واضح آرشیو وب فارسی:حيات: بايگاني رييس مجلس شوراي اسلامي:مجلس هفتم مجلس اخلاقي و عقلايي بود
تهران – حيات
غلامعلي حداد عادل در آخرين جلسه مجلس شوراي اسلامي در دوره هفتم گفت: رضايت رهبري از مجلس هفتم سند افتخار ما است.
به گزارش خبرنگار پارلماني حيات، غلامعلي حدادعادل رييس مجلس شوراي اسلامي در آخرين سخنان خود در اختتاميه مجلس هفتم اظهار داشت:خدا را شاكريم كه به ما توفيق داد 4 سال به عنوان نماينده ملت ايران در مجلس هفتم خدمت كنيم.
وي با گراميداشت ياد شهدا و امام راحل (ره) افزود: به بركت فداكاري امام و شهدا است كه مجلس شوراي اسلامي خدمت مي كنيم و اگر اين انقلاب و اين مجلس نبود، بنده و شما در اين جايگاه قرار نداشتيم.
حدادعادل از افتخارات مجلس هفتم پايبندي به ولايت فقيه در قول و عمل دانست و تصريح كرد: آنچه براين مجلس حاكم بود اعتقاد به اسلام ، انقلاب ، دفاع از انقلاب ، استقلال كشور، منافع و مصالح ملي بود.
وي ادامه داد: مجلس هفتم مجلسي اخلاقي و عقلايي با فضايي آرام بود و آرامش در عين جديت، يكي از خصوصيات اصلي اين مجلس و جمع ما بود.
رييس مجلس شوراي اسلامي با تاكيد براينكه در اين 4 سال فضاي دوستانه اي بر مجلس حاكم بوده است گفت: در اين 4 سال تلاش شد طبق قوانين عمل و طبق قانون جلسات اداره شود و اقليت و اكثريت موافق و مخالف حق داشته باشند در چارچوب آيين نامه مجلس اظهار نظر كنند.
حداد عادل با تشبيه مجلس به دريا اظهار داشت: دريا با موج زيبا است و موافقت ، مخالفت و قدري شور و هيجان از خصوصيات هر مجلس است و در مجلس ما هم وجود داشت.
وي افزود: اما اين موج ها هيچگاه به طوفان بحران زا كه كشتي را غرق كند تبديل نشد و فضاي مجلس يك فضاي دوستانه و برادرانه بود.
حدادعادل نگاه مجلس هفتم را حل مشكلات مردم دانست و تاكيد كرد: گفتمان مسلط و حاكم براين مجلس، گره گشايي از مشكلات مردم و توجه به محرومان و قشرهاي آسيب پذير بود و اين ادعايي است كه هركسي با تحليل محتواي لوايح و مصوبات و نطق هاي پيش از دستور مي تواند آن را به اثبات برساند.
رييس مجلس شوراي اسلامي اظهار داشت: از نظر سياسي، مجلس هفتم به دو دوره تقسيم شد، يك دوره يك ساله با دولت آقاي خاتمي و دوره اي سه ساله با دولت آقاي احمدي نژاد بوديم.
وي افزود: در هر دو دوره اصل بر همدلي و همكاري با دولت بود و تلاش شد بدون ستيزه جويي با هر دو دولت همكاري شود و مجلس هفتم با دولت و قوه قضاييه بنا را بر تعامل داشت.
رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه به عملكرد مجلس هفتم اشاره كرد و گفت: در اين 4 سال،از 823 اعلام وصولي ، 448 مورد در مجلس به تصويب نهايي رسيد كه بعضي به دولت ابلاغ شده است و برخي در مراحل نهايي قرار دارند.
حدادعادل ادامه داد: 144 مورد مصوبه ها مربوط به موافقتنامه هاي اقتصادي، گمركي، قضايي و ... با كشورهاي ديگر بوده كه اثر مثبتي بر توسعه روابط بين المللي كشور دارد.
وي افزود: در مجلس هشتم 12 مورد تحقيق و تفحص، 104 سوال و 3 مورد استيضاح مطرح شد.
