واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۸ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۱۲ب.ظ)
غرويان در گفتگو با موج مطرح کرد؛ جريان نزديک به احمدي نژاد با هر اسمي بيايد مردم فريب نمي خورند موج - گروه سياسي؛
آيت الله محسن غرويان، مدرس حوزه علميه قم، از جمله معدود اصولگراياني است که در همان دوره اول احمدي نژاد به مشي و شيوه دولت وي انتقادات بسياري مي کرد. وي پس از پيروزي حسن روحاني در انتخابات 92 به دفاع از انديشه اعتدال و عملکرد دولت تدبير و اميد پرداخت. غرويان معتقد است که بايد بين جريانات اصول گراي معتدل و اصلاح طلبان نوعي وفاق شکل گيرد که از تفرقه و دودستگي در ميان مردم و کشور بکاهد.
اين استاد حوزه و دانشگاه معتقد است که موفقيت اصول گرايان معتدل در انتخابات مجلس بسيار زياد است.
مشروح گفتگوي خبرنگار موج با وي را در ادامه خواهيد خواند:
**لزوم همگرايي بين جريان هاي سياسي
آرايش سياسي گروه هاي سياسي را در چند ماهه مانده به انتخابات چگونه ارزيابي مي کنيد؟
چند نکته را من در اين راستا مطرح مي کنم. به هر حال تلاش هاي انتخاباتي از هم اکنون آغاز شده است. گروه ها و احزاب در حال رايزني و اقدامات مقدماتي خود هستند و دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب دو طيف عمده در کشور به شمار مي روند. جريان سومي به نام اعتدال هم شکل گرفته است که همسو با مشي دولت و آقاي روحاني و آقاي رفسنجاني حرکت مي کند. من فکر مي کنم اگر به صورت جدي اصلاح طلبان و اصولگرايان معتدل با هم صحبت کنند و قرار را بر تامين مصالح مردم بگذارند مي توانند يک گروه قوي تشکيل شود. من خودم عقيده اعتدالي دارم. بايد به دولت کمک شود. به هر حال مقام معظم رهبري دولت را تاييد کرده اند و دولت موفقيت هاي خوبي به خصوص در زمينه توافقات هسته اي به دست آورده است. در اين مدت باقي مانده بهتر است براي کمک به دولت نيروها هم جهت شوند. هر چند به صورت 100 درصد نمي توان همسويي گروه ها و جناح ها را انتظار داشت اما به هر حال بايد 90 درصد توان فکري گروه هاي اصلاح طلب و اصول گرا و معتدل، همراهي با دولت را سرلوحه کار قرار بدهند. من فکر مي کنم در اين صورت آرامش خوبي در کشور حاکم مي شود و تفرقه و دودستگي ميان مردم از بين مي رود. از آن گذشته دولت با دلگرمي بيشتري حرکت خواهد کرد که درآينده نتايج آن بيشتر مشهود مي شود. به هر حال تا اين زمان که گروه ها براي تفرقه و جدايي فعاليت کرده اند چه ثمره اي به دست آورده ايم. بايد از نظرات حزبي و شخصي و گروهي خود کمي کناره گيري کنيم و همگرايي را با گروه هاي ديگر داشته باشيم. اين به نظر من يک راهکار شدني و موثرترين راه است.
وحدت برخي جريان هاي اصولگرا با جبهه پايداري آيا به صلاح است يا خير؟
جبهه پايداري کارنامه خوبي ندارد. در گذشته اينها تکروي داشته اند و وحدت را به هم زده اند. با توجه به سابقه آنها گروه هاي اصولگرا معتقدند که پايداري ها يک بار ديگر اين وفاق و همدلي را به هم بزنند؛ بنابراين عاقلانه نيست که با اينها همراه ائتلافي صورت بگيرد.
افراطيون با هيچ گروهي نمي توانند ائتلاف کنند
**در مورد ائتلاف و وحدت اخير موتلفه با پايداري هم اين نظر را داريد؟
ائتلاف مطرح شده حرکتي سطحي و ظاهري است و از عمق زيادي برخوردار نيست. چون گروهي که مبناي فکري اش اين است که «همه بايد با من وحدت داشته باشند» و «همه بايد با ما، گروه و حزب ما وحدت داشته باشند»، اين به معني اين است که نمي توان با گروه هاي ديگر کنار بيايند. بايد مبناي شور و مشورت و مراجعه به آراي ديگران مورد قبول باشد تا همفکري شکل گيرد. وقتي گروهي معتقد است که هر چه من مي گويم درست است و هر چه ديگران مي گويند اشتباه، اصلا وحدتي شکل نمي گيرد. چون هر اتحاد و ائتلافي بر پايه يک وحدتي شکل مي گيرد. من مکرر اين جمله را گفته ام که بعضي از اين افراطيون قائل به مشورت، حق الناس، عقل جمعي، فهم عمومي و افکار عامه و رأي اکثريت نيستند. اين موارد را باطل مي دانند و بر اين عقيده هستند که اينها ضلالت و گمراهي محسوب مي شود. وقتي کسي مبناي فکري اش اين باشد با هيچ گروهي نمي تواند وحدت پيدا کند؛ بنابراين موضوع ائتلاف فقط ظاهري است.
