محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844878099
من و دکتر ظریف به ریاستجمهوری فکر نميکنیم |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: من و دکتر ظریف به ریاستجمهوری فکر نميکنیم
برخی مخالفان دولت ترجیح ميدهند همه فعالیتها را نادیده بگیرند و صرفا به دنبال پیدا کردن نقطه ضعفی هستند که آن را بزرگ کنند.
کد خبر: ۵۳۲۶۸۴
تاریخ انتشار: ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۲ - 19 September 2015
وزیر ارشاد و فرهنگ اسلاميمعرفی شد کمتر کسی تصور ميکرد وی در 2 سال بعد از تشکیل دولت به یکی از مهم ترین و کارآمدترین وزرای کابینه تبدیل شود.وزیری که هر حرکتش ميتواند با اما و اگرهای بسیار مواجه و برای پاسخگویی بارها در بهارستان حاضر شود.
به گزارش قانون، علی جنتی در سال ۱۳۲۸ در خانوادهای روحانی چشم به جهان گشود. پس از گذراندن دوران متوسطه و دبیرستان با آغاز به کار مدرسه علمیه منتظریه (حقانی) که از بنیانگذاران آن شهید آیتا... دکتر بهشتی،شهید قدوسی و جمعی از استادان حوزه علمیه قم بودند، تحصیلات حوزوی خود را آغاز کرد و به مدت ۱۰ سال از محضر استادان بزرگ حوزه در زمینه ادبیات عرب، منطق، فلسفه، اقتصاد اسلاميو فقه و اصول بهره گرفت و پس از پایان سطح، دروس خارج از فقه و اصول را نزد حضرات آیات شبیری زنجانی، یوسف صانعی و آذری قمیگذراند. در سال ۱۳۵۴ پس از یک دوره دشوار جنگ وگریز با ساواک با مشورت شهید بهشتی و آیتا…هاشميرفسنجانی به خارج از کشور عزیمت و در کشورهای سوریه و لبنان اقامت كرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، در آغاز سال ۱۳۵۹ به عنوان مدیر صدا و سیمای جمهوری اسلاميمرکز اهواز منصوب شد و شاهد آغاز جنگ تحمیلی و روزهای تلخ و اندوهبار آن خطه بود. معاونت امور بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سفیر ایران در کویت و معاونت سیاسی وزارت کشور از دیگر مسئولیتهای وی در سالهای گذشته و پیش از رسیدن به مسند وزارت بوده است.از سوی دیگر وی فرزند یکی از با سابقهترین و ارشدترین مسئولان جمهوری اسلامياست.
اکنون بیش از 2 سال از روزی که او باحکم دکترحسن روحانی وارد ساختمان وزارت ارشاد شده است و دیگر برخلاف دو سال پیش وی را با نسب خانوادگیاش قضاوت نميکنند، خود وی کارنامه مشخصی برای قضاوت دارد. اگر روزگاری تنها عده معدودی بودند که از سابقه جنتی در وزارت ارشاد و دوران سفارتش در کویت اطلاع داشتند اما حالا زمان و عملکرد او مهمترین قاضی ما در بررسی عملکرد بخش فرهنگی دولت تدبیر و امید بود. روزهایی که برای نخست بار نام علی جنتی به عنوان کاندیدای نخست نشستن بر صندلی وزارت مطرح شد روزنامه قانون گفتوگویی با وی داشت حال پس از دو سال بار دیگر آقای وزیر به سوالات «قانون» پاسخ گفته تا این بار از عملكرد دوسال وزارت و ارشاد و آنچه با آن رو به رو بوده است با وی سخن بگوییم.
دردورهای که علی لاریجانی بر مسند وزارت ارشاد تکیه زده بودند شما هم مسئوليتهای متعددی در این نهاد داشتید. آیا در آن سالها به این میاندیشیدید که روزی سکاندار این وزارتخانه باشید؟
نه، هرگز فکر نمیکردم روزی در این سمت قرار گیرم.من مدت 6 سال از سال 71 به عنوان معاون امور بینالملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلاميو سپس قائم مقام سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، فعالیت داشتم و با سه تن از وزرا آقایان دکتر علی لاریجانی،مهندس میرسلیم و دکتر عطاءا... مهاجرانی کار کردهام. در سال 77 به وزارت امور خارجه رفتم و به کویت اعزام شدم. درسال 89 نیز به درخواست خودم پیش از موعد بازنشسته شدم و در مرکز تحقیقات استراتژیک در حوزه سیاست خارجی فعالیت میکردم و هرگز به خاطرم خطور نمیکرد که روزی مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلاميرا بپذیرم.
