارس در شهرستان ساری با اشاره به فرا رسیدن عید سعید ق-
گوناگون
پربازدیدترینها