واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بلوغ سیاسی، بلوغ ایمانی، بلوغ اجتماعی
محمد یزدی زاده
کد خبر: ۵۳۲۲۵۷
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۳۲ - 16 September 2015
امروز افکاروایده ها وانتقادها وعملکرد بسیاری ازما چه مسئولین و چه خواص و چه عوام، همسویی و همراهی منطقی با مولفه های ایمانی و اعتقادی و سیاسی مان ندارد. ابتدا به منافع و مصالح خود و گروه و حزبمان می اندیشیم و در بسیاری ازموارد با زاویه گرفتن از باورها و مولفه های ملی واعتقادی، ازاین باورها و مولفه ها به شیوه های مختلف و گاهی ظاهرفریب، هزینه کرده و به دنبال رسیدن به اهداف خویش هستیم. مثلا درمجلس به جای مطالعه و بررسی دقیق طرح ها و لوایح و درنظر گرفتن مصالح ومنافع والویت های مردم و کشور، درهنگام رای گیری به دستان و صدای دیگران و هم گروهی ها و هم حزبی هایمان توجه می کنیم که آیا عدد دو یا عدد چهار را نشان می دهند ویا فریاد می زنند؟
با اشاره به مثال فوق دراین نوشتار کوتاه قصد دارم رفتارهای شخصی و اجتماعی مان را از دیدگاه و منظرایمانی و اعتقادی بررسی و واکاوی نمایم. بدیهی است منظوراز ایمان واعتقاد صرفا ایمان واعتقاد اسلامی نیست لکن شامل آن نیز هست. به عبارت دیگر اگر هرفردی ازهررنگ و نژادی و درهرجای این کره خاکی براساس موازین و باورها واصول مکتب و مقدسات خویش کاری مثبت و سازنده وبه دوراز تظاهر وعوامفریبی انجام دهد، کاری در خور تحسین و سزاوار پاداش دنیوی و اخروی انجام داده است. و درمقابل صِرف گفتن شهادتین و مسلمان شدن به مفهوم رستگاری و نجات نیست؛ بلکه عمل صالح و منطبق بر موازین اعتقادی و دینی است که راه فلاح را هموار می نماید.
قرآن کریم می فرماید: "یا ایها الذین آمَنوا آمِنوا"(اى كسانى كه به خدا ايمان آوردهايد، به خدا و فرستاده او و كتابى كه بر رسولش فرو فرستاده و كتابى كه پيش از اين نازل كرده به همه اينها ايمان بياوريد، و اى كسانى كه به زبان ايمان آوردهايد (از ته دل) ايمان بياوريد، و اى كسانى كه ايمانتان محقق شده در حفظ آن استوار باشيد.) "سوره نساء آیه 136 " و می فرماید: "بسم الله الرحمن الرحیم. والعصر. ان الانسان لفی خسر. الا الذین آمنوا و عملوالصالحات و تواصوا بالحق و تواصوا بالصبر." پس همه درخسرانیم مگر با عمل صالح پس از ایمان و توصیه به حق و صبر.
چندی پیش در کاشان خدمت یکی ازعلمای بزرگ و سید صاحب کرامت رسیده بودیم. ایشان می گفتند بسیاری از مردم از جاهای مختلف دنیا برای دیدارشان می روند. برخی مسیحیان و اهالی سنت آمده اند و وی خطاب به ایشان گفته اند شما از بسیاری از شیعیان ما بهترید و جایگاه تان والاتراست! همچنین می گفتند بسیاری ازگرفتاری ها و معضلات و مشکلات مردم و جامعه ما نتیجه تظاهر و نفاق وعوامفریبی و چاپلوسی و سست شدن پایه های ایمانی واعتقادی و بویژه " نادیده گرفتن حق الناس ونخواندن نماز صبح دراول وقت است."