در گذشته تصور شما از فضای این نهاد چه بود؟ بعد از گذشت دو سال از عمر دولت تدبیر و امید و ریاست شما،انتظار شما از این وزارتخانه چیست؟
در دورهای که به عنوان معاون امور بینالملل وزارتخانه فعالیت داشتم چون عمده فعالیتهای فرهنگی من در خارج از کشور بود، کمتر درگیر مسائل داخلی بودم در عین حال خاصیت مسائل فرهنگی به گونهای است که همه افراد در مورد آن اظهار نظرمیکنند و به هر ترتیب که عمل کنید گروهی آن را میپسندند و گروهی نمیپسندند به ویژه در برخی حوزهها از جمله کنسرتهای موسیقی، فیلمهای سینمایی و برنامههای نمایشی، دیدگاههای کاملاً متفاوت وجود دارد و لذا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلاميهمواره باید پاسخگوی عدهای از اهل نظر یا مردم عادی باشد. در این دوره متأسفانه حواشی فعالیتهای وزارتخانه بیش از متن آن است، هر حرکتی که صورت میگیرد عدهای با آن مخالفت میکنند به خصوص آنکه در بسیاری از موارد مخالفتها رنگ سیاسی به خود گرفته است. عدهای که در انتخابات از کاندیداهای دیگر حمایت میکردند و انتظار نداشتند آقای دکتر روحانی به عنوان رئيس جمهور انتخاب شوند و همه تلاش خود را نیز برای جلوگیری از این امر به کار گرفتند اما ناکام ماندند، اکنون به صورت مختلف همه فعالیتهای وزارت ارشاد را در حوزههای مختلف زیر سوال میبرند در حالی که در دوران گذشته اشکالات زیادی وجود داشت ولی هرگز زبان به اعتراض نمیگشودند. دهها سایت فقط کارشان رصد فعالیتهای فرهنگی، هنری و جوسازی و تحریف و احیانا دروغ پردازی است. البته من منکر اشکالات نیستم ولی کدام نهاد یا دستگاهی هست که اشکال نداشته باشد، متاسفانه بسیاری از نقدها غیرمنصفانه است. عدهای نیز انتظار دارند فقط با سلیقه آنان فیلم ساخته شود با سلیقه آنان کتاب نوشته شود و با سلیقه آنان تئاتر و موسیقی اجرا شود،گویی در کشور هیچ سلیقه دیگری وجود ندارد و ما وظیفهداريم فقط نظرات آنان را تأمین کنیم این گونه توقعات فشار زیادی بر همکاران این وزارتخانه و مدیران ومسئولان آن وارد میکند. برخی عناصر سیاسی و مذهبی نیز هستند که فکر میکنند فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلاميفقط در اجرای کنسرت خلاصه میشود و وظیفه دیگری ندارد. در حالیکه دهها فعالیت دینی تحت پوشش این وزارتخانه صورت میگیرد از گسترش فرهنگ قرآنی و حمایت از هزاران مجمع قرآنی در کشور گرفته تا اداره بیش از 20 هزار کانون فرهنگی، هنری در مساجد کشور و حمایت از چاپ و انتشار هزاران کتاب در زمینههای مختلف تاریخ و معارف اسلاميدر داخل و خارج از کشور و اداره مساجد و امامزادهها و اوقاف وامور خیریه و سامان بخشیدن به حج و عمره و زیارت عتبات، همه و همه در این وزارتخانه صورت میگیرد ولی برخی مخالفان دولت ترجیح میدهند همه این فعالیتها را نادیده بگیرند و صرفا به دنبال پیدا کردن نقطه ضعفی هستند که آن را بزرگ و چهره فرهنگی و دینی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلاميرا مخدوش كنند.
