واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ شهريور ۱۳۹۴ (۹:۳۵ق.ظ)
گسترش همکاري هاي کشاورزي ايران و پرتغال موج-وزير جهاد کشاورزي گفت: اميدواريم همانطور که وضعيت همکاري ايران و پرتقال از لحاظ سياسي خوب است در بخش کشاورزي نيز ضوابط بين دو کشور گسترش يابد.
به گزارش خبرگزاري موج، محمود حجتي عصر سه شنبه در مراسم امضاي سند يادداشت تفاهم همکاريهاي کشاورزي ايران و پرتقال، افزود: با توجه به روابط ديرينه دو کشور اميد است که بعد از توافق برجام سرفصل جديدي در توسعه روابط دو کشور به ويژه در بخش کشاورزي به وجود آيد.
وي اظهار داشت: متاسفانه تحريم به صورت يک طرفه و ظالمانه عليه ايران وضع شده بود و همين امر باعث شد ما نتوانيم از ظرفيتهاي مشترک دو کشور در زمينههاي مختلف به ويژه در بخش کشاورزي در ارتباط با توليد محصولات زراعي، باغي، دامي، طيور، شيلات و لبني آنگونه که بايد استفاده کنيم.
وزير جهادکشاورزي گفت: از آن جا که بخاطر گستردگي کشورمان در تنوع اقليمي ظرفيتهاي خوب و مناسبي داريم دولت توجه جدي به اين موضوع داشته به طوري که از لحاظ نيروهاي آموزش ديده و متخصص وضعيت خوبي داريم.
وي اضافه کرد: همچنين از مؤسسات تحقيقاتي قابلي برخورداريم به طوري که محققان وارسته اي را در زمينههاي مختلف کشور توانستهايم تربيت کنيم.
حجتي افزود: تصور ميکنم يکي از زمينههاي همکاري خوبي که علاوه بر موارد مذکور ميتوانيم با پرتقال داشته باشيم در زمينه صنايع پايين دستي يعني بعد از توليد در بحث بسته بندي صنايع تبديلي و غذايي است تا بسترهاي لازم را براي توسعه همکاريهاي مشترک فراهم کنيم.
وي تصريح کرد: متاسفانه همکاريهاي اقتصادي دو کشور در حال حاضر پايين تر از ظرفيتهاي بين دو کشور هست به ويژه در بخش کشاورزي فوق العاده کمرنگ است.
وي تاکيد کرد: اميدواريم با امضاي سند يادداشت همکاريهاي دو کشور در بخش کشاورزي مقدمات توسعه مناسبات ميان تهران - ليسبون فراهم شود.
وي افزود: با توجه به آن که فعالان بخش خصوصي پرتقال در کشور ما حضور دارند همکاران ما موفق شدند نشستي بين فعالان دو بخش خصوصي در بخش کشاورزي را با اتاق بازرگاني هماهنگ کنند که اميدواريم اين هماهنگي با اتاق بازرگاني بتواند مناسبات دو کشور را افزايش دهد.
نونو ويرا بريتو وزير مشاور در امور غذا و تحقيقات کشاورزي و دريايي پرتقال نيز گفت: متاسفانه طي چند سال گذشته در بخش کشاورزي و غذايي با آسيبهاي جدي مواجه شدهايم به طوري که اقتصاد پرتقال تغييرات زيادي را به همراه داشته اما اين امر موجب مستحکم و قوي شدن پرتقال در بخشهاي مختلف شده است.
وي اظهار داشت: بخش حمل و نقل کشور پرتقال 40 درصد توليد ناخالص ملي را به خود اختصاص داده در حالي که قبلاً سهم اين بخش در توليد ناخالص ملي حدود 20 درصد بوده است.
وي تصريح کرد: در بخش غذا و کشاورزي پيشرفتهاي خوبي در صنعت، تحقيقات و فناوري به دست آوردهايم به طوري که محصولات ما در سطح اروپا و جهان از کيفيت بالايي برخوردار است.
وي اضافه کرد: در همين راستا توانستهايم بازارهاي مختلف در قارههاي مختلف جهان را از آن خود کنيم به طوري که به 80 بازار جهان از جمله چين و کوبا صادرات انجام ميدهيم.
وي با اشاره به روابط 400 ساله ايران و پرتقال، گفت: با وجود اين که ايران در تحريم به سر ميبرد پرتقال در بخشهاي مختلف با ايران همکاري داشته است.
وي ادامه داد: در اين سفر هياتي قوي در بخش غذا و کشاورزي به ايران آمده و قرار است در بخش تحقيقات صنايع تبديلي و فرآوري سرمايه گذاريهايي داشته باشيم.
وي افزود: اميدواريم هم اکنون زمان مناسبي براي شروع دوباره روابط ايران و پرتقال در بخش تحقيقات، فناوري و سرمايه گذاري در بخش کشاورزي باشد همانطور که مي دانيد ما نيز دوران سختي را پشت سر گذاشتهايم و اميدواريم با نگاه به افق آينده همکاريهاي خوبي را با يکديگر تجربه کنيم.
وي اظهار داشت: تغييرات اقليم، تبادل ژرم پلاسم، توليد علوفه، کارايي آب و سلامت غذا مورد ترکيب طرفين دو کشور قرار گرفت.
وي اضافه کرد: فردا نيز قرار است اين هيات پرتقالي از مؤسسات تحقيقاتي استان البرز نيز بازديد کنند.
اسکندر زند معاون وزير جهاد کشاورزي نيز گفت: جلسات متعددي با هيات پرتقالي داشتهايم و از برخي از مؤسسات تحقيقاتي بخش کشاورزي ايران بازديد به عمل آمده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]