واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۱ شهريور ۱۳۹۴ (۲:۴ق.ظ)
راهاندازي قطارهاي سريعالسير نياز به ايجاد يک سيستم جداگانه است موج - معاون وزير راه و شهرسازي با بيان اين که براي راهاندازي قطارهاي سريعالسير نياز به ايجاد يک سيستم جداگانه است، گفت: قصد داريم براي راهاندازي قطارهاي سريع و قطارهاي حومهاي دو شرکت جداگانه ايجاد کنيم
به گزارش خبرگزاري موج، محسن پور سيد آقايي، معاون وزير راه و شهرسازي، با بيان اين که خطوط ريلي کشور ۲۵ هزار ميليارد تومان ارزش دارد، گفت: ۷۰ درصد لکوموتيوها در اختيار راهآهن است که حدود يک ميليارد دلار ارزش دارند.
محسن پور سيد آقايي، با بيان اين که براي راهاندازي قطارهاي سريعالسير نياز به ايجاد يک سيستم جداگانه است، گفت: قصد داريم براي راهاندازي قطارهاي سريع و قطارهاي حومهاي دو شرکت جداگانه ايجاد کنيم؛ چراکه با همين مکانيزم، پرسنل، سطح دانش و شرايط فعلي نميتوان به بحث قطارهاي سريع ورود پيدا کرد.
وي با تأکيد بر اين که قطارهاي سريع از ايمنترين وسايل حملونقلي به شمار ميآيد، درباره چگونگي تأمين امنيت اين قطارها توضيح داد: براي قطارهاي سريع مکانيزم مجزايي اعم از نوع علايم، ارتباطات و سوزنبندي در مقايسه با قطارهاي فعلي استفاده ميشود حتي اطراف مسير خطوط با ديوارههايي بسته ميشود. براي مثال ژاپن و فرانسه بيش از ۶۰ سال است که از قطارهاي سريع استفاده ميکنند و هيچ حادثهاي در آن کشورها رخ نداده است حفاظت از خطوط قطارهاي سريع بايد به گونهاي باشد که حتي يک حيوان هم امکان ورود به حريم خط را نداشته باشد.
معاون وزير راه و شهرسازي با تأکيد بر اين که به دنبال تأسيس شرکت و آموزش پرسنل براي قطارهاي سريع هستيم، گفت: در قانون برنامه ششم توسعه مادهاي پيشنهاد شده است که بر اين اساس هم قطارهاي سريع و قطارهاي حومهاي داراي شرکتهاي مجزا باشند؛ چراکه تيپ بهرهبرداري از اين قطارها با هم متفاوت است و تأسيس شرکتهاي مجزا براي اين قطارها يک نياز به شمار ميآيد.
پورسيدآقايي درباره ارزش خطوط ريلي راهآهن گفت: طول خطوط اصلي راهآهن حدود ۱۰ هزار و ۴۵۰ کيلومتر و ارزش آن حدود ۲۵ هزار ميليارد تومان است ولي ارزش جايگزيني اين خطوط بين ۳۵ تا ۴۰ هزار ميليارد تومان برآورد ميشود.
وي با اشاره به حفظ و نگهداري اين سرمايه زيربنايي گفت: اگر ۵ درصد رقم ۲۵ هزار ميليارد تومان (ارزش ريالي خطوط ريلي) را صرف نگهداري خطوط راهآهن کنيم رقمي معادل ۱۲۵۰ ميليارد تومان ميشود در صورتي که بودجههاي خاص نگهداري راهآهن کمتر ۵۰۰ ميليارد تومان است و همين کمبود اعتبار باعث ميشود ما در بحث نگهداري با استانداردهاي بينالمللي فاصله داشته باشيم.
پورسيدآقايي تأکيد کرد: البته در حال حاضر خطوط کشور ايمن است، ولي؛ اگر بخواهيم با استانداردهاي روز جهاني پيش برويم بايد هر ۳۰ سال کل خط تعويض شود، ولي؛ به دليل اين که اين امکان در کشور وجود ندارد خطوط ريلي معمولا بعد از ۵۰ سال تعويض ميشود و کار تعويض اين خطوط نيز در همين دولت يازدهم کليد خورده است.
وي اظهار کرد: يکي ديگر از استانداردهاي جهاني اين است که هر ۱۰ سال يکبار ريل خط عوض شود که به دليل کمبودها در کشور اين اقدام نيز ظرف ۱۵ تا ۱۷ سال انجام ميشود به همين دلايل از برنامههاي اصولي بازسازي خطوط عقب هستيم.
اين مقام مسوول با بيان اينکه عقبماندگيها در رسيدگي به خطوط باعث افزايش هزينههاي جاري ميشود، گفت: مجبوريم براي حفظ شرايط ايمن در طول خطوط بازديدها و چک و کنترلهاي بيشتري صورت دهيم تا ايمني قطارهاي در حال سير حفظ شود و راهآهن هيچگاه به دليل کمبود بودجه ايمني را رها نکرده است.
وي با بيان اين که نميتوان به همين شکل تعويض خطوط را به عقب انداخت گفت: اگر اين مشکل به شکل ريشهاي حل نشود روزي ميرسد که کل خطوط کشور فرسوده شده است و بايد با سرمايهگذاري عظيمي اين خطوط را تعويض کرد.
پور سيد آقايي با بيان اينکه اين نکته در دولت هم طرح شده است، ادامه داد: خوشبختانه در دو سال اخير دولت بودجههاي خوبي به راهآهن اختصاص داده و با همين بودجهها عمليات بازسازي خطوط در جنوب و شمال کشور آغاز شده است به طور مثال خط سراسري اوليه راهآهن که سال ۱۳۱۷ افتتاح شده بود هنوز ۶۰ کيلومتر آن در شمال کشور استفاده ميشود که بالاخره در دوره اخير تعويض شد يا در جنوب کشور برخي خطوط از سال ۱۳۳۵ تعويض نشده بود و امسال کار تعويض خط را آغاز کرديم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]