برای بیشتر هواداران شما و مردم، بسیار جذاب است که بدانند اولین شخصی که با شما تماس یا ارتباط برقرار کرد تا پیشنهاد وزارت را بدهند در چه زمانی و چه شخصیتی بود؟
برای اولین بار شخص آقای دکتر روحانی با من در این زمینه صحبت کردند، چون رابطه من با ایشان به سال 1343 بر میگردد. در طول 50 سال گذشته در موارد متعددی از نزدیک با یکدیگر همکاری داشتهایم و پیش از انتخابات سال 92 نیز من در مرکز تحقیقات با ایشان همکاری داشتم لذا ابتدا خود ایشان مسئله را با من مطرح کردند.
در دوره حضور همزمان شما و جناب دکتر روحانی در صدا و سیما اختلافاتی به وجود آمده بود که با پا درمیانی آیتا...هاشميمرتفع شد! این مسیر از آن زمان به امروز چگونه گذشت؟
در آن زمان در شورای سرپرستی صدا و سیما اختلافی وجود نداشت. اختلافاتی بین شورا و مدیرعامل صدا و سیما وجود داشت که با دخالت امام خمینی(س) حل و فصل شد و امروز نیز همه ما ارتباط بسیار دوستانه و صمیمانهای با یکدیگر داریم. از آن زمان سه دهه گذشته و اکنون هیچ یک از ما در سمتهای قبلی حضور نداریم ولی رابطه عمیق دوستی ما همچنان پایدار است.
در حوزه کاریتان با دکتر روحانی به اختلاف بر میخورید ؟ خاطرهای اگر در این خصوص دارید، بفرمایید.
من در طول 2 سال گذشته هرگز با موردی برخورد نداشتم که مورد مخالفت جدی رئیسجمهور محترم باشد، بدیهی است هر جا هم که نظر دیگری داشته باشند من به عنوان وزیر کابینه ایشان، خود را موظف به اجرای نظراتشان میدانم. لطف و محبت ایشان همواره شامل حال من بوده.
انجمن صنفی روزنامه نگاران در زمان شما آغاز به کار ميکند؟
انجمن صنفی روزنامه نگاران با شرایط سابق ادامه پیدا نخواهد کرد ولی پیروي تفاهمنامهای که با وزارت کار منعقد کرده ایم در شکل جدید کاملا استانی در تمامياستانها ادامه پیدا خواهد کرد.
شما و جناب دکتر ظریف معروف به داشتن شخصیت کاریزماتیک در بین وزرا هستید. آیا این دلیل سبب میشود به ریاست جمهوری فکر کنید یا تا به حال فکر کرده اید؟
نه من و نه دکتر ظریف به ریاست جمهوری فکر نمیکنیم.
نحوه تعامل با مجلس آینده چگونه خواهد بود؟
ترکیب مجلس آینده را از هم اکنون نمیتوان پیشبینی کرد ولی اینجانب در طول 33 سال گذشته که همواره در پستهای مدیریتی خدمت کردهام،ارتباط نزدیکی با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلاميداشتهام البته اختلاف سلیقه با نمایندگان کاملا طبیعي و ممکن است من با نمایندهای اختلاف سلیقه جدیاي هم داشته باشم ولی هر نمایندهای یک شخصیت حقوقی دارد و یک شخصیت حقیقی. شخصیت حقوقی او به عنوان نماینده مردم برای من همواره مورد احترام بوده چه در دوران استانداری یا معاونت سیاسی وزارت کشور یا زمانی که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلاميخدمت کردهام اما اگر مقصود شما تعامل دولت با مجلس آینده است،سیاست دولت تدبیر و امید و شخص رئیس جمهور تعامل سازنده با کلیه نمایندگان مجلس شورای اسلامياست و هر دیدگاهی داشته باشند فصلالخطاب ما قانون است و قانون اساسی وظایف دولت و مجلس شورای اسلاميرا کاملاً مشخص کرده و مقام معظم رهبری نیز همواره بر همکاری صمیمانه مجلس و دولت تاکید فرمودهاند.
بودجه افزایش پیدا میکند ؟ اگر این امر محتمل شود اولویت شما برای بهرهگیری از این افزایش بودجه در کدام حوزه کاری است.
