واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
انتظام و امنیت اجتماعی پیامد مطلوب ازدواج سالم است
انتظام و امنیت اجتماعی در جامعه انسانی پیامد مطلوب ازدواج سالم است که نقش موثری در کاهش رفتارهای نابهنجار و انحرافات اجتماعی دارد.
به گزارش خبرگزاری فارس از زاهدان، به جرأت میتوان پدیده ازدواج و شکلگیری نهاد خانواده را یکی از مهمترین تصمیمات اجتماعی دانست که نقش موثری در کاهش رفتارهای نابهنجار و انحرافات اجتماعی دارد و این امر در دین اسلام نیز از اهمیت بسزایی برخوردار بوده است. با توجه به تأکیدات مکرری که برای ازدواج در دین مبین اسلام شده بیشک میتوان پذیرفت که اثرات وضعی که این تصمیم در زندگی افراد ایفا میکند بیهمتا است. *جامعه پذیری و کنترل اجتماعی مهمترین راهکار در پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی پژوهشگر مسائل اجتماعی در سیستان و بلوچستان گفت: همواره و در هر مسئله اجتماعی، پیشگیری بسیار مؤثرتر و مطلوبتر از درمان است و این امر خصوصاً در جرائم و آسیبهای اجتماعی از اهمیت مضاعفی برخوردار است. غلامرضا باغشیرین افزود: با عنایت به این مهم همواره کارشناسان اجتماعی و حقوقی در جوامع به دنبال راهکارهایی بودهاند تا به طور مؤثر نرخ رشد آسیبهای اجتماعی را مهار و کاهش دهند. وی ادامه داد: در حوزه علوم اجتماعی و مکاتب گوناگون جامعهشناسی نیز این امر مورد تأیید و پذیرش است و اغلب جامعهشناسان نیز مهمترین راهکار در پیشگیری از جرائم و آسیبهای اجتماعی را دو عنصر جامعهپذیری و کنترل اجتماعی میدانند که هر دو راهکارها در بطن نهاد خانواده رشد و قوام مییابد. باغشیرین تصریح کرد: جامعهپذیری و انتقال ارزشهای مطلوب جامعه و بیش از هر نهاد و سازمانی در درون خانواده و از سوی والدین بهوقوع میپیوندد و کنترل اجتماعی نیز به عنوان نظارت بر رفتارهای اجتماعی و رعایت تکالیف نقشهای فردی قبل از هر سازمان اجتماعی از سوی نقشهای خانوادگی رخ میدهد. وی گفت: همچنین از دیدگاه اجتماعی، ازدواج ضامن بقای نسل انسان و یک قرارداد اجتماعی محسوب شده و انتظام و امنیت اجتماعی در یک اجتماع انسانی پیامد مطلوب ازدواج سالم و محیط آرامبخش خانواده است.
* بازه سنی 20 تا 24 سالگی بیشترین فراوانی ازدواج در سیستان و بلوچستان معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان گفت: بازه سنی 20 تا 24 سال بیشترین فراوانی را در ازدواج به خود اختصاص داده و بازه سنی 24 تا 29 سالگی نیز پرتکرارترین بازه سنی طلاق در سیستان و بلوچستان است. محمدعلی حمیدیان عنوان کرد: در حوزه جامعهشناسی انحرافات و آسیبهای اجتماعی نیز با توجه به این که ازدواج عامل حیات خانواده و تأخیر و عقب افتادن آن عامل تأخیر در پیدایش و شکلگیری خانوادههای جدید میباشد، موضوع قابل اهمیتی برای بررسی محسوب میشود، متإسفانه تأخیر در سن ازدواج میتواند تبعات اجتماعی زیادی به همراه داشته و عدم مسئولیتپذیری و اجتماعی را در سایر زمینههای زندگی به همراه آورد. وی خاطرنشان کرد: در جوامعی چون ایران که ارزشهای خانوادگی از ثبات و استحکام بیشتری نسبت به سایر جوامع برخوردار است، خانواده به لحاظ شرایط ساختاری در امر ازدواج جوانان بیتأثیر نیست، چرا که اساساً خانوادههای نسلهای پیش با انتقال نقشها و کارکردهای خانوادگی به نسل معاصر، عملاً به تشکیل یک سلول اجتماعی کمک میکنند. حمیدیان بیان کرد: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم استان سیستان و بلوچستان نیز با برگزاری دورههای انتقال مهارتهای اجتماعی به جوانان، برگزاری طرح امید و ارائه مشاوره به زوجین در مراکز مشاوره در محاکم قضائی سعی در تحکیم بنیان خانواده دارد.
