تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):ای على! عقل چيزى است كه با آن بهشت و خشنودى خداوند رحمان به دست مى‏آيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827873711




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

موضوعات محيط زيستي نبايد به دليل مسائل سياسي حذف شود


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۲۸ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۵۷ق.ظ)
موضوعات محيط زيستي نبايد به دليل مسائل سياسي حذف شود موج - معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان محيط زيست گفت: نبايد موضوعات محيط زيستي به دليل مسائل سياسي حذف شود، اتفاقي که در دولت گذشته رخ داد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار پنجشنبه شب پس از حضور در استان همدان در جمع خبرنگاران حاضر و ضمن ارائه گزارشي از برنامه‌هاي سپري شده در استان به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفت.
وي درباره سختي کار محيط‌بانان اظهار کرد: خوشبختانه سختي کار محيط‌بانان مراحل خود را کاملاً طي کرده و توسط دولت به تصويب رسيده است و هم‌اکنون پرداخت‌ها صورت مي‌گيرد.
وي افزود: در استان همدان دو ماه است که سه هزار امتياز سختي کار محيط‌بانان پرداخت مي‌شود و امروز اين مطلب را با خوشحالي در ديداري که با محيط‌بانان و کارمندان در ميان گذاشتم و از اينکه يکي از وعده‌هاي دولت تدبير و اميد محقق شده خوشحالم.
وي در خصوص صدور مجوزهاي شکار نيز اظهار کرد: دولت در سال گذشته و امسال، غير از پايان سال 92 که آن هم براساس تعهدات دولت قبل مجوزهايي داد، بحث شکار را کاملاً کنترل کرده و هيچ مجوز شکار چهارپايي از سال 93 صادر نکرده و شکار خارجي اصلاً نداشته‌ايم.
وي ادامه داد: تمام مجوزهاي شکار صادر شده مربوط به دوره قبل بوده است و گزارشاتي از برخي شکارهاي بي‌رويه داشته‌ايم اما سال گذشته و امسال شکار و پروانه شکار خارجي اصلاً نداشته و صادر نکرده‌ايم.
وي با بيان اينکه در شوراي عالي محيط‌ زيست آيين‌نامه قرق محيط‌زيستي را به زودي به تصويب مي‌رسانيم، عنوان کرد: برنامه سازمان بر اين است کساني که توان حفاظت از مناطقي را دارند، قرق اختصاصي داشته باشند به طوري که براساس آيين‌نامه‌اي که به زودي تصويب مي‌شود و تعداد جمعيت حيات وحش که افزايش پيدا مي‌کند و رشد مي‌يابد امکان صدور پروانه شکار فراهم خواهد بود اما در شرايط فعلي با افت جمعيت و مشکلاتي که وجود دارد برنامه‌اي نداريم.

مجوز شکار گراز به عنوان حيوان زيانکار صادر شده است
وي با اشاره به سياست اجرا شده در سال 93، تصريح کرد: بعضي از رسانه‌ها مثال‌هايي زدند که سازمان براي شکار گراز مجوز شکار صادر مي‌کند. بله براي شکار گراز به عنوان حيوان زيانکار با توجه به اينکه در برخي از نقاط کشور شکايت از سوي کشاورزان و دامداران را داريم، مجوز شکار صادر شده است همچنين درباره پرندگان براي جوامع محلي و مناطقي که جمعيت به اندازه کافي بوده و مشکلاتي نداشته پروانه صيد پرندگان به طور محدود صادر شده است.
ابتکار درباره کوهستان الوند و اهميت آن گفت: سازمان مناطقي را که ارزش زيستگاهي و تنوع زيستي دارد را مورد بررسي قرار مي‌دهد و اگر شاخص‌هاي لازم را دارند بر روي ارتقاء اين مناطق کار مي‌کند، درباره الوند هم مقدماتي فراهم و اقداماتي انجام شده و پيشنهاد شده اين منطقه شکار ممنوع به حفاظت شده ارتقاء يابد و اعتقاد داريم اين اتفاق رخ دهد خوب است.

