واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ شهريور ۱۳۹۴ (۲:۴ق.ظ)
پيش بيني توليد بيش از 286 هزار تن انگور در آذربايجان غربي موج - رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي از پيش بيني توليد بيش از 286 هزارتن انگور از باغات استان خبرداد.
به گزارش خبرگزاري موج، اسمعيل کريم زاده با بيان اين مطلب اظهار کرد: در حال حاضر بيش از 23 هزار هکتار از باغات استان زير کشت محصول مهم و اقتصادي انگور است که هشت هزار هکتار آن باغات انگور ايستاده بوده و مابقي به روش سنتي هست که در نظرداريم با تخصيص تسهيلات اعتباري به کشاورزان در آينده اين باغات سنتي را به باغات مدرن تبديل کنيم.
کريم زاده با اعلام اينکه هماکنون 40 رقم انگور در استان از جمله حسيني، دانه بلند، ريش بابا، کشمشي، خليلي ياقوتي، قرمز از باغات استان برداشت ميشود و بيش از 100 رقم انگور دراستان وجود دارد، افزود: سيستم تربيتي انگور در استان داربستي بوده که موجب افزايش کيفيت انگور توليدي شده و ميزان توليد محصول را نيز ارتقا ميدهد.
وي با بيان اينکه آذربايجان غربي از قطبهاي توليد انگور کشور به شمار ميرود و رتبه چهارم کشوري را از نظر توليد به خود اختصاص داده است، افزود: محصول انگور به علت مصرف پايين آب تا زمان برداشت در مقايسه با ساير محصولات کشاورزي در مصرف بهينه آب وکمک به احياي درياچه اروميه نقش مهمي دارد.
کريم زاده با بيان اينکه سالانه 60 تا ۸۰ هزار تن از انگور توليدي استان جذب صنايع تبديلي شده، 10 هزار تن انگور تبديل به کشمش و ۱۲۰ هزارتن انگور نيز در داخل استان و ساير استانهاي کشور به مصرف ميرسد افزود: تهيه دوشاب همان شيره انگور، تازه خوري و سرکه از ديگر مصارف مهم اين محصول در استان به شمار ميرود.
وي با بيان اينکه از مجموع 286 هزار تن انگور توليدي پيش بيني شده، مقدار 106 هزار تن آن مازاد بر مصرف استان خواهد بود، يادآورشد: عمده باغات انگور آبي استان در شهرستانهاي اروميه و مياندوآب مستقر بوده و باغات انگور ديم استان نيز در حدود 90 درصد در شهرستان سردشت و مابقي در ساير شهرستانها پراکنده است.
اين مقام مسئول ايجاد اين تشکلهاي کشاورزي با رويکرد تنظيم عرضه و تقاضا در بخش محصولات کشاورزي را مهم ارزيابي کرد و افزود: راهاندازي اين تشکلها ضمن تعادل در تأمين بازار اين محصول موجب درآمدزايي مناسب براي کشاورزان خواهد بود.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي آذربايجان غربي با بيان اينکه کشمش از محصولاتي است که خريد آن تضميني است و بازارخوبي در داخل و خارج از کشور دارد، عنوان کرد: توليد اين محصول توسط کشاورزان استان ميتواند صرفه اقتصادي بالايي داشته باشد.
وي در خصوص وضعيت پيش آمده در قيمت خريد انگور توسط صنايع تبديلي استان، اظهارکرد: جهت جلوگيري از متضررشدن باغداران استان بايد سازوکارهاي لازم جهت تسريع در خريد حمايتي کشمش تيز آبي توسط تعاون روستايي فراهم گردد تا از اين طريق قسمت بيشتري از محصول توليدي به کشمش تبديل شود تا محصول روي دست باغداران نماند.
وي عدم اطمينان از بازار فروش، کاهش توليد کشمش و گرايش به توليد محصول تازه خوري، پرورش سنتي در برخي از مناطق، هزينه بالاي ايستاده کردن انگور، کمبود نقدينگي باغداران و خسارتهاي سالانه ناشي از سرمازدگي و حوادث غير مترقبه را از جمله مشکلات موجود باغداران استان عنوان کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]