سیستان و بلوچستان رکورددار سنت ازدواج در کشور رئیس اداره ورزش و جوانان زاهدان گفت: سیستان و بلوچستان رتبه اول در ازدواج و رتبه آخر در طلاق را نیز در کشور دارد و یکی از دلایل آن میتواند پایبندی به اعتقادات و سنتها باشد. علیرضا کلانتری افزود: در سال گذشته، 724 هزار واقعه ازدواج و 163 هزار طلاق در کشور ثبت شده است که نسبت این آمار پنج به یک است، یعنی از هر 5 ازدواج یک ازدواج منجر به طلاق میشود. رئیس اداره ورزش و جوانان زاهدان با بیان اینکه در آخر دهه هشتاد، ازدواج سیر صعودی داشته اما بعد از آن آرام آرام سیر ازدواج نزولی شده است، گفت: آنچه که نگرانکننده است این است که برخلاف این که ازدواج سیر نزولی داشته، طلاق نیز سیر صعودی داشته است و از هر 100 ازدواج 23 ازدواج منجر به طلاق شده است. این مسئول همچنین عوامل مختلف در طلاق را مشکلات اقتصادی و فقر فرهنگی، اختلاف فرهنگی و نداشتن تفاهم، تنوعطلبی، اعتقاد نداشتن به ادامه زندگی در چهارچوب شکل سنتی خانواده، تمایلات استقلالطلبانه زنان و شهرنشینی و زندگی مدرن برشمرد. وی گفت: ما به عنوان یک کشور اسلامی و با توجه به این که قرآن ازدواج را آرامبخش دانسته است، آن گونه که باید به بحث ازدواج توجه نمیکنیم. کلانتری با اشاره به اینکه اعتبارات فرهنگی ما در خیلی از بخشها و دستگاهها هدر میرود، تصریح کرد: ما در حوزه فرهنگی اولویتها را فراموش کردهایم و باید در بحث امر به معروف برای امر به ازدواج اهمیت بیشتری قائل شویم. این مسئول با بیان اینکه موضوع اشتغال سدی برای ازدواج نیست ادامه داد: ما به جای ایجاد اشتغال باید نیروی ماهر پرورش دهیم که این در صورتی است که از فارغالتحصیلان دانشگاهها در طول چهار سال یک تا 1.5 سال بهره کافی را از کلاسهای درس میبرند. وی گفت: امروز نقش والدین در تربیت فرزندان بسیار کمرنگ شده و به جای آن رسانه نقش بیشتری دارد و آن طور که باید والدین نقش مثبتی را ایفا نمیکنند. رئیس اداره ورزش و جوانان زاهدان خاطرنشان کرد: ما باید امر ازدواج و به ویژه ازدواج پایدار را در جامعه ترویج دهیم. هدر رفتن سنین جوانی و طراوت، بدخلقی در زندگی به دلیل عدم ارضای نیازهای روحی، دلنگرانی والدین از تأخیر ازدواج فرزندان، افسردگیهای مزمن و گرایش به سومصرف موادمخدر همه از آسیبهای مترتب بر تأخیر در ازدواج است. انتهای پیام/75005/ر20
94/06/25 - 00:05
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]