واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۴:۵۶ب.ظ)
همزمان با هفته محيط زيست؛ حذف سوخت مازوت از چرخه مصرف نيروگاه منتظر قائم موج - محمدي افزود: متاسفانه افزايش وسعت مناطق درگير کشور با پديده گرد و غبار منجر بدان شده بود که البرز نيز با اين پديده مواجه شود.
به گزارش خبرگزاري موج، حسين محمدي، مدير کل حفاظت محيط زيست البرز، با اشاره به برخي مشکلات زيست محيطي استان البرز که آلودگي هوا از جمله مهمترين معضلات آن است، گفت: آلودگي هوا در استان البرز و کلانشهر کرج به حدي رسيده بود که تا پيش از سال 1393 کمتر از يک سوم روزهاي سال در اين استان هوا پاک يا سالم بود.
محمدي افزود: متاسفانه افزايش وسعت مناطق درگير کشور با پديده گرد و غبار منجر بدان شده بود که البرز نيز با اين پديده مواجه شود.
مدير کل حفاظت محيط زيست البرز با يادآوري مصوبه دولت يازدهم در خصوص کاهش آلودگي هواي کلانشهرها، اظهار کرد: پيرو مصوبه دولت، کارگروههاي کاهش آلودگي هوا در استانها به منظور تهيه و تصويب برنامههاي استاني و تقسيم تکاليف و وظايف دستگاههاي مختلف در اين خصوص شکل گرفت.
سکونتگاههاي حاشيه نيروگاه منتظر قائم از پرتراکمترين مناطق مسکوني کشور
وي ادامه داد: بر همين اساس در استان البرز نيز اقدامات و وظايف هر دستگاه مشخص شد که البته الزام نيروگاه منتظرقائم فرديس به ايجاد سامانه پايش لحظه اي، بهينه سازي سيستم احتراق و حذف مازوت در فرايند سوخت يکي از مهمترين تکاليف مطروحه در برنامه کاهش آلودگي هواي استان بود.
محمدي با بيان اينکه سکونتگاههاي حاشيه نيروگاه منتظر قائم از پرتراکمترين مناطق مسکوني کشور است، گفت: متاسفانه به رغم پيگيريهاي مکرر محيط زيست جهت رفع اين چالش که تأثير مستقيم بر حفظ سلامت شهروندان؛ به ويژه شهروندان محيط پيراموني نيروگاه دارد، اقدامي از سوي اين نيروگاه طي سالهاي گذشته صورت نگرفت.
حذف سوخت مازوت از چرخه مصرف نيروگاه منتظر قائم همزمان با هفته محيط زيست
مدير کل حفاظت محيط زيست البرز اضافه کرد: نظر به عدم توجه نيروگاه منتظرقائم به پيگيرهاي مکرر محيط زيست، در زمستان 1393 و با شکايت محيط زيست استان، پس از گذشت پنج ماه رسيدگي به شکايت محيط زيست در مراجع قضايي شهرستان فرديس، در 16 خردادماه 94 و همزمان با هفته محيط زيست، سوخت مازوت از چرخه مصرف نيروگاه منتظر قائم حذف شد.
وي با اشاره به ظرفيت توليد برق نيروگاه منتظرقائم که در حدود 1500 مگاوات است، گفت: حذف سوخت مازوت از چرخه مصرف چهار واحد بخار نيروگاه حداکثر ميتواند 150 مگاوات از ظرفيت برق توليدي نيروگاه کم کند که اين ميزان کاهش توليد برق در کل چرخه توليد 50 تا 60 هزار مگاوات برق کشور بسيار ناچيز است.
اين مقام مسوول افزود: اين درحالي است که براي توليد اين ميزان برق، روزانه حدود 5/1 تا 2 ميليون ليتر مازوت با 300 ppm گوگرد مصرف ميشد که البته هيچ توجيهي براي اين ميزان توليد برق با ايجاد مخاطره براي سلامت مردم وجود ندارد.