در مورد اصولگرايان معتدل و نزديک به آقايان لاريجاني و ناطق نوري نظرتان چيست؟ آنها چقدر شانس پيروزي در انتخابات را دارند؟
من فکر مي کنم آقاي لاريجاني، آقاي ناطق نوري وآقاي ابوترابي فرد فهيم و عاقل و با نگاه واقع بينانه به مسايل جهاني هستند. ماجرا جو و تنش آفرين نيستند. تلاششان در جهت رقابت نيست بلکه در رفاقت است. چرا که فضاي کشور فعلا در فضاي اعتدال است؛ بنابراين افراد معتدل شانس موفقيت شان خيلي بيشتر است.
گروه ديگري که اين روزها صحبت از آنان مي شوند جريان مربوط به احمدي نژاد است که تحت عنوان جبهه يکتا رونمايي شده است؟ اينها چقدر در انتخابات شانس پيروزي يا رقابت خواهند داشت؟
مردم نسبت به اتفاقات 8 سال اخير آگاهي پيدا کرده اند. بازداشت هاي اخير معاون اول رئيس جمهور گذشته و بابک زنجاني را ديده اند. با توجه به آگاهي هاي مردم جريان وابسته به احمدي نژاد با هر اسمي بيايد مردم متوجه هستند و فريب نمي خورند. اين جريان فکري، جريان شکست خورده اي است و مردم هم وازده شدند و خواهان يک مديريت عالمانه و عاقلانه همراه با آرامش و تدبير هستند.
**اي کاش جلسات کميسيون ويژه برجام از تلويزيون پخش نمي شد
عده اي معتقد هستند که کميسيون بررسي برجام به نوعي يک پاتوق انتخاباتي براي پايداري ها تبديل شده است. از اين نظر هم بر اين عقيده هستند که وجهه و پايگاه پايداري در جريان بررسي برجام و کم و کيف آن دچار خدشه و تنزل در نگاه مردم شده است. نظر شما در اين زمينه چيست؟
من وقت نداشتم همه جلسات کميسيون ويژه برجام را از تلويزيون ببينم. ولي يک قسمت را که ديدم واقعا تاسف خوردم. نوع ادبيات جلسه و بي احترامي ها و بي ادبي ها در نظر مردم خيلي بد بود و اثر منفي داشت. مردم نگاهشان به مسوولين و نمايندگان اين است که اينها مودب باشند. در بعضي قسمت ها اطلاعات ناقص و خلاف واقع مطرح مي شد. اينها اثر منفي در نگاه مردم خواهد داشت. اي کاش اين جلسات از تلويزيون پخش نمي شد و اينگونه نشست ها به صورت خصوصي و محرمانه مي ماند. از نظر ترکيب جلسات هم مهمانان يک طرفه را دعوت کرده بودند. از اين نظر به تيم مذاکره کننده جفا شد. موضوع گيري ها واقعا نسبت به فرزندان نظام که رهبر معظم انقلاب آنها را بچه هاي انقلابي و مومن و متعهد و دلسوز دانستند بد بود. برخي از ايراداتي که برخي نمايندگان حاضر در جلسه مي گرفتند ناشي از جهل به اطلاعات و اصطلاحات بود. تا آنجا که آقاي عراقچي در قسمتي از يک جلسه به يکي از نمايندگان هم گفت که شما که با اصطلاحات آشنا نيستيد چرا از يکي کارشناس حقوق اروپا دعوت نمي کنيد که بيايد و اين اصلاحات را برايتان توضيح دهد.
بنابراين نمايش اين نشست ها در منظر افکار عمومي اصلا به صلاح نبود؛ چرا که مردم مي ديدند نمايندگاني که اشراف به اصطلاحات ندارند مي خواهند متن برجام را نقد و بررسي کنند.
البته نکته ديگر اينکه، تشکيل جلسات برجام متناظر با تشکيل جلسات در آمريکا بود؛ چرا که برجام در کنگره و سنا برده شده بود و از اين نظر کميسيون برجام نيز در برابر اين تشکيل جلسات برگزار شد. با اين حال اين جلسات خيلي وجه خوبي پيدا نکرد.
در نهايت ارزيابي شما درباره نحوه اداره کميسيون برجام و برخورد مخالفين چيست؟
در مجموع بايد شفاف تر با مردم صحبت کرد. شواهد نشان مي دهد که مردم طالب اين توافق هسته اي هستند. نبايد زحمات تيم مذاکره کننده را عده اي به خاطر منافع شخصي و گروهي زمين بزنند.
از فرصتي که در اختيار خبرگزاري موج گذاشتيد بسيار ممنونم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]