امسال از نظر درآمد دولت یکی از سالهای بسیار دشوار در طول دو دهه گذشته است زیرا منابع درآمد دولت به شدت کاهش یافته است به دلیل تحریمهای ظالمانهای که بر کشور تحمیل شده فروش نفت محدودیت دارد، قیمت نفت نیز از نیمه سال گذشته تقریباً به نصف کاهش یافته و علاوه بر آن،که وجوه ناشی از فروش نفت نیز عموما بلوکه میشود ، دسترسی به آن آسان نیست لذا عمده درآمد کشور در درآمدهای مالیاتی و گمرکی خلاصه میشود بنابراين امسال دولت سیاست ریاضتي شدیدی را در پیش گرفته ولی امید میرود با اجرای برجام و رفع تحریمها در این سال گشایشی حاصل شود و دولت بتواند به تعهدات خود عمل کند. البته بودجه مصوب دولت افزایش نخواهد یافت اگر وضعیت ایدهآل هم پیش آید و دولت در بهترین حالت بتواند درآمدهای مصوب را تحصیل کند که این امر بسیار خوشبینانه است، تازه وضعیت بودجههای فرهنگی همچون سال قبل خواهد شد و تغییر چشمگیری رخ نخواهد داد.
حاشیه نگاری مصاحبه با وزير
برای رسیدن به این نقطه که وزیر ارشاد پاسخگوی سوالات باشد راهی نه طولانی اما پرپیچ خم طی شد اما در این میان نميتوان نسبت به مدل پاسخگویی وزیر ارشاد بی تفاوت بود.دکتر علی جنتی با سعه صدر در مقابل انتقادات پاسخگو بود و حتی زمانی که از طولانی شدن زمان مصاحبه گله مند شدم در هفته سینما و روزهایی که اوج مشغولیت وی بود، خود شخصا در تماسی تلفنی شرایط را توضیح داد که بگوید پیغام شما را دریافت کرده ام و برداشت شما از بی تفاوتی وزیر نسبت به مطبوعات اشتباه است. نکته دیگر اینکه وزیر به صراحت از تغییر سخنانش توسط رسانهها گله مند بود و ميگفت در این سالها سخنانش بسیار تحریف شده است. اینکه وزیری نه تنها به خاطر انتقادات روزنامه نگاری، خود با وی تماس بگیرد اتفاق مبارک و تازه ای است که این موضوع باعث آن ميشود كه سخنان و گلهها را بشنود و بدون واسطه پاسخگو باشد نیز از امتیازات دیگر است. تابو شکنیهایی از این دست که وزیر محترم انجام داد ،حال آدم را خوب میکند من و همکاران محترم روزنامه این بدعت مبارک را به فال نیک میگیریم تا در مقام ستایش به آن بپردازیم که زین پس این مهم عادتی برای وزرای آتی شود. امید آنکه خصلتهای نیک وزرایی چون امور خارجه و ارشاد به سایر ورزا چه حال حاضر و چه آیندگان انتقال یابد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]
صفحات پیشنهادی
من و دکتر ظریف به ریاستجمهوری فکر نميکنیم
من و دکتر ظریف به ریاستجمهوری فکر نميکنیمتاریخ انتشار شنبه ۲۸ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹ ۰۸ وزیر ارشاد و فرهنگ اسلاميمعرفی شد کمتر کسی تصور ميکرد وی در ۲ سال بعد از تشکیل دولت به یکی از مهم ترین و کارآمدترین وزرای کابینه تبدیل شود وزیری که هر حرکتش ميتوتشکیل اتاق فکر انتخابات در وزارت کشور |اخبار ایران و جهان
تشکیل اتاق فکر انتخابات در وزارت کشور رئیس ستاد انتخابات استان تهران از تشکیل اتاق فکر انتخابات در دو سطح استانداران و معاونان سیاسی در وزارت کشور خبر داد کد خبر ۵۳۱۰۱۵ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱ ۰۴ - 12 September 2015 رئیس ستاد انتخابات استان تهران از تشکیل اتاق فکر انتظریف وارد داکا شد |اخبار ایران و جهان
