واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی مطرح کرد: توسعه کشت محصول پسته درآذربایجان شرقی در راستای تغییر الگوی کشت خبرگزاری پانا: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی از توسعه کشت محصول پسته درآذربایجان شرقی در راستای تغییر الگوی کشت و به دلیل بحران کم آبی خبر داد.
۱۳۹۴ شنبه ۲۸ شهريور ساعت 12:58
به گزارش خبرنگار پانا، کریم مهری در نخستین جشنواره پسته در شهر یامچی مرند با اعلام این مطلب افزود: این جشنواره با محوریت تغییر الگوی کشت و ترویج کشت گیاهان با مصرف آب پایین برگزار و هدف آن توسعه کشت محصول پسته در شهرستان مرند، در راستای تغییر الگوی کشت بدلیل بحران کم آبی است.
وی با اشاره به این که 500 هکتار زمین در کل استان زیر کشت محصول پسته رفته است، افزود: از این مقدار برای اولین بار 175 هکتار در شهر یامچی مرند به کاشت محصول پسته اختصاص داده شده است و مابقی باغات پسته در شهرهای اسکو، آذرشهر و شبستر قرار دارند، که انشاءا... با تلاش همکاران و باغداران زحمتکش در آینده نزدیک به نقطه مورد نظر برنامه ریزی شده خواهیم رسید.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: با ارائه کمک های فنی، مشاوره ای، برگزاری کارگاه های آموزشی، استفاده از آموزشها و تجارب استادان از استان کرمان، احداث خزانه برای تولید نهال و با تامین سایر نیازهای اعتباری باغداران عزیز، سعی خواهیم کرد تا در راستای افزایش تولید و صادرات محصول پسته گام های موثری برداشته شود.
مهندس مهری افزود: با توجه به بحث عدم تعادل آبهای زیرزمینی، حادث شدن کم آبی در کشور، شرایط اقلیمی و رسیدن عمق چاههای مرند به شوری، قطعاً استفاده بهینه از منابع آبی و اصلاح الگوی کشت که پسته کاری یکی از آن موارد به شمار می رود، تنها راهکار منطقی و مطلوب به نظر می رسد.
وی گفت: با بررسی نزولات جوی و بارشها در چند سال گذشته و سوء مدیریت مصرف آب روز به روز بحران آب بیشتر احساس می شود، بطوریکه اگر امروز برای هر هکتار آفتابگردان 12هزار الی 15هزار مترمکعب آب مصرف کنیم هیچ افتخاری برای ما دربر ندارد، چراکه کشاورزان پیشرو با 6 هزار مترمکعب آب به همان محصولات دست یافته اند.
مهندس مهری تاکید کرد: امروز فرصت استفاده از تسهیلات ویژه برای آبیاری نوین توسط دولت تدبیر و امید با پشتیبانی و حمایت مقام معظم رهبری به وجود آمده است، لازم است بهره برداران از این فرصت طلایی استفاده بهینه را ببرند چون معلوم نیست در سال آتی هم چنین تسهیلاتی وجود داشته باشد.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گفت: آب و بحران آب در مملکت ما یک مشکل اساسی است و از 12 سال پیش شدت یافته است و عدم مدیریت صحیح در استفاده بهینه از منابع آبی هم به این معضل دامن زده است.
وی افزود: در مزارعی که بصورت تجمیعی اقدام به بهره برداری از سیستم های تحت فشار کرده اند به جای 60 میلیون ریال تسهیلات در هر هکتار، 85 درصد هزینه بلاعوض و 15 درصد تسهیلات کم بهره تعلق می گیرد که این نیز دستاورد و ارمغان دولت تدبیر و امید است.
مهندس مهری ادامه داد: در سند تدبیر توسعه استان که 9 هسته کلیدی برای بخش کشاورزی در آن آمده است اصلاح الگوی کشت یکی از آن موارد بشمار می رود لذا قبل از دعوت از سرمایه گذار باید به زنجیره تولید توجه ویژه ای داشته باشیم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با اشاره به طرح تجمیع چاه ها، گفت: اگر تجمیع چاه ها که هدف آن کنترل برداشت آبهای زیرزمینی است بدرستی اجراء شود در احیای دریاچه ارومیه که حیات آذربایجان را تهدید می کند کمک بزرگی خواهد بود.
وی در پایان با آرزوی توفیق و سلامتی برای تمامی مسئولین دولت تدبیر و امید و خادمین و بهره برداران عرصه بخش کشاورزی و با تقدیر از حمایت های فرمانداری ویژه مرند در ترویج کشت پسته، از شهردار یامچی و هیئت امناء که پیشرو و پرچمدار این مقوله در شهرستان بوده اند قدردانی کرد.
شایان ذکر است نخستین جشنواره پسته با حضور نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی، سرپرست اقتصادی و امور بین الملل استاندار آذربایجان شرقی، مدیران سازمان جهادکشاورزی استان، مدیر کل مدیریت بحران استانداری و فرماندار مرند در محل سالن شهدای شهر یامچی شهرستان مرند برگزار شد.
گفتنی است در این جشنواره از آقایان حجت الاسلام و المسلمین حسن پور( اولین پسته کار استان)، جعفر مشکین فام، حسین پوینده و صمد سبحانی بعنوان چهار پسته کار برتر منطقه تجلیل شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]