مناطق ورجين لواسانات و ميانکاله مازندران از تصرف زمين‌خواران خارج شده است
معاون رئيس جمهور در پاسخ به اينکه ورود به بحث محيط زيست جدي نبوده است، اظهار کرد: دولت يازدهم در ورود به مسائل محيط زيست بسيار جدي بوده است. به عنوان مثال در بحث زمين‌خواري نه تنها سازمان حفاظت محيط زيست بلکه تمام دستگاه‌هاي دولت بسيار جدي ورود کرده‌اند به طوريکه مناطقي را از منطقه حفاظت شده ورجين در لواسانات داشتيم که متاسفانه توسط زمين‌خواران تصرف شده بود و منطقه‌اي در حيات وحش پناهگاه ميانکاله در استان مازندران داشتيم که تصرف شده بود اما با کمک قوه قضائيه تمام اين اراضي باز پس‌گيري و عمليات آزادسازي اين مناطق انجام شد و به محيط زيست بازگشت و اين روند همچنان ادامه دارد که براي اين موضع سياست جدي را دنبال مي‌کنيم و در بخش بازرسي سازمان و ادارات کل مساله زمين‌خواري و مقابله با اين موضوع به طور جدي دنبال مي‌شود.

350 هزار خودروي فرسوده از رده خارج شده است
وي ادامه داد: همچنين ورود دولت به مساله آلودگي هوا در شهرهاي بزرگ بود که براساس سياست‌هايي که طي سال‌هاي 92 و 93 به اجرا گذاشته شد، در سال 93 کيفيت هواي بهتري را در شهرهاي بزرگ تجربه کرديم و تقريباً در تمام شهرهاي بزرگ کشور هر کدام به يک نسبت وضعيت هوا بهتر شد که علت اصلي آن اصلاح و ارتقاء کيفيت سوخت، بنزين و گازوئيل، حذف بنزين‌هاي پتروشيمي، ارتقاء استاندارد خودرو با هشت سال تأخير به يورو 4، کاهش مصرف مازوت توسط نيروگاه‌ها و افزايش مصرف گاز طبيعي و از رده خارج کردن 350 هزار خودروي فرسوده بود که در دولت يازدهم اتفاق افتاد.

تالاب گاوخوني بعد از 10 سال احيا شد
وي اضافه کرد: مثال بعدي احياي تالاب‌هايي است که سال‌ها بر اثر قطع جريان آب خشک شده بودند به طوريکه امسال بعد از 10 سال تالاب گاوخوني آب به خودش ديد و براي چند ماه احيا شد. با رفع موانعي که در هامون به وجود آمده بود سال گذشته 7 ماه و امسال چند ماه هامون هم داراي آب شد. همين طور تالاب هورالعظيم که چندين ماه آب واردش نمي‌شد، آبگيري شد گرچه محدود است. اين جزو سياست‌هاي دولت است که از احياي تالاب‌ها حمايت کند.
ابتکار يادآور شد: پيوست زيست‌محيطي هم از برنامه‌هاي جدي است که براي همه بخش‌ها اعلام کرده‌ايم و پيگير اين موضوع هستيم که برنامه‌هاي توسعه با نگرش محيط زيست و پيوست زيست‌محيطي انجام شود.

برنامه‌هاي ملي و استاني براي مقابله با گردوغبار در دست تدوين است
وي درباره گردوغبار نيز عنوان کرد: برنامه‌هاي ملي و استاني براي مقابله با گردوغبار در دست تدوين است به طوريکه اگر استاني کانون توليد گردوغبار داشته باشد برنامه ملي مقابله با گردوغبار که نقش تمام دستگاه‌ها در آن مشخص شده باشد، تدوين شود. براي استان همدان هم سند مقابله با گردوغبار استان يعني شناسايي کانون‌هاي گردوغبار و روش‌هاي مقابله با آن در دست تدوين است که مسئولان استان بايد حمايت‌هاي لازم را در اين زمينه داشته باشند تا اين سند سريع‌تر آماده و اجرايي شود.