حدادعادل قانون مديريت خدمات كشوري را يكي از قوانين شاخص كه در مجلس هفتم به تصويب رسيد دانست و اظهار داشت: مجلس براي اين لايحه وقت زيادي صرف كرد و تلاش هاي بسياري را انجام داد و اكنون نيز پيگير اجراي آن است و اميدواريم دولت با تصريح در تهيه آيين نامه آن، اين قانون را به اجرا درآورد.
حدادعادل سهميه بندي بنزين را از اقدامات شجاعانه مجلس هفتم نام برد و گفت: اين موضوع از سال ها پيش مطرح بود اماعملي نمي شد و با همت مجلس هفتم و تلاش دولت نهم اين موضوع محقق شد.
وي در ادامه، لايحه اجراي سياست هاي كلي اصل 44 را از افتخارات مجلس ذكر كرد و گفت: اين لايحه هم اكنون مراحل نهايي خود را در مجمع تشخيص مصلحت نظام طي مي كند و از يادگاري هاي خوب مجلس هفتم شده است.
وي با اشاره به اقدامات نظارتي مجلس هفتم ، ساماندهي نيروها و ناظران مجلس در شوراها و مجامع را از جمله اقدامات مجلس هفتم دانست و گفت: ما براي اولين بار با دعوت از ناظران، هيات عالي نظارت را تشكيل داديم كه در اين زمينه به نتايج مطلوبي رسيديم.
حدادعادل نظارت را وظيفه مهم مجلس دانست و تصريح كرد: قانونگذار بودن نظارت، ضمانت اجرايي ندارد و متاسفانه نظارت عمومي در مجلس ما قانون منظمي ندارد.
وي تاكيد كرد: بايد ساز و كار اداره مجلس را به گونه اي اصلاح كنيم كه قوانيني براي نظارت به تصويب برسد كه نظارت و قانونگذاري با هم انجام شود.
وي در ادامه با قدرداني از اقدامات مركز پژوهش هاي مجلس گفت: مركز پژوهش ها از بازوهاي قوي و خوب مجلس هفتم بود كه در اغلب مراحل ها و لوايح نظر كارشناسي خود را ارايه داد.
وي ديوان محاسبات را از ديگر دستگاه هاي فعال وابسته به مجلس دانست و گفت: اين ديوان در تطبيق عملكرد دستگاه ها با قانون بودجه فعالانه عمل مي كرد و گزارش تفريغ بودجه را به مجلس داد.
رييس مجلس با بيان اينكه مجلس هفتم اقدامات جنبي زيادي داشته است گفت: يكي از اين كارها برگزاري اجلاس بين المللي پشتيباني از مردم فلسطين بود و در زماني كه توطئه هاي زيادي براي به فراموشي سپرده شدن موضوع فلسطين و مردم فلسطين در جريان بود ، حق مردم اين كشور را دوباره به جهانيان يادآوري كرد.
حدادعادل تشكيل مجمع مجالس آسيايي را از ابتكارات مجلس هفتم دانست و اظهار داشت: منشور تامين اين مجمع در تهران به تصويب رسيد و دبيرخانه دايمي آن در تهران مستقر و دبيركل آن از ايران برگزيده شد.
رييس مجلس شوراي اسلامي رضايت رهبري از مجلس را سند افتخار مجلس هفتم دانست و با نقل قسمتي از بيانات مقام معظم رهبري كه در نشست سالانه ايشان با نمايندگان عنوان كرده بودند گفت: مقام معظم رهبري هر ساله اين رضايت خود را اعلام مي كردند و در مواقعي كه احتياج به كمك ، مداخله و تذكر ايشان بود هميشه محبت كرده اند و مجلس را راهنمايي كرده اند.
حدادعادل خطاب به نمايندگاني كه در مجلس هشتم حضور ندارند گفت: خدمتگزاري به ملت و كشور ايران و حمايت از انقلاب اسلامي منحصر به نمايندگي نيست.
وي افزود: نمايندگي يك افتخار است اما اگر كسي نماينده نباشد هم در خدمت به روي او بسته نيست و رابطه شما با انقلاب قطع شدني نيست.
پايان پيام
يکشنبه 5 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 420]