امروز به عنوان نمونه مسئولین کشورومتولیان دینی وخطبا ازمواهب و برکات و ثواب های ازدواج بسیار سخن می رانند و مقاله می نویسند و سمینارها برگزارمی کنند؛ لکن به عنوان مثال روند پرداخت تسهیلات و وام ازدواج آنچنان درورطه پاسکاری و هزارتوی سیستم بوروکراسی وعدم اعتباروبهانه های عجیب و غریب غوطه ور می شود، که جوانان نیازمند ودهک های پایین جامعه را از کرده خود پشیمان ساخته و به تدریج زمینه های کاهش آمار ازدواج و سقوط و فساد اخلاقی و اجتماعی را فراهم می آورند و کسی هم در قبال این نیاز شرعی و دینی وانسانی پاسخگو نیست و اینجاست که دوگانگی درحرف و عمل متولیان امرو تبلیغات عوامفریبانه و بی ثمر، جوانان آماده ازدواج را رنج می دهد.
امروز بانک ها با یدک کشیدن نام بانکداری اسلامی، آنچنان بهره هایی از مردم می گیرند-اگرنگوییم رباخواری- که جز ضربه زدن به اعتقادات مردم وپایه های اقتصاد کشور کار دیگری نمی کنند. برای تبلیغ خود نیز با سوء استفاده از نام مبارک ائمه اطهار(ع) در میلادها و اعیاد مذهبی، وعده جایزه هایی می دهند که هیچ سنخیتی با جایگاه و نام آن بزرگواران و مناسبت ها ندارد و تنها موجب عوامفریبی و تخفیف شأن والای امامان (ع) گشته و فرهنگ مخرب مال اندوزی و تکاثر و روی آوری به بخت آزمایی را که همواره ازنظرعلما و مراجع عظام در رژیم گذشته مورد تحریم و نکوهش بود، ترویج وگسترش می دهند.
امروز درعالم سیاست، تقوا و صداقت وازخودگذشتگی کمتر به چشم می خورد اگرچه همه خود را مؤمن ومعتقد و اصلاح طلب و انقلابی و اصولگرا و پیرو خط امام ورهبری ولایت فقیه و........ می دانند، لکن سیاستمداران و دولتمردان و مسئولین درهر دوره ای بدون استثناء برای پوشش ضعف ها و ناکارآمدی ها و خطاهای خویش، دولت های پیشین را می کوبند و خود را مبرا و منزه از هر عیب و نقصی می دانند و تو گویی قراراست همه مشکلات و معضلات کشور فقط به دست باکفایت آنان حل شود و دریغ از کوچکترین قبول خطا واشتباه واستعفا وعذرخواهی از محضر ملت در زمان ندانم کاری و کم کاری!
امروز شخصیت ها و گروه ها واحزاب و سیاستمداران مخالف دولت ها با تمسک به نام ائمه اطهارو به نام دفاع ازارزش های انقلاب و اسلام و آرمان های امام(ره) بی وقفه و تمام قد به دولت ها می تازند و حتی موفقیت ها و دستاوردهای بزرگ و مثبتشان را نادیده گرفته وبه جای انتقاد مصلحانه و سازنده، انواع تهمت ها و ناسزاها وتکفیرها را نثارشان می نمایند. آنان حتی گاهی آیات و روایات را به نفع گروه و اهداف خویش ترجمه و تفسیر کرده و بدین ترتیب طرف مقابل را مورد نکوهش قرار می دهند.
امروز برخی گروه ها و احزاب و سیاستمداران و خطبا واندیشمندان و نشریات، سخنان رهبر انقلاب را تفسیربه رأی کرده و به ظن خود از بیانات ایشان برداشت می نمایند و سعی می کنند که منظورو نیت رهبر انقلاب را به نفع اهداف و برنامه های خویش و بر علیه احزاب و گروه مقابل ترجمه و بهره برداری نمایند. آنان نیز خود را تنها رهرو و پیرو خط امام(ره) و رهبری و ناجی انقلاب و کشور و خدمتگزار و خادم ملت خوانده و طرف مقابل را برخلاف آن قلمداد می کنند.
