واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: نشست ایران و ۱+۵ برای پیگیری اجرای برجام
وزیر امور خارجه گفت: میخواهیم عزم جدی و تمایل سیاسی از سوی کشورهای غربی درباره اجرای برجام را ببینیم و نشان دهند روابط متفاوتی را خواستارند که بر مبنای تحمیل نباشد.
کد خبر: ۵۳۳۷۸۹
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۵۲ - 23 September 2015
وزیر امور خارجه گفت: میخواهیم عزم جدی و تمایل سیاسی از سوی کشورهای غربی درباره اجرای برجام را ببینیم و نشان دهند روابط متفاوتی را خواستارند که بر مبنای تحمیل نباشد.
به گزارش خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در بدو ورود به نیویورک خطاب به کشورهای 1+5 تاکید کرد: مردم ایران باید تغییر بنیادین در نحوه برخورد و نیز تقویت مبانی برجام را احساس کنند.
محمدجواد ظریف که برای شرکت در هفتادمین اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل و نیز دیدارهای حاشیهای با همتایان خود، سهشنبه شب وارد نیویورک شد، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره انتظارش از طرف مقابل در توافق هستهای گفت: همواره گفتهایم که بخش مهم موضوع، خود نحوه اجرای برجام است.
وی افزود: اینکه کشورهای عضو 1+5 و سایر اعضای جامعه بینالمللی به خصوص کشورهایی که ضد جمهوری اسلامی ایران اقدام به اعمال تحریمهای غیرعادلانه کردند، اکنون باید نشان دهند که به آیندهای متفاوت نگاه میکنند.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: آنچه که در قطعنامه 2231 آمده، این است که تغییری بنیادین در نحوه برخورد صورت گرفته است و مردم ایران به ویژه این تغییر بنیادین را باید احساس کنند.
وی افزود: باید کشورهای غربی و کشورهای تحت تعامل جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالمللی با اقدامات و نحوه عملکرد خودشان، تقویت مبانی برجام را باعث شوند و ما در این جلسه در مورد روشهایی که این کار ممکن است صورت پذیر و امکانپذیر باشد، صحبت خواهیم کرد.
ظریف همچنین تاکید کرد: مردم ایران خواهان مشاهده این تغییر هستند چون متاسفانه بی اعتمادی بسیاری در ایران در نتیجه رفتار کشورهای غربی، استفاده از استانداردهای دوگانه و ایجاد موانع غیرمنطقی در مسیر توسعه مردم ایران وجود دارد.
وی افزود: ما میخواهیم این وضعیت برداشته شود و عزم جدی و تمایل سیاسی از سوی کشورهای غربی درباره اجرای برجام را ببینیم و مهمتر از اجرای برجام، این است که نشان دهند که آنان نیز روابط متفاوتی را خواستارند که بر مبنای تحمیل نباشد، بلکه روابطی بر مبنای همکاری، اعتمادسازی و گفتوگو ایجاد شود.
وزیر امور خارجه تاکید کرد: ایران نشان داده است که آمادگی برای برقراری این قبیل روابط را دارد و همچنین نشان داده است که در برابر فشار و ارعاب ایستادگی خواهد کرد، در نتیجه در باز است و فرصتها هم موجود و ما توافق مهمی را دارا هستیم که نقطه عطفی محسوب میشود و هم اکنون این به عهده شرکاء ما است که بر اساس همان توافقنامه اقدام کرده و به جلو حرکت کنند.
ظریف در پاسخ به این سؤال که شما تا چه اندازه نگران مطالبی هستید که از سوی نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا بیان میشود و آیا این گفتهها بر توافقهای آینده و یا اجرای برجام تاثیری خواهند داشت؟ عنوان کرد: ما بر این باوریم که متاسفانه برخی سیاستها در حوزههای انتخاباتی آمریکا از مدتها پیش و به طرق گوناگون متداول بوده و مهم است که دولت آمریکا و هر کسی که مسئولیت آن را بر عهده دارد، مسئولیتهای جدی را برمبنای برجام تقبل کند و انتظار داریم هر دولتی در آمریکا به تعهداتی که دولت این کشور پذیرفته است، عمل کند.
ظریف درباره دیدارش با وزیران خارجه 1+5 نیز گفت: این نشست برای پیگیری اجرای برجام در سطح وزیران تشکیل خواهد شد، ولی ممکن است به جلسات کارشناسی نیز نیاز داشته باشیم.
وی درباره موضوع این جلسات کارشناسی نیز گفت: اقداماتی درباره نحوه رفع تحریمها و اجرای این روند، اقدامات اجرایی عملیات بازسازی اراک و برنامه عملیاتی تبادل سوخت، ممکن است که نیاز به جلسات کارشناسی داشته باشند.
وزیر امور خارجه سفر رئیس جمهور و نیز دیدارهای خود و همکارانش را فشرده خواند و گفت: بعد از اینکه رئیس جمهور نیویورک را ترک کند، برخی از این برنامهها ادامه خواهد داشت.
وزیر امور خارجه در بخش دیگری از این مصاحبه به ویژگیهای خاص هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل اشاره کرد و گفت: اجلاس هزاره به علاوه 15 یا اهداف توسعه پایدار که بحث بسیار مهمی است، در سطح سران کشورهای جهان در روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه تشکیل خواهد شد و بحثهای مهمی که درباره توسعه پایدار مطرح میشود که کشور ما نیز در این زمینه هم با چالشهای جدیدی روبروست و هم اقدامات مهمی انجام داده است.
وی در تشریح چالشهای پیش روی اهداف توسعه در کشورمان گفت: کم آبی و ریزگردها، از جمله این چالشهاست که نیاز به هماهنگیهای بینالمللی هم دارند، لذا در این زمینه حضور ریاست جمهوری هم در اجلاس و هم در برنامههای حاشیهای اجلاس اقدام قابل توجهی است.
ظریف به سخنرانی رئیس جمهور در افتتاحیه نشست سران هفتادمین اجلاس مجمع عمومی اشاره کرد و گفت: سخنان رئیس جمهوری اسلامی ایران به عنوان منادی گفتوگو و تعامل و به عنوان کشوری که با سیاستهای مستقل خود، توانسته نقش قابل توجهی در منطقه و جامعه جهانی داشته باشد، در داخل مجمع عمومی و در محیط افکار عمومی بینالمللی شنوندگان بسیاری خواهد داشت.
وی به دیدارهای دوجانبه رئیس جمهور در حاشیه اجلاس سران مجمع عمومی اشاره کرد و گفت: رئیس جمهور دیدارهای بسیار مهمی را با سران کشورهای جهان خواهد داشت و من نیز دیدارهایی را با وزیران خارجه تنظیم کردهام.
وزیر امور خارجه دیدار با ایرانیان، مصاحبههای تلویزیونی و سخنرانی در جمع نخبگان و اصحاب رسانه را از دیگر برنامههای رئیس جمهور در این سفر خواند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]