واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۴ شهريور ۱۳۹۴ (۱۴:۴۰ب.ظ)
بازپرداخت ۷.۵ ميليارد دلاري به سرمايهگذاران طرح توسعه حملونقل ريلي موج - مدير پروژه طرح توسعه حملونقل ريلي در شرکت بهينهسازي مصرف سوخت گفت: ميزان تجمعي بازپرداخت به سرمايهگذاران اين طرح تا سال ۱۴۰۲، حداکثر ۷.۵ ميليارد دلار در سقف تعهدات دولت و يا معادل ريالي آن به نرخ رسمي اعلامي بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران است.
به گزارش خبرگزاري موج، پروانه غريبي، مدير پروژه طرح توسعه حملونقل ريلي در شرکت بهينهسازي مصرف سوخت با بيان اين که طرح توسعه حملونقل ريلي از طرحهاي بند «ق» تبصره ۲ قانون بودجه ۹۳ است، اظهار کرد: اين طرح براي افزايش سهم حملونقل ريلي نسبت به حملونقل جادهاي، از طريق جذب و گسترش سرمايهگذاري مورد نياز و ارتقاي بهرهوري صنعت ريلي کشور، سال گذشته از سوي شرکت بهينهسازي مصرف سوخت مطرح و به تصويب شوراي اقتصاد رسيد.
وي با اشاره به آمار منتشر شده از سوي سازمان راهداري و حملونقل جادهاي کشور، اظهار کرد: ميزان بار جابجا شده بر اساس بارنامههاي صادر شده از سوي بخش جادهاي در سال ۹۲، معادل ۱۹۱.۹۴۴ ميليارد تن کيلومتر و مسافر جابجا شده ۵۶.۴۲۶ ميليارد نفر کيلومتر بوده است.
غريبي ادامه داد: همچنين سالنامه آماري حملونقل ريلي کشور در سال ۹۲، ميزان حمل بار را در بخش ريلي ۲۲.۴ ميليارد تن کيلومتر و ميزان حمل مسافر را ۱۷.۴۰۹ ميليارد نفر کيلومتر نشان ميدهد که اين اعداد و ارقام بيانگر اختصاص سهم بسيار پاييني به حملونقل ريلي در مقايسه با حملونقل جادهاي، در جابجايي بار و مسافر است.
مدير پروژه طرح توسعه حملونقل ريلي تصريح کرد: اين موضوع در حالي اتفاق ميافتد که مصرف سوخت در حملونقل ريلي نسبت به حملونقل جادهاي در سطحي بسيار پايينتر قرار دارد.
غريبي درباره دلايل سهم پايين جابجايي بار و مسافر در حملونقل ريلي نسبت به حملونقل جادهاي، گفت: کافي نبودن زيرساختها و همچنين کمبود ناوگان حملونقل ريلي، موجب ارائه نشدن سرويس مناسب به کاربران شده است و اين نبود رضايتمندي نيز سبب شده که قابليت جابجايي در اين بخش در کمترين حد مورد انتظار خود قرار گيرد.
مدير پروژه طرح توسعه حملونقل ريلي به تأثير قيمت در پايين بودن سهم جابجايي بار و مسافر در حملونقل ريلي اشاره و اظهار کرد: با بالابودن مبلغ سهم حق دسترسي راهآهن به زيرساختها، در عمل قيمت جابجايي در بخش ريلي نسبت به بخش جادهاي بالا رفته و به اين دليل سبب از بين رفتن مزيت رقابتي آن ميشود.
اجراي طرح توسعه حملونقل ريلي بيش از ۱۳ ميليارد ليتر در مصرف گازوييل صرفهجويي ايجاد ميکند که به تبع آن آلايندههاي توليدي و هزينههاي اجتماعي ناشي از آن نيز کاهش مييابد.
اين طرح پروژههايي مانند ساخت و دوخطه کردن خطوط، تجهيز ناوگان ريلي با افزودن واگنهاي باري و مسافري، ترنست و لکوموتيو را در برميگيرد که با جذب سرمايهگذاري از طريق بخش خصوصي و يا عمومي انجام ميشود و طول مدت اجراي اين طرح تا پايان سال ۱۴۰۲ است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]