امروز رفتارها وعکس العمل هایمان آنقدر سیاسی وبه دوراز مبانی ایمانی و جانبدارانه است که اگر رئیس جمهور محبوبمان و یارانش هرگونه خطای فاحش و نابخشودنی مرتکب شوند، آن را نمی بینیم و به هرنحوی خطاها و اشتباهات و تمردها و مفسده هایشان را تطهیر و توجیه می کنیم. اما اگر رئیس جمهوری را که نمی پسندیم یا هم گروه و همفکرمان نباشد و چنانچه خودش یا یارانش کوچکترین خطا یا اشتباهی را حتی غیرعامدانه مرتکب شوند و یا سخنی بر خلاف فکر و عقیده مان به زبان آورند، چنان برخورد و واکنشی نشان می دهیم که توگویی دنیا به آخر رسیده و هرآنچه که می توانیم و انواع هتاکی ها و تهمت ها و تکفیرها را نثار آن فرد می کنیم و برخی هم به راحتی سخن ازعدم کفایت رئیس جمهور را به میان می آورند. به عبارت دیگرما همان آدم هستیم با دو دیدگاه کاملا متناقض و متضاد و آلوده به نفاق و بی صداقتی و با تمسک به مبانی ایمانی و اعتقادی وعوامفریبی!
امروز به زیارت خانه خدا می رویم و خود را حاجی می نامیم و بسیاری از ما فراموش می کنیم که فقط نام حاجی را یدک می کشیم و اثری از برکات و آثار حج ابراهیمی در ما وجود ندارد و به راحتی در معاملاتمان غل و غش وارد می کنیم و غیبت می کنیم و حق الناس را نادیده می انگاریم و کم کاری می کنیم و کارمردم را به تاخیر می اندازیم و...............و فراموش می کنیم که روزی پای در سرزمین وحی گذاشته و "اللهم لک لبیک" گفته بودیم.
امروزمان با دیروزمان بسیار فاصله دارد. دیروز برای احیاء و ارتقاء و گسترش ارزش های انسانی و اخلاقی و دینی مان به پا خاستیم ورژیم ضد ارزشها را سرنگون کردیم؛ و پس از آن تا به امروز از همه ظرفیت های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی مان همچون مراکز آموزشی و نشریات و کتاب ها و مساجد و صداوسیما و مراکزمتعدد دینی و فرهنگی و بسیاری امکانات بالقوه و بالفعل دیگر برای احیاء و گسترش و نهادینه کردن فرهنگ اسلامی و اصول اخلاقی و روابط سالم انسانی و اجتماعی بسیار بهره برده و هزینه های گزافی متحمل شده ایم، لکن خروجی آن همه تلاش و فعالیت اصلا مطلوب وزیبنده جامعه و نظام اسلامی کشورمان نیست. به عبارت دیگرخوب ومفید کار نکرده ایم و آنقدر دورنگی و ریا و فریبکاری وچاپلوسی واستفاده ابزاری ازدین و اعتقادات و ترجمه و تفسیر ومعرفی ضعیف و سطحی وغیرکارشناسانه ازموازین ومبانی دین وافراط و تفریط درجامعه دیده شده است که حرف هایمان کم اثر و کم رنگ و بعضا دارای اثر معکوس و مخرب شده اند. دریک کلام حال جامعه مان خیلی خوب نیست.
جمعیت کفراز پریشانی ماست آبادی بتخانه ز ویرانی ماست
اسلام به ذات خود ندارد عیبی هرعیب که هست درمسلمانی ماست
امروز ما بیش از هرچیزی به بلوغ سیاسی و بلوغ ایمانی و بلوغ اجتماعی نیاز داریم و بس. بلوغ سیاسی نیاز داریم برای اینکه انصاف و مروت و عدالت را درتحلیل های سیاسی و شناخت صحیح از واقعیت های جامعه و انتقاد از نهادهای حکومتی و مسئولین و دولتمردان رعایت کنیم. بلوغ ایمانی نیاز داریم تا بتوانیم افراط وتفریط را کنارگذاشته دین و اعتقادات را به بازی وسخره نگیریم و با پوشش دین ومذهب، عوامفریبی و فرصت طلبی و سودجویی نکنیم. بلوغ اجتماعی نیاز داریم تا بتوانیم صبروآرامش جامعه مان را ارتقاء دهیم و حقوق انسانی و اخلاقی و اجتماعی وشرعی همدیگر را به خوبی بشناسیم و رعایت کنیم. انشاالله
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]