واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۱۰:۵۳ق.ظ)
اولويت کشور در پتروشيمي سرمايهگذاري مستقيم خارجي است موج - ساير رسانه ها؛ مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با بيان اينکه در حال حاضر، اولويت ما سرمايهگذاري مستقيم خارجي است، گفت: از طريق سرمايهگذاري مستقيم، امنيت بيشتري براي کشور ما فراهم ميشود.
ايرنا نوشت:
عباس شعري مقدم، مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي، با تشريح سرمايهگذاري خارجي در طرحهاي پتروشيمي، اظهار داشت: اولويت بعدي ما مشارکت ايرانيها با خارجيها است که براساس آن لازم است که شرکتهاي خارجي علاقهمند به سرمايهگذاري در صنعت پتروشيمي، با شرکتهاي ايراني، طرحهاي مشترکي را اجرا کنند که سابقه اينگونه همکاريها در گذشته وجود داشته است.
وي شيوه سوم تأمين منابع مالي طرحهاي پتروشيمي را فاينانس اعلام کرد و گفت: هرچند از طريق فاينانس ميتوان منابع ارزي مورد نياز را تأمين کرد، اما؛ براي اجراي آن دشواريهايي مانند؛ تضمينها وجود دارد که بايد در مورد آن راهکار لازم اتخاذ شود.
مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي يادآور شد: شرکت ملي صنايع پتروشيمي در گذشته حدود 50 شرکت توليدي را در اختيار داشت و محمولههايي را که به خارج از کشور صادر ميکرد، دهها ميليون دلار ارزش داشت که اين مساله اعتبار فراواني براي آن ايجاد کرده بود.
شعري مقدم خاطرنشان کرد: در زمان مديريت محمدرضا نعمت زاده بر شرکت ملي صنايع پتروشيمي و زماني که هنوز شرکتهاي زيرمجموعه واگذار نشده بودند، مؤسسات خارجي به راحتي و فقط با امضاي وي وام ميدادند، اما؛ اين وضعيت پس از واگذاريها تغيير کرده است.
وي گفت: البته به دليل اينکه پتروشيمي در زمان تحريم خوشحساب بوده و بدهي خود را بهموقع پرداخت کرده است، مؤسسات مالي هنوز براي اين شرکت اعتبار قائل هستند و حاضر به پرداخت وام به شرکتهاي ايراني براساس تضمين شرکت ملي صنايع پتروشيمي هستند.
مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي اظهار اميدواري کرد: هلدينگ هاي به وجود آمده مثل خليجفارس و تاپيکو، و نفت و گاز پارسيان و شستا بتوانند با اتحاد و همبستگي نقش گذشته شرکت ملي صنايع پتروشيمي را در اين دوران احيا کنند.
شعري مقدم گفت: تشکيل صندوق ارزي توسعه صنعت پتروشيمي نيز راهکار ديگري است که درصدد ايجاد آن هستيم.
وي استفاده از منابع صندوق توسعه ملي را به عنوان آخرين گزينه تأمين منابع مالي طرحهاي پتروشيمي معرفي کرد و گفت: ما بايد تلاش کنيم که منابع صندوق توسعه ملي را صرف کارهاي مهمتر کنيم.
مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اشاره به سابقه سرمايهگذاري مستقيم شرکتهاي خارجي در صنعت پتروشيمي ايران، گفت: در ابتداي تشکيل شرکت ملي صنايع پتروشيمي در سال 1343، چند سرمايهگذاري مستقيم توسط آمريکاييها انجام شد که براساس آن واحدهاي پتروشيمي آبادان، رازي و خارگ احداث شدند.
وي ادامه داد: سپس ژاپنيها آمدند و به صورت مشارکت 50 - 50 بزرگترين مجتمع پتروشيمي جهان را در بندر امام با عنوان ايران - ژاپن بنيانگذاري کردند.
شعري مقدم افزود: اما از آن زمان به بعد و تا تأسيس مشارکت آرياساسول در دولت اصلاحات، اتفاق جديدي رخ نداد تا اين که در طول دولت اصلاحات، شرکت ساسول آفريقاي جنوبي، اجراي پروژه مجتمع پليمر آرياساسول را بهصورت مشارکت 50-50 با ايران پذيرفت که مشارکت موفقي بود.
مدير عامل شرکت ملي صنايع پتروشيمي ادامه داد: البته مشارکتهاي ديگري نيز با سعوديها و تايلنديها داشتيم که در اين حد موفق نبودند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]