ابتکار در پاسخ به خبرنگار مبني بر عبور خط آهن از مناطق حفاظت‌ شده استان و مشکلاتي که در پي آن براي حيات وحش به وجود مي‌آيد، گفت: بعضي از نقاط کشور اين اتفاق مي‌افتد که جاده‌ها و خطوط راه‌آهن از بين مناطق حفاظ شده عبور کرده البته اين خيلي جاها مطلوب ما نبوده و جاهايي که توانستيم مسير را تغيير داده‌ايم اما بعضي جاها ناچارا اين اتفاق رخ داده است.

عبور خط آهن از مناطق حفاظت شده بهتر از عبور جاده است
وي افزود: جاهايي را درخواست کرده‌ايم تا مسير جاده‌ها و راه‌آهن از زير مناطق حفاظت‌شده عبور کند که خط عبور حيات وحش يا مسير گذار حيات وحش را قطع نکنند يا زيرگذرهايي را تعبيه کرده تا حيات وحش بتوانند عبور کنند اما اين را مي‌توان گفت که راه‌آهن از جاده بهتر است چراکه راه‌آهن سروصداي زياد ايجاد مي‌کند و باعث فرار حيات وحش مي‌شود و ممکن است در طول روز شاهد عبور 50 قطار باشيم اما اگر خودرو عبور کند ممکن است 20 هزار خودرو گذر کند که هر مورد عبور خودرو مي‌تواند يک حادثه باشد بنابراين آثار جاده براي حيات وحش خيلي بدتر و بيشتر بوده و راه‌آهن از اين جهت آسيبش کمتر است.

بحث ارتقاي سطح حفاظت غارعليصدر جدي‌تر مورد بررسي قرار مي‌گيرد
وي درباره غار عليصدر نيز اظهار کرد: اعتقاد دارم که بايد حفاظت بيشتري از غارعليصدر صورت گيرد و مسائل زيست محيطي در آن منطقه رخ دهد که اين کار با حمايت مدير ارشد و تلاش مديرکل حفاظ محيط زيست و مسئولان ديگر استان قابل انجام است، همينطور بحث ارتقاء سطح حفاظت جدي‌تر مورد بررسي قرار مي‌گيرد تا ببينيم با چه ساز و کاري مي‌توانيم بهتر از اين اثر بسيار بي‌نظير طبيعي استان حفاظت کنيم.

از زمان انقلاب فعاليت‌هايي سياسي داشته‌ام
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست کشور در ادامه درباره اينکه آيا در مباحث سياسي ورود مي‌کند يا خير؟ تصريح کرد: قبل از اينکه وارد مسائل اجرايي شوم از زمان انقلاب فعاليت‌هايي سياسي داشته‌ام، اين نيست که به واسطه کار اجرايي‌ام فعاليت سياسي داشته باشم. فکر مي‌کنم اعضاي دولت يازدهم که بسياري از آن‌ها به عنوان هويت سياسي اعتقادي به جريان اعتدال و دولت دارند، در کنار فعاليت‌هاي اجرايي خود بايد در دفاع از کليات دولت برآيند و اين مساله درستي است و بد نيست.
وي افزود: اينکه بخواهيم از مسووليت اجرايي خود براي سياسي‌کاري يا سياسي‌بازي استفاده کنيم کاملاً غلط است. هيچ‌گاه در کار اجرايي خود بحث‌هاي سياسي را دخالت نمي‌دهم چراکه بحث‌هاي ما بايد کارشناسانه و علمي باشد و حتي اجازه ورود مسائل سليقه‌اي را هم در تصميمات نبايد دهيم و بايد تصميم‌گيري‌ها صد درصد عالمانه و کارشناسانه باشد.

