واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ شهريور ۱۳۹۴ (۱۱:۵۷ق.ظ)
سيستان و بلوچستان جوانترين استان کشور است موج - رئيس اداره سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکي گفت: گيلان مسنترين و سيستان و بلوچستان جوانترين استانهاي کشور هستند.
به گزارش خبرگزاري موج، پريسا طاهري در نشست خبري هفته سالمند افزود: 900 ميليون سالمند در دنيا داريم که اين آمار تا سال 2050 به 2 ميليارد نفر ميرسد.
وي با اشاره به اينکه سالمند شدن در سراسر دنيا رو به افزايش است، گفت: در سال 2000، 11 درصد کل ساکنان کره زمين سالمند بودند که تا سال 2050 به 22 درصد ميرسد.
طاهري با اشاره به اينکه تعداد سالمندان از کودکان زير چهار سال پيشي گرفته است افزود: در سال 2050 ميلادي سالمندان از کودکان زير 14 سال پيشي خواهند گرفت.
رئيس اداره سالمندان وزارت بهداشت گفت: سازمان بهداشت جهاني اعلام کرده است که افزايش جمعيت سالمندان در کشورهاي فقير و در حال توسعه با سرعت چند برابري پيش ميرود، در صورتي که هم اکنون از جمعيت 900 ميليون سالمند دنيا، 60 درصد در کشورهاي در حال توسعه و کم درآمد هستند و تا سال 2050 اين آمار به 80 درصد خواهد رسيد.
طاهري افزود: در مديترانه شرقي در سال 2000، پنج و هشت دهم درصد جمعيت سالمند بودهاند که تا سال 2025، هشت و هفت دهم درصد و در سال 2050، 15 درصد خواهند شد.
رئيس اداره سالمندان وزارت بهداشت با بيان اينکه در ايران که از سال 1335 آمارگيري به صورت ده ساله انجام ميشده است و از سال 85، هر 5 سال آمار سالمندان گرفته شده است گفت: نتايج نشان داده شده است که در سال 1335، 6/2 درصد و به ترتيب ده سال بعد يعني سال 1345، 6/5 درصد، سال 1355 5/2 درصد، سال 1365 5/4 درصد، سال 1375 6/6 درصد و سال 1385 7/3 درصد و طبق آخرين آمار 1390، 8/2 درصد جمعيت ايران سالمند هستند.
طاهري افزود: براساس آمار سال 90 از 75 ميليون و 149 هزار ايراني، 6 ميليون و 159 هزار نفر سالمند هستند که از اين تعداد 4 و 17 صدم درصد خانم و 4 و دو صدم درصد آقا هستند که طبيعا اين آمار امسال تغيير کرده و افزايش يافته است.
رئيس اداره سالمندان وزارت بهداشت تاکيد کرد: افزايش جمعيت سالمندي کشور چالش نيست بلکه موفقيتي که حاصل تلاش سازمانهاي سلامت و افزايش بهداشت و جامعه است که افزايش اميد به زندگي و افزايش سن و ارتقاي سلامت و رفاه را داشتهاند که افزايش جمعيت سالمندي را به دنبال داشته است.
وي گفت: اختلال شناختي پيش رونده يکي از مشکلاتي است که سالمندان با آن رو به رو خواهند شد که اگر زيرساختها و امکانات رفاهي و بهداشتي براي جمعيت سالمندي کشور در نظر گرفته نشود و يا کاستي در آن باشد تبديل به چالش ميشود؛ چراکه آلزايمر يکي از مراحل پيشرفته اختلال شناختي است که بنا بر اعلام سازمان بهداشت جهاني تا سال 2050، 131 ميليون سالمند به آن مبتلا ميشوند.
طاهري افزود: در کشور ما 600 هزار نفر به اختلال شناختي پيش رونده مبتلا هستند به صورتي که هر 7 دقيقه يک نفر به آن مبتلا ميشود.
رئيس اداره سالمندان وزارت بهداشت با ابراز خوشحالي از اينکه دانشگاه زاهدان به عنوان اولين دانشگاه براي نسل سوم يعني سالمندان دورههاي آموزشي برگزار کرده است، گفت: سالمندان در اين دانشگاه ميتوانند دورههاي مختلف آموزشي را طي کنند و مدرک تحصيلي بگيرند.
وي با بيان اينکه از 60 به بالا را سالمند مي گويند افزود: از نظر روان شناسي زماني که خاطرهها از اميدها قوي تر شوند، سالمندي آغاز شده است.
رئيس اداره سالمندان وزارت بهداشت گفت: به ترتيب استان سيستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و خوزستان جوانترين استانهاي کشور هستند به صورتي که در استان سيستان و بلوچستان 4/75 درصد جمعيت سالمند هستند و در استان گيلان بهعنوان مسنترين استان 11/55 درصد جمعيت، سالمند برآورد شده است.
طاهري افزود: استان تهران نهمين استان مسن کشور است که 9/05 درصد سالمند دارد.
قبل از استان تهران استانهاي گيلان، مرکزي، مازندران، آذربايجان شرقي، خراسان جنوبي، همدان، اصفهان و سمنان به ترتيب استانهاي مسن کشور هستند و بعد از تهران استان زنجان، اردبيل و کرمانشاه در مقامهاي دهم و يازدهم و دوازدهم استانهاي مسن جاي دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]