واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۲:۳ب.ظ)
نخستين واحد نيمه صنعتي توليد کک کشور افتتاح شد موج - همزمان با رونمايي از نخستين فناوري ايراني کک نفتي، نخستين واحد نيمه صنعتي توليد کک کشور با ظرفيت ۲۷ هزار بشکه در روز نيز افتتاح شد.
به گزارش خبرگزاري موج، پژوهشگاه صنعت نفت با همکاري سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران امروز از نخستين فناوري ايراني کک نفتي رونمايي و همچنين واحد نيمه صنعتي آن را با ظرفيت ۲۷ هزار بشکه در روز افتتاح کرد.
خوراک اصلي واحد کک سازي، ته مانده برج تقطير خلأ پالايشگاهها است و تاکنون هيچ واحد ککسازي در کشور ساخته نشده بود و تمام کک مورد نياز از خارج تأمين ميشد.
متولي و حامي مالي اين طرح، سازمان ايميدرو است که طي قرارداد پژوهشي با پژوهشگاه به مدت ۳۸ ماه از اسفند سال ۹۱ در حال انجام بوده است.
براساس اين گزارش، يکي از مأموريتهاي پژوهشگاه توسعه فناوريهاي ارتقاي فرآوردههاي سنگين و کم ارزش است، از اينرو تبديل ته ماندههاي نفتي به محصولات با ارزش همانند فرآوردههاي ميان تقطير و کک بسيار حائز اهميت است.
کسب دادههاي تجربي و توليد و تست محصولات نياز به ساخت واحد صنعتي داشت، در نتيجه پس از اتمام مراحل آزمايشگاهي، تيم مهندسي پژوهشگاه، طراحي يک واحد با ظرفيت دو بشکه در روز خوراک را در دستور کار قرار داد و پس از انجام مراحل خريد، ساخت و نصب اين واحد هم اکنون قابل بهرهبرداري است.
هدف از واحد کک سازي افزايش کيفيت ته مانده و محصولات سنگين نفت خام است، که نخستين واحد صنعتي ککينگ تأخيري در کشور نيز با همکاري پژوهشگاه صنعت نفت و ايميدرو در منطقه ويژه اروند (آبادان) ساخته ميشود.
براساس اين گزارش، براي ساخت واحد ککينگ ۲۰۰ هزار تني در سال، ۲۷ هزار بشکه در روز ورودي در نظر گرفته شده است و با توجه به ازدياد ته ماند در کشور، ميتوان از خام فروشي ته ماند برج تقطير خلأ با ساخت واحد ککينگ جلوگيري کرد.
سالانه حدود ۴۷۵ هزار تن آلومينيوم در کشور توليد ميشود و حدود ۲۰۰ هزار تن کک نفتي آندي در سال مورد نياز کشور است؛ در نتيجه، صنايع آلومينيوم به اين خوراک بسيار وابسته هستند و اين طرح از صرفه اقتصادي قابل قبولي برخوردار است؛ براساس افق ۱۴۰۴، توليد سالانه آلومينيوم به حدود يک ميليون و ۵۰۰ هزار تن خواهد رسيد و پژوهشگاه صنعت نفت پيشبيني ميکند که بالغ بر ۶۰۰ هزار تن کک آندي براي اين منظور مورد نياز باشد.
همه مراحل طراحي اين واحد نيمه صنعتي ازجمله داده گيري از پايلوت، شبيهسازي صنعتي و شبيهسازي تجهيزات با روش CFD، امکانسنجي و در نهايت تهيه بسته طراحي مهندسي براي يک واحد صنعتي در کشور از سوي پژوهشگاه انجام شده است.
به گزارش شانا، کک سازي از نظر افزايش کيفيت پسماندهاي پالايشگاهي و توليد کک نفتي مورد نياز صنايع اهميت دارد. در اين فرايند، حدود ۶۰ درصد محصولات سبکتر توليدي از ته مانده تقطير به محصولات ميان تقطير بدل ميشوند که قابليت استفاده در بنزين سازي و گازوييل سازي را دارند و حدود ۳۰ درصد آن به کک نفتي مورد استفاده صنايع مختلف و ۱۰ درصد آن به گاز بدل ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]