واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۵۲ب.ظ)
توليد پنج هزار تن کشمش تيز آبي در آذربايجان غربي موج- مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي گفت: امسال پيش بيني ميکنيم پنج هزار تن کشمش تيز آبي در سطح استان توليد شود.
به گزارش خبرگزاري موج،عزيز اماني افزود: انگور دومين محصول باغي استان است که امسال پيش بيني ميشود از سطح بيش از 23 هزار هکتار از باغات استان که زير کشت محصول مهم و اقتصادي انگور است، بيش از 286 هزارتن انگور توليد شود.
وي با بيان اينکه کشمش از محصولاتي است که خريد آن تضميني يا حمايتي است و بازارخوبي در داخل و خارج از کشور دارد، عنوان کرد: با توجه به اينکه توليد اين محصول توسط کشاورزان استان ميتواند صرفه اقتصادي بالايي داشته باشد و اين استان سالانه قابليت توليد بيش از 15 هزار تن کشمش را دارد، متاسفانه باغداران در طي سالهاي اخير تمايل زيادي به عرضه محصول به صورت تر را دارند.
وي درخصوص وضعيت پيش آمده در قيمت خريد انگور توسط صنايع تبديلي استان، اظهارکرد: جهت جلوگيري از متضررشدن باغداران استان بايد سازوکارهاي لازم جهت تسريع در خريد حمايتي کشمش تيز آبي توسط تعاون روستايي فراهم گردد تا از اين طريق قسمت بيشتري از محصول توليدي به کشمش تبديل شود تا محصول روي دست باغداران نماند.
وي خاطر نشان کرد: متاسفانه حجم بالاي عرضه انگور در روزهاي اخير در سطح استان موجب شده تا قيمت اين محصول افت شديدي داشته باشد و صنايع تبديلي قيمت خريد را به زير هزينههاي توليد کاهش دهند.
اماني ادامه داد: در سطح استان 7 واحد سبزه پاک کني وجود دارد که سالانه مقدار زيادي از محصول مورد نياز خود را از استانهاي همدان و قزوين تأمين مينمايند و در صورت افزايش رغبت کشاورزان براي تبديل انگور به کشمش نياز عمده اين کارخانجات نيز بر طرف خواهد شد.
مدير باغباني سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي با اشاره به وجود ظرفيت هاي بالاي استان در زمينه صنايع تبديلي، از باغداران استان در خواست نمود تا با تقويت و ايجاد تشکلهاي محصولي عرضه محصولات باغي و تبديل بخش عمده اي از محصول انگور توليدي به کشمش، وضعيت فعلي به وجود آمده را کنترل نموده تا تعادل نسبي در وضعيت بازاررساني اين محصول ايجاد شود.
شهريار حيدري مدير عامل سازمان تعاوني روستايي آذربايجان غربي نيز در اين خصوص با بيان اين که دستور العمل حمايتي خريد سبزه و کشمش هر سال اعلام ميشود، اظهار کرد: با توجه به اينکه هنوز قيمت خريد تضميني اين محصول اعلام نشده است و از سوي ديگر نيز اتفاقات رخ داده در سال گذشته موجب به وجود آمدن فضاي سوء استفاده براي واسطه گران شده است.
وي درباره قيمت خريد تضميني اضافه کرد: سال گذشته قيمت خريد تضميني 3 هزار و 300 تومان بود ولي در سال جاري قيمتها اعلام نشده است، اماپيشنهاد تعاون روستايي در حدود 3 هزار و 500 تومان کشمش با دانه و 3 هزار و 700 تومان کشمش بي دانه است که قيمت نهايي در صورت ابلاغ دستورالعمل خريد اعلام خواهد شد.
مدير سازمان تعاون روستايي آذربايجان غربي با بيان اين که هدف ما ازاين اقدام جلوگيري از سوء استفاده واسطه گران از خلأ به وجود آمده است ابراز کرد: سال گذشته نيز اين افراد از کاستيهاي موجود استفاده کرده و به علت کم بودن محصول و آگاه نبودن روستاييان از فرصت پيش آمده استفاده کرده و نسبت به خريد اقدام کردند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]