دولت قبل موضوعات محيط زيست را از برنامه‌هاي کشور حذف کرد
وي اضافه کرد: هر دولتي که مي‌آيد و مي‌رود بايد برنامه‌هاي محيط زيست را اجرايي کند اما لطمه‌اي که کشور در دولت قبل خورد اين بود که دولت قبل موضوعات محيط زيست را به جهت نگرش خاص سياسي که داشت از برنامه‌هاي کشور حذف کرد و مشکلاتي که هم‌اکنون با آن مواجهيم به علت يک دوره بي‌توجهي برخواسته به موضوعات محيط زيست است.
وي عنوان کرد: معتقدم بايد از تمام نيروهاي توانمند از هر گرايش سياسي مشروط به اينکه با برنامه‌هاي دولت اعتدال همراهي و هم‌راستايي از نظر فکري دارد استفاده کنيم تا بتواند برنامه‌هاي دولت را پياده کند. در به کارگيري نيرو هيچ‌گونه تعصب يا نگاه سياسي نداريم اما به جهت سياسي از کليات دولت دفاع مي‌کنم. خيلي طبيعي است که همه مسئولان بايد از کليت برنامه‌هاي دولت و سياست‌هايش چه در ابعاد سياسي چه در ابعاد اقتصادي و زيست محيطي و ... دفاع و حمايت کنند غير از اين باشد فرصت‌سوزي است.

شاهد رشد رسانه‌هاي مستقل و محلي بوده‌ايم
ابتکار در بخش ديگري با بيان اينکه شاهد رشد رسانه‌هاي مستقل و محلي بوده‌ايم، اظهار کرد: خوشحالم در دولت تدبير و اميد فضا براي تعامل بين مسئولان دولتي و رسانه‌ها فراهم است و شاهد رشد رسانه‌هاي مستقل به ويژه در سطح استان‌ها و رسانه‌هاي محلي بوديم و اميدوارم براي طرح آزادانه و البته منصفانه موضوعات و مسائل فضاي سالم و آزاد در دولت اعتدال فراهم شود تا از اين طريق با طرح مسائل مهمي چون سياسي، اجتماعي، فرهنگي، محيط زيست و ... شاهد ارتقاء سطح آگاهي عموم مردم باشيم.
وي خاطرنشان کرد: همينطور با نقد باز و منصفانه و علمي مسائل دولت بتواند به اشکالات يا نقاط ضعف يا تخلفاتي که رخ مي‌دهد، پي ببرد و بدين ترتيب رسانه‌ها در انتقال جريان آزاد اطلاعات نقش موثري داشته باشند.

اهداي دو اسلحه شکاري توسط دو شکارچي سابق به ابتکار
وي در ادامه گفت: امروز با استقبال خوبي مواجه شديم به طوريکه دو شکارچي سابق به جاي قرباني گوسفند، سلاح‌هاي شکاري خود را اهدا کردند که اين حرکت به منظور حفظ محيط زيست و مقابله با روند شکار که متاسفانه در بسياري از نقاط کشور بي‌رويه بوده و به جمعيت حيات وحش‌هاي کشور آسيب‌هاي زيادي را وارد مي‌کند، بسيار ارزشمند بود.
وي به برگزاري برنامه‌هاي سفر يک‌روزه خود به استان همدان اشاره کرد و گفت: برگزاري شوراي اداري با مسئولان استان، جلسه محدودي با سازمان‌هاي مردم نهاد، جلسه‌اي با کارکنان حفاظت محيط زيست، محيط‌بانان و کارشناسان مسائل محيط زيست سپس جلسه بزرگ‌تري با سازمان‌هاي مردم نهاد، دانشگاهيان، هنرمندان، ورزشکاران و نمايندگان HSC صنايع را داشتيم که در تمام اين جلسات گفت‌وشنود، پرسش و پاسخ و سؤال و نقد عمومي از موضوعات محيط زيست مطرح شد و فرصتي براي طرح مسائل و پاسخگويي بود.

بايد براي افزايش تعداد و ارتقاء مناطق حفاظت شده همدان برنامه‌ريزي کنيم
ابتکار تصريح کرد: همدان استاني ارزشمند از لحاظ زيست‌محيطي است البته درصد مناطق حفاظت شده همدان نسبت به ساير استان‌ها کمتر است و بايد براي افزايش تعداد و ارتقاء مناطق حفاظت شده برنامه‌ريزي کنيم که کارهايي در اين زمينه در حال انجام است همينطور مسائل برخي تالاب‌ها مطرح شد که قرار است پيگيري شود تا با احياي تالاب‌ها، اين ذخاير ارزشمند طبيعت را برگردانيم.
وي افزود: به مساله گردشگري و آب استان اشاره شد و کارهاي خوبي که در مدت دو ساله در اين استان انجام شده به طوريکه هزار مورد چاه غيرمجاز که برداشت بي‌رويه و غيرقانوني از منابع آب‌هاي زيرزميني داشتند در اين مدت مسدود شده است.

