واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ مهر ۱۳۹۴ (۱۱:۲ق.ظ)
موج بررسي مي کند: مسکن اميد، طرحي که نيامده فراموش شد موج - به جرات مي توان دولت نهم و دهم را سردمدار طرح هاي ناکام و ناتمام ناميد؛پروژه هايي که در دولت يازدهم هم با وجود وعده مسئولان،سرانجامي نيافته اند و فقط براي مدت زمان خاصي در صدر اخبار اقتصادي و عمران قرار داشتند و پس از آن به فراموشي سپرده شدند.
طرح مسکن اميد يکي از آن طرح هايي است که از زمان طرح آن در دولت دهم نه تنها اقدامات قابل توجهي درباره اجرايي شدن آن انجام نشد بلکه پس از مدتي نيز به ليست پروژه هاي ناتمام اضافه شد. قرار بود طرح مسکن اميد هم مانند مسکن مهر طرح برادرخوانده اش به عنوان ابزار کمکي و ياري دهنده اقشار کم درآمد در راه خانه دار شدنشان باشد اما اين طرح تنها بر روي کاغذ مطرح شد و با پايان عمر دولت دهم بر روي ميز مطرح کنندگان آن ماند و خاک خورد.
در ارديبهشت ماه سال گذشته بود که علي ربيعي در جايگاه سکاندار وزارت کار و تعاون از اجراي طرح مسکن اميد در راستاي خانه دار شدن کارگران مستاجر خبر داد و اعلام کرد ان طرح از مسکن اميد اجرايي تر است و حتي اين نويد را داده بود که در همان سال وزرات کار بودجه اي به سازمان تامين اجتماعي اختصاص رخواهد تا اين سازمان بتواند از محل اين بودجه واحدهاي مسکوني را براي کارگران بسازد.
پس از صحبت هاي ربيعي تنها اقدامي که در خصوص مسکن اميد اجرايي شد اين بود که طرح در هيات مديره و هيات امناي سازمان تامين اجتماعي به تصويب رسيد و قرار بر اين شد تا جزئيات اين طرح تهيه و تدوين شود.حال پس از گذشت بيش از يکسال از وعده اي که وزير کار در خصوص مسکن اميد کارگران داده هنوز هيچ خبري از زمان و نحوه اعلام جزئيات مسکن اميد نيست.
دست اندرکاران دولت يازدهم اعلام کرده بودند که پروژه هاي مسکن حمايتي را در قالب طرحي به نام طرح جامع مسکن ارائه خواهند کرد تا جايگزين مسکن مهر شوند. يکي از اين طرح هاي اعلام شده نيز مي تواند مسکن اميد باشد.طرحي که تا امروز آن قدر در ميان حجم اخبار مربوط به مسکن مهر و مسائل مربوط به آن گم شده که شايد کمتر مسئولي حتي نام اين طرح را به ياد داشته باشد.
بسياري از تحليل گران حوزه مسکن پيش بيني مي کردند که در صورت اجراي طرح مسکن اميد که قرار بود در آن با حذف قيمت زمين در يک بازه زماني 5 ساله بيش از 6 ميليون نفر از کارگران صاحب خانه شوند اما هر روز که بيشتر از عدم اجراي اين طرح مي گذرد نه تنها کارگزان ديگر اميد چنداني به آينده اين طرح ندارند بلکه حتي خود کساني نيز که مطرح کنندگان اين پروژه بودند نيز ديگر کمتر به اين طرح و نحوه به سرانجام رسيدن آن توجه مي کنند.
يکي از اعضاي کميسيون مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار موج درباره مسکن اميد و عاقبت آن گفت که هنوز هيچ طرحي نه از سوي وزارت کار و نه از طرف وزارت راه و شهرسازي به مجلس ارائه نشده تا در کميسيون عمران مورد بررسي قرار بگيرد.
نبي اله احمدي با اشاره به اين که تنها زماني طرح به کميسيون عمران مجلس ارجاع مي شود که نياز به قانوني شدن داشته باشد گفت : اگر جز اين باشد و خود وزارتخانه توان قانوني کردن طرح را داشته باشد خودش راسا درباره ارجاع آن به شوراي مالي وزرات خانه مطبوعش اقدام مي کند و در صورت تصويب مراحل قانوني بعد مربوط به اجرايي شدن طرح انجام خواهد شد اما در حال حاضر هنوز هيچ گونه طرحي که به مسکن اميد مربوط باشد به کميسيون عمران فرستاده نشده است.
احمدي در ادامه افزود: هر طرحي از جمله طرح مسکن اميد در صورتي مي تواند قانوني اجرا شود که در مقايسه با مسکن مهر از مزاياي بيشتر و معايب کمتري برخوردار باشد به موج گفت: هر طرح مسکن حمايتي مي بايست داراي دو ويژگي باشد. اول آنکه توانايي تامين مسکن اقشار کم درآمد را داشته باشد و دوم آنکه ميزان معايبش نسبت به مسکن مهر کمتر باشد و بتوان آن را در مدت زمان معين شده عملي کرد.
در پايان از آنجايي که به گفته تحليل گران 40 درصد جمعيت کشور ما را کارگران تشکيل مي دهند و از اين تعداد بيش از نيمي از آنها از داشتن مسکن شخصي محروم هستند ،دانستن چنين آماري خود مي تواند اهميت اجرايي شدن طرح مسکن اميد را بيش از پيش مشخص کند.اما آيا چنين طرحي در نهايت اجرايي مي شود تا کاگران نيز بتوانند مانند ساير اقشار جامعه از نعمت داشتن خانه بهره مند شوند؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]