واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۶:۷ب.ظ)
به دليل بحران کم آبي؛ تغيير الگوي کشت محصول پسته در آذربايجان شرقي موج - رئيس سازمان جهادکشاورزي آذربايجان شرقي از توسعه کشت محصول پسته در آذربايجان شرقي در راستاي تغيير الگوي کشت به دليل بحران کم آبي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، کريم مهري در نخستين جشنواره پسته در شهر يامچي مرند با اعلام اين مطلب افزود: اين جشنواره با محوريت تغيير الگوي کشت و ترويج کشت گياهان با مصرف آب پايين برگزار و هدف آن توسعه کشت محصول پسته در شهرستان مرند، در راستاي تغيير الگوي کشت بدليل بحران کم آبي است.
وي با اشاره به اين که 500 هکتار زمين در کل استان زير کشت محصول پسته رفته است، افزود: از اين مقدار براي اولين بار 175 هکتار در شهر يامچي مرند به کاشت محصول پسته اختصاص داده شده است و مابقي باغات پسته در شهرهاي اسکو، آذرشهر و شبستر قرار دارند، که ان شاءا... با تلاش همکاران و باغداران زحمتکش در آينده نزديک به نقطه مورد نظر برنامه ريزي شده خواهيم رسيد.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان گفت: با ارائه کمکهاي فني، مشاوره اي، برگزاري کارگاههاي آموزشي، استفاده از آموزشها و تجارب استادان از استان کرمان، احداث خزانه براي توليد نهال و با تأمين ساير نيازهاي اعتباري باغداران عزيز، سعي خواهيم کرد تا در راستاي افزايش توليد و صادرات محصول پسته گامهاي موثري برداشته شود.
مهري افزود: با توجه به بحث عدم تعادل آبهاي زيرزميني، حادث شدن کم آبي در کشور، شرايط اقليمي و رسيدن عمق چاههاي مرند به شوري، قطعاً استفاده بهينه از منابع آبي و اصلاح الگوي کشت که پسته کاري يکي از آن موارد به شمار ميرود، تنها راهکار منطقي و مطلوب به نظر ميرسد.
وي گفت: با بررسي نزولات جوي و بارشها در چند سال گذشته و سوء مديريت مصرف آب روز به روز بحران آب بيشتر احساس ميشود، بطوريکه اگر امروز براي هر هکتار آفتابگردان 12 هزار الي 15 هزار مترمکعب آب مصرف کنيم هيچ افتخاري براي ما دربر ندارد؛ چراکه کشاورزان پيشرو با 6 هزار مترمکعب آب به همان محصولات دست يافتهاند.
مهري تاکيد کرد: امروز فرصت استفاده از تسهيلات ويژه براي آبياري نوين توسط دولت تدبير و اميد با پشتيباني و حمايت مقام معظم رهبري به وجود آمده است، لازم است بهره برداران از اين فرصت طلايي استفاده بهينه را ببرند چون معلوم نيست در سال آتي هم چنين تسهيلاتي وجود داشته باشد.
رئيس سازمان جهادکشاورزي استان گفت: آب و بحران آب در مملکت ما يک مشکل اساسي است و از 12 سال پيش شدت يافته است و عدم مديريت صحيح در استفاده بهينه از منابع آبي هم به اين معضل دامن زده است.
وي افزود: در مزارعي که بهصورت تجميعي اقدام به بهره برداري از سيستمهاي تحت فشار کردهاند به جاي 60 ميليون ريال تسهيلات در هر هکتار، 85 درصد هزينه بلاعوض و 15 درصد تسهيلات کم بهره تعلق ميگيرد که اين نيز دستاورد و ارمغان دولت تدبير و اميد است.
مهري ادامه داد: در سند تدبير توسعه استان که 9 هسته کليدي براي بخش کشاورزي در آن آمده است اصلاح الگوي کشت يکي از آن موارد بشمار ميرود لذا قبل از دعوت از سرمايه گذار بايد به زنجيره توليد توجه ويژه اي داشته باشيم. رئيس سازمان جهادکشاورزي استان با اشاره به طرح تجميع چاهها، گفت: اگر تجميع چاهها که هدف آن کنترل برداشت آبهاي زيرزميني است به درستي اجرا شود در احياي درياچه اروميه که حيات آذربايجان را تهديد ميکند کمک بزرگي خواهد بود. وي در پايان با آرزوي توفيق و سلامتي براي تمامي مسئولين دولت تدبير و اميد و خادمين و بهره برداران عرصه بخش کشاورزي و با تقدير از حمايتهاي فرمانداري ويژه مرند در ترويج کشت پسته، از شهردار يامچي و هيأت امنا که پيشرو و پرچمدار اين مقوله در شهرستان بودهاند قدرداني کرد.
شايان ذکر است نخستين جشنواره پسته با حضور نماينده مردم مرند و جلفا در مجلس شوراي اسلامي، سرپرست اقتصادي و امور بين الملل استاندار آذربايجان شرقي، مديران سازمان جهادکشاورزي استان، مدير کل مديريت بحران استانداري و فرماندار مرند در محل سالن شهداي شهر يامچي شهرستان مرند برگزار شد.
گفتني است در اين جشنواره از حجت الاسلام و المسلمين حسن پور (اولين پسته کار استان)، جعفر مشکين فام، حسين پوينده و صمد سبحاني بهعنوان چهار پسته کار برتر منطقه تجليل شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]