واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: دردسر فروش چاپگر به ایران برای نامزد جمهوریخواه آمریکا
"کارلی فیورینا" یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که در فاصله سال های 1999 تا 2005 مدیر شرکت " HP" بوده است، دولت اوباما را به خاطر توافق هسته ای " خطرناک" با ایران مورد انتقاد قرار داده و گفته است توافق هسته ای فشارهای اقتصادی و تحریمی را از روی ایران بر می دارد. این مساله سبب شده است که برخی رسانه ها به گذشته او مراجعه کرده و عملکرد او در زمان مدیریت بر شرکت "اچ پی" را زیر ذره بین گذاشته و بنویسند : او باید واقع بین باشد و از انتقادات کلیشه ای رایج در بین جمهوریخواهان در مورد توافق هسته ای با ایران و خطرات آن دست بردارد.
به گزارش نامه نیوز، وب سایت خبری "VOX" با ارایه گزارشی در این باره می نویسد اچ پی نزدیک به 50 درصد از بازار چاپگرهای ایران را در زمانی که خانم فیورینا مسئولیت اداره این کمپانی را بر عهده داشت در دست داشت و این در حالی بود که طبق قانون تحریم ایران که در سال 1995 و در دولت بیل کلینتون به تصویب رسید شرکت های آمریکایی مجاز به مراوده اقتصادی با ایران نبودند.
به نوشته این گزارش شواهد و مدارک نشان می دهد "اچ پی" اقدامی غیر قانونی نکرده است بلکه یک شرکت واسط در دبی محصولات اچ پی را به بازار ایران عرضه می کرده است و این یعنی دور زدن قانونی تحریم ها بدون نقض صریح قانون تحریم های ایران.
روزنامه بوستون گلوب در گزارشی که در سال 2008 درباره سابقه همکاری اچ پی با بازار ایران منتشر کرده این موضوع را مورد موشکافی قرار داده و نوشته است: در سال 1997 و تنها دو سال پس از تصویب قانون تحریم های ایران از سوی دولت کلینتون، یک شرکت واسطه در دبی تاسیس شد تا بازار خاورمیانه را برای شرکت اچ پی به دست گیرد. نام این شرکت " ردینگتون گلف" بود. نکته جالب این بود که این شرکت تنها سه کارمند داشت و به جای بازار خاورمیانه تنها همت و هدف آن عرضه چاپگرهای اچ پی به بازار ایران بود.
این گزارش می افزاید:ردینگتون گلف به مراوده و فروش چاپگرهای اچ پی در بازار ایران ادامه داد و حتی برای این کار یک دفتر فروش در تهران تاسیس کرد. این شرکت واسطه تا جایی پیش رفت که بر اساس آمارها چاپگرهای تولید کمپانی اچ پی به تنهایی 41 درصد از بازار چاپگرهای مصرفی در ایران را به دست گرفت.
بر اساس گزارش VOX بعید به نظر می رسد که مسئولان شرکت اچ پی در آن زمان از میزان فروش محصولات خود در بازار ایران بی خبر بوده باشند چون در سال 1999 مدیر فروش منطقه خاورمیانه شرکت اچ پی در مصاحبه با یک روزنامه انگلیسی زبان چاپ امارات ، ایران را یکی از بزرگ ترین بازارهای عرضه چاپگرهای اچ پی توصیف کرده بود.
بر اساس تخمین شرکت اچ پی در سال 2008 بیش از 120 میلیون دلار از محصولات این شرکت در بازار ایران به فروش رسیده است در حالی که در همین سال میزان فروش کمپانی اچ پی در سطح جهان بیش از 118 میلیارد دلار بوده است.
کمپانی اچ پی هم اکنون بیش از 40 درصد از بازار جهانی چاپگر را در اختیار دارد.
بر اساس گزارش "VOX" فروش چاپگرهای اچ پی به ایران از منظر شکل قانونی نمی تواند ناقض صریح تحریم های ایران باشد چون بسیاری از شرکت ها و محصولات آمریکایی از طریق شرکت های واسطه در طی همین سال ها وارد بازار ایران شده اند.
از سوی دیگر چاپگر اچ پی نه یک وسیله نظامی است و نه در صنایع هسته ای کاربرد دارد و حساسیت زیادی روی این موضوع وجود ندارد و شاید عملگرایانه ترین کار در دست داشتن بازار ایران بوده است چون در صورتی که ایران نمی توانست چاپگرهای اچ پی را وارد بازار خود کند به طور طبیعی نیاز خود را با شرکت های "سامسونگ"، "کنون" و یا "اپسون" تامین می کرد؛ اما نکته ای که وجود دارد این است که خانم فیورینا به عنوان مدیر سابق این شرکت بزرگ به سختی می تواند از رویکرد دولت اوباما در قبال توافق هسته ای با ایران انتقاد کند زیرا خود او زمانی که مدیر عامل شرکت اچ پی بوده است با عملگرایی و انعطاف در قبال تحریم های ایران برخورد کرده است.
منبع: عصر ایران
۲۹ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]