محمدي يادآور شد: به رغم محدوديتهاي منابع آب در استان، بيشترين ميزان مصرف آب يعني چيزي در حدود 10 ميليون متر مکعب آب نيز در فرآيند توليد برق همين چهار واحد بخار مصرف ميشده که بعد از حذف مازوت، درخواستهاي مکرري از سوي وزارت نيرو براي فک پلمپ شيرهاي مازوت داده شده است و البته مقاومت محيط زيست در برابر اين درخواستهاي مکرر محصول حمايت رئيس سازمان حفاظت محيط زيست، مسوولين استاني و قوه قضائيه استان است.
اصلاح سيستم احتراق و گازسوز کردن کليه واحدها؛ راهکارهاي پيشنهادي محيط زيست به مسوولان منتظرقائم
مدير کل حفاظت محيط زيست البرز ادامه داد: يکي از پيشنهادات مطروحه از سوي محيط زيست به مسوولان نيروگاه اصلاح سيستم احتراق و افزايش راندمان وگازسوز کردن کليه واحدها با توجه به مصوبه دولت مبني بر استفاده گاز در شش نيروگاه کشور از جمله نيروگاه شهيد منتظرقائم فرديس و اعلام آمادگي وزارت نفت براي تأمين 100 درصد گاز نيروگاهها بود.
وي با تاکيد بر اينکه محيط زيست استان در حفظ محيط زيست، بهداشت و سلامت مردم با هيچ فرد يا گروهي تعارف نخواهد داشت، تصريح کرد: مسئولان محيط زيست تنها به وظايف قانوني خود عمل ميکنند.
اين مقام مسوول افزود: زماني که ميخواستيم مصرف مازوت در اين نيروگاه را قطع کنيم، همکاران توليد برق کشور اذغان ميکردند با اقدام محيط زيست، برق بخشي از استان تهران قطع خواهد شد و ما هم در پاسخ گفتيم سهم خاموشي ما در استان را مشخص کنيد تا از طريق رسانه در مورد دلايل آن با مردم صحبت کنيم زيرا اطمينان داريم مردم خاموشي را بر آلودگي هوا ترجيح خواهند داد.
محمدي توزيع بنزين يورو 4 از ابتداي سال 93 در استان البرز را يکي ديگر از اقدامات مهم محيط زيست در راستاي افزايش و بهبود کيفيت هوا استان برشمرد و گفت: در حال حاضر کيفيت هواي استان به ويژه در کلانشهر کرج در شرايط خوبي قرار دارد به گونه اي که تعداد روزهاي پاک پنج برابر و تعداد روزهاي ناسالم به نصف ميزان گذشته کاهش پيدا کرده است.
وي اظهار کرد: به طور ميانگين روزانه حدود 2/2 ميليون ليتر بنزين در استان البرز مصرف ميشود که از اين ميزان حدود 60 تا 70 درصد بنزين يورو 4 با اولويت توزيع در کلانشهر کرج است.
مدير کل حفاظت محيط زيست البرز افزود: کلان شهرکرج با تراکم جمعيتي حدود ده برابر ميانگين کشوري، درگذشته به عنوان باغ شهر شهرت داشته اما متاسفانه در دهههاي قبل حدود 50 درصد از سطوح فضاي سبز خود را از دست داده است.
محمدي گفت: امروز شهروندان استان البرز و کلان شهرکرج با چالشهاي جدي محيط زيستي همچون فرو افت کميت وکيفيت منابع آب، عدم مديريت اصولي فاضلابهاي توليدي در بخش صنعت و خانگي (در حدود 90 درصد فاضلاب صنعتي و خانگي وارد محيط ميشود)، تغيير کاربري اراضي کشاورزي و باغات، ترافيک درون شهري و برون شهري (حدود 20 درصد ترافيک برون شهري کشور در استان البرز است) مواجه هستند و از اين رو در تلاشيم با اولويت بندي چالشها نسبت به رفع آنها اقدام کنيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]