واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۷:۴ب.ظ)
انعقاد قرارداد اجراي 98 پروژه با بخش خصوصي موج-معاون برنامهريزي و توسعه شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور از انعقاد قرارداد اجراي 98 پروژه با اعتبار 41 هزار ميليارد ريال با بخش خصوصي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از پايگاه اطلاعرساني وزارت نيرو (پاون)، علياصغر قانع، معاون برنامهريزي و توسعه شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور در اين باره گفت: با استفاده از سرمايهگذاري بخش خصوصي ميتوانيم بخش عمدهاي از مسائل را در تأسيسات آب و فاضلاب حل کنيم.
وي با بيان آنکه در حال حاضر 59 پروژه به روش B.O.O در کشور وجود دارد، اظهار داشت: ساخت، بهرهبرداري و مالکيت اين پروژهها بر عهده بخش خصوصي است که قراردادهاي اين پروژهها عمدتا در بحث نمکزدايي و حذف فلزات سنگين از آب در سطح استانهاي مختلف منعقد شده است.
قانع افزود: هم اينک 311 هزار مترمکعب از اين قراردادها منعقد شده که در مرحله ساخت و بهرهبرداري هستند و افزون بر 160 هزار مترمکعب از اين پروژهها در قالب قراردادهاي B.O.O به بهرهبرداري رسيده است.
معاون برنامهريزي و توسعه شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور ادامه داد: اين پروژهها عمدتا در استفاده از آب دريا و نمکزدايي استفاده ميشود و به همين دليل بيشتر در جنوب کشور متمرکز هستند.
قانع در خصوص ميزان سرمايهگذاري در اين پروژهها، اضافه کرد: در مجموع 7 هزار ميليارد ريال در اين 59 پروژه سرمايهگذاري کرديم که همه منابع توسط بخش خصوصي تأمين شده اما در نهايت آب به قيمت تضميني از آنها خريداري ميشود.
به گفته وي، همه قيمتها از طريق مناقصه به دست ميآيد و با توجه به شرايطي که آب در مناطق مختلف دارد تنوع قيمت بسيار زياد است، اما؛ ميتوان گفت که عمدتا در مقوله آبشيرينکنها حدود 30 هزار ريال در هر مترمکعب از بخش خصوصي خريد تضميني صورت ميگيرد و اين در حالي است که کمتر از 3 هزار ريال به مردم فروخته ميشود.
معاون برنامهريزي و توسعه شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور با اشاره به روش BOT در طرح مشارکت سرمايهگذاري بخش خصوصي، تصريح کرد: در اين روش سرمايهگذاران پس از احداث پروژهها و بهرهبرداري آنها کل تأسيسات را به اين شرکت انتقال ميدهند.
قانع با بيان اين که در حال حاضر حدود 24 پروژه در بخش تصفيهخانههاي آب، فاضلاب و خطوط انتقال از طريق روش BOT در حال بهرهبرداري است، گفت: بخش خصوصي در اين زمينه تا امروز 12 هزار ميليارد ريال سرمايهگذاري کرده که در مقابل به روش خريد تضميني آب و محصول نهايي که پساب فاضلاب و يا آب است از بخش خصوصي تحويل گرفته ميشود.
وي اضافه کرد: روش بيع متقابل روشي است که ميتوانيم از طريق آن موجب توسعه شبکه فاضلاب و ايجاد تصفيهخانهها شويم و در اين روش نيز امتيازي به منظور بهرهبرداري طولاني مدت از پساب فاضلاب به بخش خصوصي ميدهيم، به طوري که آنها ميتوانند حدود 30 سال از اين پساب استفاده کنند.
معاون برنامهريزي و توسعه شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور ادامه داد: در حال حاضر قرارداد 15 پروژه بيع متقابل را با سرمايهگذاري 22 هزار ميليارد ريال با بخش خصوصي منعقد کردهايم که پروژهها در حال احداث است و از اين طريق ميتوانيم بخش عمدهاي از مسائل را در تأسيسات آب و فاضلاب حل کنيم.
قانع با بيان اين که در مجموع بيش از 159 پروژه در قالب طرح B.O.T و B.O.O و بيع متقابل در حال پيگيري داريم، ابراز اميدواري کرد که تا پايان امسال و سالهاي بعد اين پروژهها به مرحله قرار داد رسيده و بخش زيادي از سرمايه آن توسط بخش خصوصي تأمين شود.
به گفته اين مقام مسؤول، حدود 112 پروژه به روش B.O.T و B.O.O و 47 پروژه در بخش بيع متقابل در حال بررسي است، افزود: قراردادهاي اين پروژهها در ماههاي آينده تنظيم ميشود که البته در بخش روستايي نيز تعداد زيادي از پروژهها را به روش B.O.T ايجاد کردهايم.
معاون برنامهريزي و توسعه شرکت مهندسي آب و فاضلاب کشور از در نظر گرفته شدن 2 هزار و 600 پروژه براي روستاهاي مشکلدار در زمينه آب خبر داد و افزود: اجراي اين پروژهها نيازمند 13 هزار ميليارد ريال اعتبار است که يک ميليون و 100 هزار نفر جمعيت را تحت پوشش قرار خواهد داد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]