45 درصد اراضي همدان به سيستم آبياري مکانيزه مجهز شده است
وي ادامه داد: قبل از سفر رئيس جمهور به همدان حجتي وزير کشاورزي گزارش داد که استان همدان با اينکه يکي از استان‌هايي است که تنش جدي آبي دارد و سفره‌هاي آب‌هاي زيرزميني‌اش افت کرده اما در زمينه بهره‌مندي از تسهيلات مربوط به آبياري مکانيزه جزو پيشروترين استان‌هاست به طوريکه تقريباً 45 درصد از اراضي کشاورزي مکانيزه شده که دستاورد بزرگي است اما هنوز تا رسيدن به حتي حداقل‌ها فاصله زيادي داريم که در استان‌هاي ديگر هم متاسفانه کشاورزي ما با اين روند برداشت بي‌رويه از منابع آب لطمات زيادي را هم به بخش کشاورزي و هم آب وارد کرده است مگر اينکه اين روند تغيير يابد که خوشبختانه دولت، وزارت نيرو، وزارت جهادکشاورزي، حفاظ محيط زيست و ...دستگاه‌هايي هستند که نسبت به اين مسائل با حساسيت برخورد کردند و خوشبختانه سياست‌هايي را دنبال کرده‌اند که هم‌اکنون نتايجش را در همين استان همدان هم مشاهده مي‌کنيم.
ابتکار با بيان اينکه سياست‌هاي کلان دولت و رويکردهايي که رئيس جمهور دارد را در جمع سمن‌ها مطرح کردم، عنوان کرد: به بحث حفاظت از محيط زيست اشاره کردم و انتظار است که در سطح استان هم با دقت بيشتر و پيگيري جدي‌تر دستگاه‌هاي دولتي بتوانند اين سياست‌ها را پياده کنند.

هر فعاليت توسعه‌اي بايد در چارچوب ملاحظات زيست‌محيطي رخ دهد
معاون رئيس جمهور در ادامه درباره توسعه گردشگري نيز گفت: هر فعاليت توسعه‌اي چه صنعت، گردشگري، کشاورزي و ... باشد بايد در چارچوب ملاحظات زيست‌محيطي رخ دهد آن هم در کشوري که آسيب‌پذيري محيط زيستش بسيار بالاست به طوريکه متاسفانه در فرسايش خاک، افت سفره‌هاي زيرزميني، آلودگي آب و خاک رتبه و وضعيت خوبي نداريم.
وي ادامه داد: طرح‌هاي گردشگري هم بايد پيوست زيست‌محيطي داشته باشند به طوريکه طرح‌هاي بزرگ گردشگري هم‌اکنون مشمول ارزيابي زيست‌محيطي است به عبارت ديگر بايد براي آن‌ها ارزيابي زيست‌محيطي و مطالعات انجام شود و براساس آن فرآيند، اگر فرآيند ارزيابي اشکالاتي گرفت در جهت رفع آن برآيند تا رفع شود در غير اين صورت رد مي‌شود.

گردشگري هم مشمول ارزيابي و پيوست زيست‌محيطي است
وي با اشاره به اينکه گردشگري هم مشمول ارزيابي و پيوست زيست‌محيطي است و بايد تمام ملاحظات را درنظر گرفت، عنوان کرد: حفظ محيط زيست و ارتقاء شاخص‌هاي زيست‌محيطي لازمه اجراي طرح‌هاي گردشگري است ضمن اينکه استاني مانند همدان از اين جهت فوق‌العاده است چراکه گردشگري ميراثي و طبيعي زيادي دارد و اين در کنار هم، هم‌افزايي به وجود مي‌آورد که اگر برايش درست برنامه‌ريزي شود براي استان منشأ خيرو برکت فراواني مي‌شود.














این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن