محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844420404
آیا همه این همسویی ها اتفاقی است یا پای «رانتی» در میان است؟! |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آیا همه این همسویی ها اتفاقی است یا پای «رانتی» در میان است؟!
آیا توسعه مکران در زمره آن دست برنامه های کلان کشور که میبایست سریعتر به اجرا در آمده و اجرایی شوند قرار دارد یا خیر؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا مسئولان مراقب بودهاند که خدای نکرده این ضرورت بر توسعه سریع این منطقه، موجب بوجود آمدن رانتی خاص نشده و فساد از این ماجرا دور بماند؟ اگر پاسخ منفی است، آیا پذیرفتنی است که بشنویم عده ای در قالب چند شرکت، آن هم در زمانی کوتاه عازم یک منطقه خاص شده و در امور مختلف در آن منطقه سرمایه گذاری کنند؟
کد خبر: ۵۳۲۳۳۸
تاریخ انتشار: ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۸ - 18 September 2015
با کنار هم گذاشتن این اخبار و وقایعِ همسو، اگر نخواهیم هم، متعجب خواهیم شد و حتی ممکن است از آن فراتر، افکارمان پریشان شده و شائبه های فراوان، ذهنمان را آماج حملات خود کنند؛ پس چه بهتر که برای یافتن حقیقت سراغ فردی برویم که احتمالا بهتر از همه میتواند درباره این موضوع توضیح بدهد و یا حتی از مسئولان ذی ربط دلیل پازلگونه بودن این اطلاعات را جویا شویم!
یک: مکران کجاست؟
به گزارش «تابناک»، مَکران (یا مُکران) از نظر تاریخی سرزمینی ساحلی در جنوب شرقی ایران و جنوب غربی پاکستان است که در طول خلیج عمان از رأسالکوه در غرب جاسک تا لاس بلا در جنوب غربی ایالت بلوچستان پاکستان گستردهاست.
در بعضی منابع تاریخی، از این سرزمین با عنوان ایالتی یاد کردهاند که گاه خود را رعایای دولت ایران مینامیدند و گاه به صورت خودمختار اداره میشده است. ایالتی که امپراتوری بریتانیا در قرن هجدهم آن را از به هند پیوند زد و تحت استعمار خود قرارش داد و البته بعدها با تغییراتی که در مرزهای جغرافیایی به وجود آمد، سرنوشت دیگری یافت. امروزه در هند و در پاکستان شهرهایی بنام مکران وجود دارد.
اگر قرار باشد وسعت جغرافیای امروزی آن ایالت را احصا کرد، میتوان تمامی بلوچستان پاکستان، بلوچستان و بخش شرقی استان هرمزگان کشورمان را مکران نامید و به عبارت کلی تر گفت، محدوده وسیعی از سرزمین های شمالی دریای عمان، مکران نام دارد.
دو: اهمیت این منطقه چیست؟
شاید مهم ترین اهمیت این منطقه به موقعیت سوق الجیشی آن برای کشورمان باز میگردد چراکه از نظر نظامی، این محدوده جنوب شرقی ترین نقطه ایران به شمار میآید و از اهمیت استراتژیک بسیار بالایی برای کشورمان برخوردار است و از این رو، استحکامات نظامی کشورمان در آن منطقه از دیرباز تا کنون دایر بوده و هستند.
البته این تنها بخشی از اهمیت این منطقه برای کشورمان است چراکه سواحل مکران به دلیل دسترسی به آب های آزاد، موقعیت تجاری ممتازی برای ایران فراهم آوردهاند که متاسفانه کمتر از آن بهره بردهایم و از روست که میبینیم رهبر انقلاب بر ضرورت آبادسازی این سواحل تاکید دارند.
ایشان در دیدار با جمعی از فرماندهان و مسئولان نیروی دریایی ارتش در نهم آذرماه سال گذشته، دوران صلح را فرصت مغتنمی برای خدمت نیروهای مسلح در بخشهای علمی، سازندگی و افزایش بازدارندگی خواندند و گفتند: مساله آبادسازی سواحل مکران نیز جزء همین کارهای اساسی است که باید با همکاری دولت، برنامههای مورد نظر در این منطقه با سرعت بیشتری دنبال شود.
سه: مکران در چه وضعیتیست؟
با درک این مهم که سواحل مکران مهم ترین مرز آب کشورمان به شمار میآید و میبایست به مدد آبادسازی آن، برنامه های راهبردی کشور در حوزه اقتصاد و حتی مسائل دیگر را پی گرفت، انتظار خواهیم داشت که اتفاقی جهادی در این منطقه رقم خورده و به گونهای تلاش شود که عقب افتادگی های این منطقه از روند توسعه کشور جبران شده و شاهد رشدی همراه با جهش در این جغرافیای مهم کشورمان باشیم.
ناگفته نماند همان گونه که رهبر انقلاب اشاره داشتهاند، این مهم در برنامه های راهبردی کشور دیده شده و توصیه فرمانده کل قوا به نیروهای مسلح در همراهی با این برنامه ها به عنوان «کاری اساسی»، گامی در راستای تسریع فرایند نیل به این اهداف به شمار میرود.
بر این اساس جا دارد که تحولات روی داده در مکران را موشکافانه تر مورد ارزیابی قرار داده و تلاش کنیم با درک وضعیتی که بر این منطقه حاکم است، به گونهای پیش برویم که خدای ناکرده، تمرکز مسئولان بر توسعه این منطقه، موجب شکل گیری جریان های سودجو و فرصت طلب نشده و دست آخر، هدف از توسعه مکران در سایه اقدامات ایذایی برخی، گم نشود.
چهار: روند حرکتی توسعه مکران چگونه است؟
اکنون کافی است تا به اقداماتی که در سالهای اخیر در مکران صورت گرفته دقیق شویم تا دریابیم که از تاکید رهبر انقلاب بر آبادسازی سواحل مکران تا کنون، دولت مردان علاوه بر افتتاح چند طرح بزرگ در این منطقه، تصمیماتی برای توسعه مکران اتخاذ کرده و گاه به اجرا در آورده که جرقه نخستین ابهامات را در ذهنمان میزنند.
از این رو که میبینیم چند طرح پتروشیمی و صنعتی با حضور دولت مردانی مثل وزیر صنعت در این منطقه افتتاح شدهاند که البته تاریخ آغاز به کار عملیات اجراییشان، گاه به عمر این دولت کفاف نمیدهد و در عین حال، در اتفاقی شگف آور، به نوعی به این دولت گره خورده شدهاند!
از نمونه این افتتاح ها، «راهاندازی و بهره برداری از بزرگترین هاب پتروشیمی کشور بدون حضور دولت» بود که دو روز بعد از سخنان رهبر انقلاب صورت گرفت (یعنی خیلی پیشتر عملیات ساخت آن آغاز شده بود) و نام عجیب و همسویی هم با برنامه های راهبردی دولت برای آبادسازی مکران، بر پیشانی سازنده آن درج شده بود: «شرکت توسعه نگین مکران»؛ شرکتی که در میان اعضای هیات مدیره اولیه و به احتمال زیاد سهامداران آن، نام وزیر صنعت به چشم میخورد.
پنج: اقداماتی همسو با برنامه ریزی های کلان کشور
البته آگهی های ثبت شده در روزنامه رسمی حکایت از آن دارد که آقای نعمت زاده، شش ماه بعد از تصدیگری وزارت صنعت، معدن و تجارت از عضویت در این هیات مدیره شرکت توسعه نگین مکران کنار رفته است ولی رسانهای شدن این موضوع هم موجب نشد تا وزیر یا دیگر مسئولان درباره ابهامات به وجود ا»ده توضیح داده و ماجرا را برای مردم شفاف کنند.
این در حالی است که مدتی بعد از انتشار خبر نقش وزیر فعلی در شرکتی که پیش از مشخص شدن اهمیت و جایگاه مکران برای عموم، در آن منطقه سرمایه گذاری اش را آغاز کرده، یکی دیگر از رسانه ها به سراغ دیگر مسائل مرتبط با این وزیر رفت و مستنداتی دباره نعمت زاده منتشر کرد که به شکل عجیبی، بسیاری شان با مکران و مباحث توسعه ای در این منطقه مرتبطند!
آن گونه که آگهی های ثبت شده از هجده شرکت در روزنامه رسمی کشور نشان میدهد، وزیر صنعت عوض هیات مدیره چند شرکت با موضوعیت فعالیت در سواحل مکران است؛ شرکت های «آب نیروی مکران»، «شرکت خط لوله انتقال گاز مکران» و شرکت «انبارها و پایانه های های توسعه نگین مکران» که پسوند مکران در انتهای نامشان بسیار جالب توجه است و حکایت از برنامه ریزی بلند مدت تاسیس کنندگان این شرکت ها برای فعالیت در مکران دارد.
شش: سرمایه گذارانی که خبردار میشوند و دیگرانی که بی خبر میمانند
وجود نام نعمت زاده در راس این شرکت های تاسیس شده پیش از وزیر شدن او، طبعا محل اشکال نیست و حتی به نوعی اطمینان داریم که نهادهای نظارتی آن چنان اشرافی بر ماجرا دارند که نه به عملکرد وزیر خدشه وارد شود و نه خدای نکرده اتفاقی فراقانونی در ارتباط این شرکت ها با یکی از عالی ترین مقامات اجرایی کشور رخ دهد ولی ماجرا به اینجا ختم نمیشود.
کافی است بدانیم که اتاق فکری برای توسعه کشور وجود دارد که در آنجا پتانسیل های کشور شناسایی شده و برای شکوفا شدنشان، طرح و برنامه، آن هم در مقیاس کلان، طرح ریزی میشود که تاکیدات رهبر انقلاب یا دیگر مسئولان بر توسعه برخی مناطق، برگرفته از نتایج این اتاق های فکر است.
با این پیش زمینه درخواهیم یافت که افق های ترسیم شده برای توسعه مناطق خاص، به ویژه آنکه با اعطای برخی امتیازات ویژه در این مناطق همراه است، خواسته یا ناخواسته با برخی اطلاعات ارزشمند همراه میشوند که دستیابی به آنها برای سرمایه گذاران بسیار ذی قیمت است و اطلاع یافتن برخی از سرمایه گذاران از آن و بی خبری دیگر سرمایه گذاران را میتوان عجیب و شبهه دار توصیف کرد.
هفت: حالا به این سوالات پاسخ دهید!
اکنون اگر همه این موارد را کنار هم بگذاریم و قصد نتیجه گیری داشته باشیم، این سوال مهم پیش میآید که آیا توسعه مکران در زمره آن دست برنامه های کلان کشور که میبایست سریعتر به اجرا در آمده و اجرایی شوند قرار دارد یا خیر؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا مسئولان مراقب بودهاند که خدای نکرده این ضرورت بر توسعه سریع این منطقه، موجب بوجود آمدن رانتی خاص نشده و فساد از این ماجرا دور بماند؟
اگر پاسخ منفی است، آیا پذیرفتنی است که بشنویم عده ای در قالب چند شرکت، آن هم در زمانی کوتاه عازم یک منطقه خاص شده و در امور مختلف در آن منطقه سرمایه گذاری کنند؟ اگر این اتفاق درباره منطقه ای دیگر رخ دهد، برایتان ابهام آفرین نمیشود؟
آیا ضرورت ندارد در راستای رفع ابعامات و خدای نکرده شبهاتّ پدید آمده، وزیر صنعت یکبار هم که شده درباره دلایل حضورش در این سرمایه گذاری بزرگ توضیح داده و مشخص نماید که چرا و چگونه به ناگاه پی به "نگین" بودن مکران برده و برای حضور در توسعه آن دیار، با تمام توان حرکت کرده؟
مطالب مرتبط
تاکید رهبر انقلاب بر آبادسازی سواحل مکران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
شوک پاییزی هزینهای به معیشت کارگران |اخبار ایران و جهان
شوک پاییزی هزینهای به معیشت کارگران در حالی که۵۰درصد مشمولان قانون کار ماهیانه تنها ۷۱۲هزارتومان دریافتی دارند واردشدن شوکهای یکباره هزینهای معیشت آنها را دچار چالش کرده و در۱۰سال گذشته آنها دوسوم قدرت خریدشان را هم از دست دادهاند کد خبر ۵۳۰۷۸۴ تاریخ انتشار ۲۰ شهريور ۱۳۹۴خودروسازان فتیله را پایین کشیدند |اخبار ایران و جهان
خودروسازان فتیله را پایین کشیدند آمار تولید پنج ماه امسال خودروسازان کشور در حالی اعلام شد که اگرچه در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد دارد اما نگاهی به آمار مرداد ماه نشان میدهد غولهای جاده مخصوص تیراژ خود را نسبت به تیر ماه کاهش دادند کد خبر ۵۳۰۹۴۹ تاریخ انتشار ۲۱ شهريوچه کسی پای روغن پالم را به لبنیات باز کرد؟ |اخبار ایران و جهان
چه کسی پای روغن پالم را به لبنیات باز کرد در شرایطی که روغن پالم در شیر خبرساز و نهایتا ممنوع شد صنایع لبنی معتقدند که یک مصوبه در جلسه شورای اقتصاد دولت نهم با حضور احمدینژاد سبب شد صاحبان صنایع لبنی ناگزیر به استفاده از روغن پالم در شیر و لبنیات شوند کد خبر ۵۳۱۳۴۷ تاریخ انمیزان عیدی پایان سال کارمندان دولت اعلام شد |اخبار ایران و جهان
میزان عیدی پایان سال کارمندان دولت اعلام شد جزئیات کامل ضوابط مالی ناظر بر تهیه و تنظیم بودجه سال ۹۵ کل کشور منتشر شد کد خبر ۵۳۰۸۵۰ تاریخ انتشار ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳ ۴۷ - 11 September 2015 جزئیات کامل ضوابط مالی ناظر بر تهیه و تنظیم بودجه سال ۹۵ کل کشور منتشر شد به گزارش مهر جفروش کارتهای گارانتی تقلبی در بازار |اخبار ایران و جهان
فروش کارتهای گارانتی تقلبی در بازار رییس اتحادیه فناوران رایانه ادامه داد تا به حال حدود 190 نفر به اتحادیه درخواستهای خود را ارسال کردند که بررسی های لازم در این زمینه در حال انجام است کد خبر ۵۳۱۰۲۶ تاریخ انتشار ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱ ۳۴ - 12 September 2015 کارتهای گارانتی تسقوط بزرگان بورس همهگیر شد |اخبار ایران و جهان
سقوط بزرگان بورس همهگیر شد جو منفی موجود در بازارسهام دیروز به غالب صنایع بورسی تسری پیدا کرد و فشار فروش سهامداران در معاملات موجب افت شاخص 31 صنعت از بین 37 صنعت بورسی شد کد خبر ۵۳۲۰۸۶ تاریخ انتشار ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۷ ۳۵ - 16 September 2015 جو منفی موجود در بازارسهام دیروزصدای پای «پلیس اقتصادی» میآید |اخبار ایران و جهان
صدای پای پلیس اقتصادی میآید پس از وعده تشکیل پلیس مالیاتی این بار نوبت به پلیس اقتصادی رسیده است و اگر این وعده با همکاری وزارت اقتصاد عملیاتی شود برای اولین بار پای پلیس به مسائل اقتصادی باز خواهد شد کد خبر ۵۳۲۱۱۱ تاریخ انتشار ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹ ۱۸ - 16 September 2015 پکشت پاییزه گندم در شهرستان درمیان آغاز شد
کشت پاییزه گندم در شهرستان درمیان آغاز شد بیرجند- ایرنا - مدیر جهاد کشاورزی درمیان از آغاز کشت پاییزه گندم در یکهزار و 500 هکتار از مزارع این شهرستان خبر داد وحید ضیائیان احمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود کشت پاییزه گندم تا اواخر آبان ماه ادامه دارد و محصول آن از اروزهای سرد بازار خودرو در آستانه پاییز |اخبار ایران و جهان
روزهای سرد بازار خودرو در آستانه پاییز بازار خودرو در آستانه فصل پاییز روزهای سردی را پشت سر میگذارد و این سردی و رکود باعث ثبات قیمت خودروهای داخلی و بیتفاوتی خودروهای خارجی نسبت به نوسان نرخ ارز شده است کد خبر ۵۳۲۵۶۶ تاریخ انتشار ۲۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲ ۱۹ - 18 September 2015معاون برنامهریزی سازمان راهدای خبر داد تغییر سهمیه سوخت ناوگان عمومی جادهای و شهری از اول مهرماه/ همه ناوگان
معاون برنامهریزی سازمان راهدای خبر دادتغییر سهمیه سوخت ناوگان عمومی جادهای و شهری از اول مهرماه همه ناوگان سهمیه پایه دارندمعاون برنامهریزی سازمان راهداری ضمن تشریح جزئیات تغییر ارائه سهمیه سوخت به ناوگان عمومی جادهای و شهری براساس پیمایش اظهار داشت همه ناوگان سهمیه پایه دا-
اقتصادی
پربازدیدترینها