ظریف وارد داکا شد وزیر امور خارجه کشورمان وارد داکا پایتخت بنگلادش شد کد خبر ۵۳۲۰۵۲ تاریخ انتشار ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۰ ۲۹ - 16 September 2015 وزیر امور خارجه کشورمان وارد داکا پایتخت بنگلادش شد به گزارش ایسنا محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که عصر امروز پکن را به مقصتماسهای بیپاسخ جان کری با ظریف |اخبار ایران و جهان
تماسهای بیپاسخ جان کری با ظریف جان کری چندین بار به وزیر خارجه ایران زنگ زده اما ظریف گفته مجاز نیستم گفتگو کنم کد خبر ۵۳۱۲۱۸ تاریخ انتشار ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷ ۱۵ - 13 September 2015 آیت الله عبدالنبی نمازی نماینده ولی فقیه در کاشان گفت رهبر معظم انقلاب گفت آمریکایی ها باادعای عجیب برای اختلاف افکنی میان ظریف و عراقچی/ پشت پرده غیبشدن کشتی گیر ایرانی در لسآنجلس/ علت اصلی توقف پ
ادعای عجیب برای اختلاف افکنی میان ظریف و عراقچی پشت پرده غیبشدن کشتی گیر ایرانی در لسآنجلس علت اصلی توقف پخش تلوزیونی جلسات برجام مغالطه تاریخی چپ و راست به روایت نوه امام ره سرانه گوش کردن موسیقی در قم رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که غیررسمی هستنداز «ادعای آمریکاییها درباره قاسم سلیمانی» تا «دلیل ممنوعیت صحبت ظریف با کری» |اخبار ایران و جهان
از ادعای آمریکاییها درباره قاسم سلیمانی تا دلیل ممنوعیت صحبت ظریف با کری تصاویر با شما سخن می گویند تصاویری بی روتوش با سخنانی بی روتوشتر می خواهیم با بخش خبری فوتو نیوز مقامات با شما بی روتوش از همیشه و رو در رو سخن بگویند از این پس عصرگاه هر روز فوتونیوز حرف و سخنتذکر ظریف درباره اقدامات کنگره آمریکا |اخبار ایران و جهان
تذکر ظریف درباره اقدامات کنگره آمریکا وزیر خارجه کشورمان صبح امروز در نشست مطبوعاتی با همتای برزیلی خود اظهار کرد که قرار است در ماههای آینده هیاتهای مختلفی بین دو کشور تبادل شود کد خبر ۵۳۱۳۶۵ تاریخ انتشار ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۴ ۲۶ - 13 September 2015 وزیر خارجه کشورمان صبح امروظریف در کمیسیون برجام مجلس حضور یافت |اخبار ایران و جهان
ظریف در کمیسیون برجام مجلس حضور یافت نهمین نشست کمیسیون ویژه برجام مجلس بعدازظهر امروز یکشنبه با حضور اعضای تیم مذاکرهکننده هستهای کشورمان برگزار شد کد خبر ۵۳۱۴۱۱ تاریخ انتشار ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶ ۴۲ - 13 September 2015 نهمین نشست کمیسیون ویژه برجام مجلس بعدازظهر امروز یکشنبهستاد اتاق فکر انتخابات تشکیل میشود |اخبار ایران و جهان
ستاد اتاق فکر انتخابات تشکیل میشود حسینعلی امیری گفت ستاد اتاق فکر انتخابات در تهران و به طور متناظر در شهرستانها تشکیل خواهد شد کد خبر ۵۳۱۱۵۱ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹ ۱۶ - 12 September 2015 حسینعلی امیری گفت ستاد اتاق فکر انتخابات در تهران و به طور متناظر در شهرستطرز فکر مسئولین درباره امریکا عوض شده/جوان نباید تنلش باشد، باید انقلابی باشد/ ادعای هاشمی رفسنجانی درباره مص
طرز فکر مسئولین درباره امریکا عوض شده جوان نباید تنلش باشد باید انقلابی باشد ادعای هاشمی رفسنجانی درباره مصلحی نگارش قانون اساسی جدید توسط سعید قاسمی واکنش تند به بانداصفهانیهادر فوتبال بخش نامه ای عجیب برای عدم تحصیل رصدخانه تابناک خبرهایی برای مخاطبان آماده میکند که-
سیاسی
پربازدیدترینها